Et bogomslag ud af et bagsædeovertræk til hunde

For noget tid siden henvendte en veninde sig til mig om jeg kunne sy et bogomslag til hendes datters bibel. Det har jeg ikke lige syet før. Men da jeg kunne kigge efter det gamle omslag sagde jeg ja. Jeg var meget i tvivl om hvilket stof jeg skulle sy den i. Nogle dage efter faldt jeg over noget betræk i genbrugen. Jeg tænkte det måtte kunne bruges. Siden har jeg fundet ud af at det åbenbart er et bagsædeovertræk når man har hund med i bilen. Det beskytter så sæderne for snavs og vand. Smart, og lige noget der kunne bruges til mit projekt.

Betrækket er quiltet og virker slidstærkt. Det er stort, så der er til flere sjove projekter. Det så helt nyt ud, og jeg tror aldrig det har været i brug. Min svigersøn vil gerne have jeg syer en pirkemappe, en mappe til blink når man fisker. Det vil også være oplagt at sy i det. Så det må blive næste projekt.

Der kommer ingen vejledning til bogomslaget, da det er så specifik en opgave at jeg ikke tror der er mange der kan få glæde af det. Men jeg håber med billeder at kunne give lidt inspiration, og give ideen videre at mange ting kan bruges på nye måder, hvis blot man er vågen 😍

Det gamle bogomslag kunne sagtens bruges endnu, men min venindes pige havde fået en større gammel bibel, og den kunne ikke være deri. Den grønne er det gamle omslag.

Det krævede lige en nærstudering af mappen, før jeg kunne greje fremgangsmåden.

Der sidder en lynlås langs kanten, som ender og starter i midterstykket. I begge sider sidder et ekstra lag stof, som holder bogen på plads.

Næste billeder er sådan som min kom til at se ud. Kantbåndet, der sidder på, var det der sad på overtrækket, som jeg blot pillede af.

Min udgave skulle selvfølgelig også have de ekstra stykker til bogens  for og bag side.

Det passer helt perfekt

Når man lyner mappen sammen, ser den sådan ud.

Jeg er rigtig glad for resultatet. Den er ikke 100 % perfekt, men mindre kan nogen gange også gøre det. Taget i betragtning af at jeg måtte selv gætte mig til fremgangsmåden, så synes jeg den er ok. Der er bl. a lidt med et par hjørner som kunne være mere skarpe.

Pigen har modtaget mappen og hun blev meget glad. Nu ligger hendes højt elskede bibel godt når den skal transporteres til bønnemøder etc.

Et lidt anderledes projekt, men meget tilfredsstillende at lave noget som man selv føler man er kommet godt fra.

Jeg synes det er så sjovt at bruge sin fantasi. Nu er noget der er blevet kasseret, blevet til noget der vækker glæde hos en anden. Det er en tanke jeg godt kan lide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *