Tyroler-bukser ud af fløjlsbukser fra genbrugen

Et par brune fløjlsbukser, et par elastik-seler og en skjorte fra genbrugen blev til dette outfit , til min svigersøn, til tyrolerfest.

Når nu man ikke vil ofre penge på et købesæt, så må svigermor jo i gang med at være kreativ…

Et par fløjlsbukser fra genbrugen blev afkortet til knæerne, og af afklippet laves så smækken foran på bukserne. På smækken er der syet 4 knaphuller, så den kan vippes ned for at lyne bukserne ned. De nederste knapper er blot til pynt og ligeså de 2 knapper ved selerne.

Pynten i midten er syet med min lille broderimaskine på bagsiden af et stykke fløjl. Derefter er  pynten syet fast med tætte siksak. Knapperne er det dyreste ved bukserne. De er købt ved Stof og stil, men kan da heldigvis genbruges. Af de sidste rester fløjl fra benene blev der syet seler og det lille stykke imellem selerne.

Midt på selerne har jeg syet  bånd som pynt. Der var desværre ikke nok stof til at selerne kunne blive så lange. Men jeg havde også fundet et par elastik-seler i genbrugen og de er sat i forlængelse. Selerne krydses på ryggen og af de sidste stumper fløjl lavede jeg en lille strop.

Benene afsluttes med snøre i siderne. Det er kun til pynt. Jeg fandt en rest læder i samme farve som bukserne og satte det blot ovenpå sidesømmen. Med min hultang blev der lavet huller og et stykke anoraksnor trækkes igennem

Jeg skal til Århus i dag og glæder mig til at se min svigersøn i tøjet. Så må vi se om jeg kan overtale ham til et billede, eller om i må nøjes med de her. Jeg er overbevist om at han bliver smart 😂😂😂

Det har været et sjovt projekt. Det gav minder om dengang pigerne var små og man syede kostumer til fastelavn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *