Kjole syet efter magasinet Alt om Håndarbejde nr 6/21

Et stykke stof fundet i genbrugsbutikken blev til denne kjole

Stoffet er 100 % bomuld. Jeg vil mene det er det som kaldes broderi anglaise. Det er fast i kvaliteten med broderede detaljer.

Mønsteret jeg har brugt til kjolen er fra magasinet Alt om Håndarbejde nr 6/21

Jeg havde desværre ikke bånd nok til at kunne sætte på alle de steder som mønsteret foreskrev. Der går rigtig mange meter bånd til. Jeg tror de siger 10 meter i mønsterbeskrivelsen, men så er det jo godt det er tilladt at ændre lidt.

Stoffet er gennemsigtigt pga broderierne , men det kan en mørk underkjole jo gøre meget ved.

Jeg har næsten fuldt opskriften undervejs, dog begik jeg en fejl med forstykket, så derfor er der en sammensyning ned i midten. Det er heldigvis næsten ikke at se.

Det øverste forstykke er dobbelt. Det synes jeg på en måde ikke er nødvendigt. Men så ville man selvfølgelig være nødt til at lave en belægning ned foran.

Ærmerne skulle rynkes i den nederst kant og syes med en smal fast kant, men det erstattede jeg med en løbegang hvorigennem der er trukket elastik. For mig en bedre løsning, da jeg så kan trække ærmerne op.

Bånd er sat på forstykket så det næsten kommer til at ligne en indsat bærestykke. Det giver en rigtig god virkning. Det var noget blankt satinbånd jeg havde liggende. Det har en fin rynkeeffekt i begge sider.

Ærmerne har en fin vidde. Der er lidt puf i, men ikke sådan at det virker voldsom. Jeg har meget kraftige arme, men synes det bliver ret godt skjult.

Til kjolen har jeg syet et par leggings i noget mesh fra Selfmade. Det er sådan noget stof som er helt tyndt og næsten net-lignende materiale. Det skal gøre det ud for et par strømpebukser

Mønsteret til disse fandt jeg også i et magasin nr 9/21. De sidder super godt.

Da stoffet er helt gennemsigtig , får i kun et kig til bukserne. Det næste par er klippet i noget tættere  stof, og her skal jeg nok lægge flere billeder op. Modellen er med høje talje .

Jeg synes det er smart at kombinere det fine broderi anglaise med det mere rå mesh.

Et sæt som kan styles lidt op og ned alt efter taske, sko og smykker. Med et par højhælede sko bliver sættet festligt. Med sneakers bliver det straks mere hverdagsagtig.

Jeg er vild med mønsteret. Den sidder så pæn. Den næste kjole er allerede klippet.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

6 thoughts on “Kjole syet efter magasinet Alt om Håndarbejde nr 6/21

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *