Kjole, syet i mønster og stof fra Selfmade

                                                                                                                             Reklame

Denne søde kjole er syet i en skøn bomuldspoplin fra Selfmade.

Kjolen er en oversize model, hvor der er indsat en flæse ved bærestykket. Den er temmelig lang og med en del vidde i. Jeg har lavet den der hedder model A, dog uden at bærestykket er syet som patchwork. I øvrigt er det første gang jeg prøver et af de nye mønstre, hvor der er lavet perforerede linjer. Man skal blotte stille og roligt trække mønsteret fri af arket. Samtidigt er sømrummet nu tegnet ind med sort, ligesom alle markeringer etc. Det fungerer virkeligt fint. Meget nemmere at have med at gøre. Du kan finde mønsteret i dette link

Da jeg startede med kjolen, var tanken at der kun skulle flæse på foran. Både fordi jeg syntes det kunne være for voldsomt at der var på begge side, men også fordi flæsen er lidt dyr. Det er en flæse man køber i en pakke. Der går 1 pakke flæse til forstykket. Så der skulle bruges 2 pakker, hvis der skulle flæse både foran og bagpå. Du kan finde flæsen i dette link

Men der er som sådan ingen søm ved skulderen og derfor måtte jeg så dele mønsteret til ærmet, ellers kunne jeg ikke få flæsen til at stoppe ved skuldersømmen. Ret resolut klippede jeg ærmet over ved skulderlinjen.

Jeg fik faktisk syet hele kjolen færdig før jeg konstaterede at det slet ikke blev pænt at undlade flæsen bagpå. Det her er bagsiden. Det ødelægger noget af ideen med modellen. 

Derfor gjorde jeg kort proces og pillede det hele op. Det var et større arbejde, men nu hvor kjolen er færdig, kan jeg se at det var det eneste rigtige at gøre. Kjolen har nu flæse både foran og bagpå. På forstykket er der også en slids, og halskanten er kanten med kantebånd af stoffet, som ender ud i et bindebånd. I øvrigt har jeg afkortet halsekanten med 1 cm , da jeg følte den gik lidt for højt op i halsen

Sådan ser bagstykket nu ud.

Da jeg havde klippet ærmet op, var jeg nødt til at være lidt kreativ med hvordan det skulle syes. Det skulle gerne se ud som om det var meningen. Jeg havde tænkt mig at det skulle afsluttes med en løbegang og elastik, men nu føltes det ikke som det rigtige. Derfor lavede jeg blot en slids ved at lade være med at sy de nederste 10 cm. Herefter blev det sidste stykke bukket om til vrangen og syet med en stikning samtidigt blev et bindebånd syet fast. Nu kan ærmet holdes lidt ind ved at binde en sløjfe.

Ærmekanten nederst på mønsteret er tegnet som en blød bue. Det vil jeg foreslå, at man ændrer til en lige linje. Der er ingen grund til at den skal være buet. Det gør det kun sværere at bukke nederste kant pænt og sy en stikning. Så ved den næste vil jeg klippe den lige.

Jeg er vild med stoffet, som har nogle gode farver. Flæsen giver lige det ekstra, der gør kjolen speciel.

Jeg har taget 2-3 cm af længden på kjolen. Det er selvfølgelig meningen at den skal være lang, men det giver et lidt lettere look at få fjernet lidt af længden.

Det er en model, der lige er min stil. Jeg elsker at den både er moderne og så er der alligevel noget retro over den.

Et rigtig godt mønster. Jeg kan lige se kjolen til bare ben og sandaler når den tid ellers kommer.

Lige nu bliver det med strømpebukser og støvler. 

Håber i kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar 😊

3 thoughts on “Kjole, syet i mønster og stof fra Selfmade

 1. Super fin. Kan virkelig godt lide den model for kjole..
  Jeg har et spørgsmål til stoffet: Skal det stryges?
  Samt om mønsteret passer godt med den str. som man har,
  altså lille eller stor i forhold til den str.
  Jeg har ingen Websted, har kun Facebook- det er også her jeg ser dig.

  1. Hej Lydia. Mange tak skal du have. Mit stof er vasket før jeg syede kjolen, og stoffet er ikke blevet strøget. Jeg har endnu ikke haft den færdige kjole vasket, men jeg forventer ikke at den skal stryges. Jeg vil umiddelbart sige at modellen er lidt stor i størrelse. Jeg bruger normalt str L ( 40-42), men ved denne model tog jeg en str M. Jeg er i gang med den næste kjole i dette mønster. Den bliver så blot noget kortere og i 2 forskellige stykker stof 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *