Sådan syes en aftagelig regulerbar taskestrop

Jeg har lige syet en taske, og til den syede jeg en aftagelig skulderstrop. Der går lidt længe imellem jeg syer taskestrop, og den blev da også i første omgang syet forkert. Det gav mig lyst til at lave et indlæg, om hvordan en sådan syes. Både hvis i derude kan være i tvivl, men bestemt også så jeg selv har noget at kigge efter næste gang.

Du skal bruge noget bånd, der egner sig til skulderstrop. Båndet kan have flere bredder og det er i grunden underordnet, blot skal de andre dele passe til i mål. Vil du pynte din strop, kan du bruge noget andet pyntebånd til at sy midt på. Du skal bruge 2 karabinkroge og en reguleringsspænde. Alle delene på billedet er fra Selfmade. En lighter skal bruges til at brænde/smelte enderne med.

Sy pyntebåndet på, hvis du vil bruge noget sådan. Læg dit bånd med retsiden opad, og reguleringsspændet også med retsiden opad. (den ene side af spændet er pænere end den anden side) Smelt enden på båndet med en lighter

Træk båndet igennem spændet som vist på billedet.

Løst spændet op og fold båndet bagom. Sæt den korte ende fast med et par nåle. Her kan du vælge at bukke enden til bagsiden, eller som jeg blot siksakke hen over, og derefter sy lidt frem og tilbage med en lige stikkesting.

Sæt den ene  karabinkrog på

Træk derefter båndet tilbage igennem spændet, på samme måde som tidligere.

Så er du færdig med stroppen i den ende. Det ser sådan ud fra siden. Her kan du se at der faktisk ligger 3 lag ovenpå hinanden lige efter spændet.

Nu skal du til den anden ende.

Her sættes karabinkrogen på og båndet bukkes om til vrangen. Her bukker jeg den rå ende en ekstra gang og der syes frem og tilbage med stikkesting yderst ved ombukket.

Derefter er din skulderstrop færdig og kan sættes på tasken. Det er ret smart at stroppen kan tages af og bruges til andre tasker.

Det er ret enkelt at lave sin eget strop. Alligevel kan man sagtens stirre sig blind på, hvordan det lige er båndet skal ind igennem reguleringsspændet. Jeg håber derfor. du synes det er rart lige at få et par billeder af det.

Rigtig god fornøjelse, og smid gerne en kommentar om det er brugbart,

6 thoughts on “Sådan syes en aftagelig regulerbar taskestrop

  1. Du har ret, jeg har også lige syet samme taske, og deres mønstre selv de lette er ikke nemme at overskue. Det havde været ønskeligt at de lavede billeder lige som dig. Tak for din vejledning

  2. Tak, for en rigtig god forklaring . Nu har jeg brugt mange timer på et mønster
    jeg har købt Det er umuligt at gennemskue
    Dit tog mig 5 min , så var det klaret
    Så tusind tak
    Vh Eva Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *