Kjole syet efter et ældre mønster

Jeg var så heldig at finde en rest hørstof i genbrugen. Den blev brugt til et mønster, som jeg har haft liggende i rigtig laaang tid. Gad vide om andre også kender det med at falde for et mønster, købe det og så alligevel aldrig få det brugt. Det sker ikke så tit, men det sker. Nu skulle det så være

Normalt syer jeg ikke i hør. Jeg ved godt det er lækkert at have på, men jeg har det altså svær med at det krøller. Den her rest kostede så kun 20 kr, så hvor galt kunne det gå.

Mønsteret er et ældre mønster fra Stof og Stil, det der i dag hedder Selfmade. Jeg kan desværre ikke finde det på deres hjemmeside, så jeg tænker det er et mønster de har ladet udgå. Det er virkelig en skam for mønsteret er så godt. Et rigtig godt mønster, der sidder dejlig løs, med mange detaljer og alligevel meget nem at sy.

Jeg har fundet et mønster på Alt om håndarbejdes hjemmeside der minder lidt om det, men jeg har ikke prøvet det af. Det ligger i dette link Den skal så godt nok ændres lidt i halsen og sikkert i vidden. Men det er mit bedste bud. Vi kan jo håbe på at Selfmade finder på at genoptrykke den hvis der vises interesse for det.

Kjolen har en snert af militær/safari look, og det er jeg ret vild med.

Der er 4 lommer på den og stropper ved ærmet. Stolpelukningen ned foran er ren snyd. Den er bare syet udenpå. Jeg har syet knaphuller, men de er ikke sprættet op. Knapperne er derefter syet ovenpå. Jeg er ikke så vild med at det er snyd, så en anden gang vil jeg lave en rigtig stolpelukning.

Alle andre steder er der syet rigtig knaphuller og sprættet dem op. Sjovt som farven tager sig forskelligt ud på billederne. Det må være lyset, der kan snyde så meget

Ærmerne har et lille opslag der holdes på plads med en strop. Det er kun til pynt, da det holder sig fint oppe uden.

Knapperne er købt for flere år siden i Prag. Skulle du komme til Prag, så køb knapper, de koster nærmest ingenting.

Bag på kjolen er der lagt et stort læg. Det giver kjolen lidt ekstra vidde. Jeg tager sjældent billeder af ryggen, da det er virkelig svært. Men det fik jeg da gjort her

Det er helt klart en kjole der har potentiale til at blive en yndlingskjole. At den krøller, ja det gør den godt nok… Men det tror jeg faktisk godt jeg kan lære at leve med. Den er nemlig så lækker at have på

Når man har siddet ned et stykke tid ser kjolen sådan ud. Men efter en hel dag, ser den heldigvis ikke værre ud. Det mest mærkelige er at efter vask er den godt nok ikke særlig krøllet, så jeg behøver ikke stryge den. Herligt, da jeg ikke er så vil med det..

Håber i kan bruge indlægget som inspiration.

2 thoughts on “Kjole syet efter et ældre mønster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *