Rejsehåndtaske

For næsten 4 år siden tegnede jeg et mønster på en taske, der på det tidspunkt passede med målene for en rejsehåndtaske til Ryanair. Størrelsen er 35 x 20 x 20 cm. Siden har fly selskabet vist flere gange ændret størrelse på håndbagage. Tasken har en rigtig god størrelse. Den kan bruges til meget andet end som rejsetaske. I forbindelse med at jeg skulle sy en taske som sangskjuler, har jeg opgraderet mønsteret lidt. Du kan lidt længere nede i indlægget printe mønsteret gratis.

Tasken skulle bruges som sangskjuler til en nabos 70 års fødselsdag. Den er syet i imiteret bøffellæder fra Selfmade. Det er temmelig tykt, men heldigvis havde min symaskine ikke problemer med at tygge sig igennem det.

Broderiet er lavet på min lille broderi/symaskine fra Brother. Det er faktisk meget sjældent jeg broderer med den. Du finder rigtig mange gratis broderimønster på brothers hjemmeside

Jeg fandt også et golf-citat, og det blev broderet på taskens bagside. Min nabo er en meget frisk mand, så jeg er overbevist om at han synes det er ganske morsomt.

Til taskens foer brugte jeg en skjorte fra genbrugen

Foeret blev klippet sådan at skjortens brystlomme kommer til at virke som en lille lomme i tasken

Mønsteret til tasken kan du printe i dette link :

Mønsteret består af 4 sider. Side 2 og side 3 skal sættes sammen

Husk blot at du skal printe mønsteret i det der hedder faktisk størrelse eller 100 %. Tjek den lille firkant at den passer i mål, ( 5 x 5 cm ) ellers har du printet i forkert størrelse.

Sy vejledning til tasken finder du i dette indlæg i LINK

Under min søgen på nettet efter ideer til broderi, faldt jeg over en lille golfbold-taske. Det er en lille taske man hægter på sin golfvogn med et par ekstra golfkugler i. Da min nabo som sagt er en frisk ældre herre, så fandt jeg det ganske morsomt også at lave en sådan til ham af de rester der var tilbage fra tasken.

Den lille taske er selvfølgelig foeret med det samme stof som den store taske og lukkes med et stykke velcro

Et rigtig sjovt projekt. Da tasken er syet i meget kraftig stof, har den ikke været helt nem at sy. Samtidigt skulle der lige nogle forsøg til før broderiet var som jeg ønskede mig. Men jeg synes resultatet er blevet rigtig fint.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration

10 thoughts on “Rejsehåndtaske

  1. Meget flot taske. Er foret løst? Eller kantebåndet i foret syet sammen med sømmen i selve tasken?
    Mvh Birgit

    1. hej Birgit. Mange tak skal du have. Nej foret sidder ikke løst. Der sidder kantebånd på hen over de rå sømme, sammen med sømmen i selve tasken. Jeg tror måske du på nogle af billederne kan se det bordeux farvede kantebånd. Når jeg syer tasker gør jeg det ofte på forskellige måder. Både fordi jeg synes det er sjovt at prøve nyt af, men også en vurdering af hvad der er bedst til tasken.

    1. hej Laurette. Vejledning til tasken ligger i link under det 9. billede. Dog har jeg ved golf tasken lavet den med synlig kantebånd, hvilket den oprindelige taske ikke er. Jeg lægger lige link ind til originalen, men også et link ind til en taske hvor kantebånd er synlig, måske du kan få glæde af begge indlæg: https://sygal.dk/2018/01/26/rejse-haandtaske-efter-de-nye-regler-fra-ryanair/
      https://sygal.dk/2021/11/07/sy-vejledning-til-easyjet-rejsetaske/
      rigtig god fornøjelse

  2. Hej Gitte. Vil det være nogenlunde til at have med at gøre at ændre målene på mønsteret? Jeg skal begrænse mig til en taske i håndbagage-størrelse, når vi skal 5 dage til London senere. Men nu hedder Ryanair håndbagage-mål 40x25x20, så jeg vil jo gerne kunne udnytte størrelsen 😉 Hilsen Gitte

    1. hej Gitte. Hm, det er jeg lidt i tvivl om. Du kan måske forsøge at printe mønsteret i 95 % i stedet for 100 %. Men ellers ligger der også mønster til en anden taske på bloggen. Den passer helt præcist i målene 40 x 25 x 20 cm. Tasken kan rumme rigtig meget synes jeg. Hvis du i søgefeltet til højre på pc, skriver Ryanair, kommer der flere indlæg frem. Men ellers ligger der også et link her til dig. Rigtig god rejse. https://sygal.dk/2020/02/09/moenster-til-rejsetaske-der-passer-til-de-nye-maal-ved-ryanair/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *