Turen gik til Wien

Vi har lige været på tur til Wien, Østrigs hovedstad, i 3 dage med vores 2 piger og svigersøn. En skøn tur med masser af oplevelser.

Vi fandt nogle billige flybilletter, og bookede en lejlighed igennem Airbnb. Da vi ankom til Wien, tog vi os en taxa hen til vores lejlighed som lå 20 minutters kørsel fra lufthavnen. Vi opdagede at det er væsentligt billigere med taxa end med tog når man er 5 mand.

I en ældre bygning midt i Wien, lå vores lejlighed. Indgangen var smuk og med en tussegammel elevator. Den virkede, men ingen af os turde bruge den.

Da vi kom op på 2. sal, skulle vi ind igennem en mellemgang til et kunstgalleri.

For enden af gangen, bag glasdørene, lå lejligheden. En meget stor lejlighed, med højt til loftet, og kunst alle vegne. Det her er min mands og mit soveværelse. Det viser ikke engang rigtig hvor stort det i grunden var.

En kæmpe lejlighed. Du kan se flere billeder af lejligheden i dette LINK. Det ser endnu pænere ud i virkeligheden. Galleriet havde en del gæster den ene aften, og det var lidt specielt at gå igennem gangen, hvor de fine gæster stod og småsnakkede. Vi kom vadende ind med regntøj og rygsæk. En spændende og anderledes lejlighed.

Wien viste sig desværre ikke fra den gode side, med hensyn til vejret. Det småregnede mere eller mindre de 3 dage. Det afholdte os heldigvis ikke fra at opleve den smukke bys mange seværdigheder. Men billederne er derefter. Det er svært at tage billeder, samtidigt med at holde en paraply.

Efter dejlig morgenmad i et bageri nær ved, gik turen til Stephansdom. En imponerende bygning. Tænk at man kan bygge sådan noget. Det var en af de seværdigheder der ikke kostede penge at komme ind i, med mindre man ville med elevatoren op i en af tårnene. I det nordlige kirketårn hænger Østrigs største kirkeklokke

Den første del af kirken blev bygget i år 1147, og siden er den blevet ombygget og udbygget flere gange.

I de små sidegader i Wien ligger de hyggeligste gamle butikker. Butikker, som sikkert har set sådan ud i de sidste 100 år. Vi fandt bl. a en butik som kun solgte papir, glansbilleder og klistermærker. Man følte næsten at man var kommet til en helt anden tidsalder.

Selvfølgelig fandt pigerne også en butik med julepynt.

Vil man shoppe, er der rig mulighed for det. Wiens største shoppinggade hedder Mariahilferstrasse. Her ligger alle de store kæder indenfor modetøj. Det er også på den gade, at der ligger en fantastisk stof butik. Komolka stoffe, Mariahilferstrasse 58. En butik der ikke gør særlige meget væsen af sig udefra.

Den var så på 2 etager og en kælder. Det var helt overvældende for en, der har hang til stoffer, de bløde stoffer. Øverste etage var med de smukkeste stoffer, jeg nogensinde har set, og de dyreste. Mange lå til 130 euro eller mere pr meter. Nederste etage var med mere almindelige priser til os almindelige mennesker.

Der var også en hel afdeling med gobeliner og lignende

Kælderen var et slaraffenland. Alt i kælderen kostede 7,90 euro pr meter

Jeg besindede mig dog, og købte kun 5 stykker stof.

Schonbrunn slot var absolut også et besøg værd. Det er en af de vigtigste kulturskatte i Østrig, og den største turistattraktion i Wien. Her kunne man godt sætte en hel dag af til besøget.

Vi kunne desværre ikke nå på 3 dage at komme ind så mange steder, men nød i fulde drag de smukke omgivelser.

Indgangsbilletten til slottets museum giver også adgang til parkens labyrint og dyrehaven.

Oppe fra Gloriette bygningen har man et smukt syn ud over hele området. Ellers klatrer man da bare lige op

Man kan selvfølgelig ikke være i Wien uden at skulle smage den berømte wienerschnitzel. Vi havde hjemmefra reserveret bord på et spisested, Figlmuller, ca 14 dage før, hvilket viste sig at være en rigtig god ide. Der stod en lang kø udenfor, og vi kom kun ind fordi vi havde reserveret.

Det smagte godt, men må indrømme, det er en smule opreklameret, da jeg ligeså gerne ville have haft en god pizza. Restauranten ejer 2 spisesteder, og en del af oplevelsen ville nok have været om vi kunne have fået plads det andet sted, som var mere autentisk. Men selv 14 dage før kunne vi ikke booke et bord det sted. Vi gik forbi det på tilbagevejen til vores lejlighed. Jeg er sikker på at wienerschnitzlen ville have smagt endnu bedre i de omgivelser.

Vores lejlighed lå 100 meter fra noget der hedder Naschmarkt. Et stort marked med mere end 100 madboder og restauranter. Det har åbent mandag til lørdag, og om lørdagen er der desuden et loppemarked. Ved de fleste boder er der smagsprøver. Lørdag, efter et lækkert morgenmåltid, i en af restauranterne, stod den på lopper

Man skal lige finde ud af at få bestilt den rigtige kaffe. Svigersønnen og jeg fik bestilt en lille kop kaffe, hvilket vi troede var en almindelig kop kaffe. Nej, det var så en lillebitte kop med stærk kaffe. Det smagte heldigvis godt.

På markedet kunne man finde mange sjove og smukke ting. Pigerne fandt nogle fine billeder. Dejligt at det lige kunne stoppe med at regne imens vi gik på markedet.

Vil man se det hele igennem, kan man også her bruge det meste af en dag.

Karlskirsche, som er en anden seværdighed, nåede vi også at se denne dag. Der ligger så mange smukke kirker i Wien. Det er nu slet ikke fordi vi er religiøse, men vi synes blot bygningerne er flotte, og ofte overdådigt udsmykket indeni. Vi har dyb respekt for de folk der har bygget det, og måske endda har ofret deres liv for det. I mange af kirkerene kan man købe billetter til koncerter.

Vores unge mennesker ville gerne ind i kirken. Oppe fra balkonen skulle der være den smukkeste udsigt ud over byen. Min mand og jeg sprang dog over. Vi holdt øje med hvornår de nåede ud på balkonen.

Belvedere slottet, tæt ved Wiens centrum, var det næste stop på vores tur. En imponerende bygning omgivet af en smuk park. Det overskyede vejr gjorde ikke oplevelsen mindre, tværtimod.

Det holdt måske turisterne væk. Men dejligt, at vi andre så kunne nyde roen og freden i parken

Sidste stop denne dag blev Hundertwasser Village. En særpræget bygning med bl.a 52 lejligheder.

Bygningen er designet af en østrigsk kunstner. Det er en af de mest besøgte bygninger i Østrig

På den anden side ligger en bygning med små hyggelige butikker og en bar. Meget kunstnerisk udført

Søndag, den sidste dag, stod på museumsbesøg. Der ligger mere end 100 museer i Wien. Søndag var også vores afrejsedag.

MuseumsQuartier er et kunst og kulturområde på mere end 60.000 m2. Oprindeligt kejserhusets staldbygninger, men nu med diverse ombygninger til den nette sum af 145 millioner euro. Men så rummer den også 70 faciliteter i form af cafèer, barer, butikker, museer etc.

Her ligger bl.a museerne Leopold Museum og Mumok. Vi valgte Mumok, da den var med moderne kunst. Noget kunst skal blot ses, for at overraske og provokere, andet skal ses for at nydes. Der var bl. a en hel udstilling hvor alle billeder var lavet som collage af udklip. De var meget flotte. Kunstneren var en gammel dame på over 90 år

Efterfølgende gik turen forbi Parlamentet. ( som jeg så troede var rådhuset, indtil nu hvor yngste datter lige har skrevet til mig at det er det ikke)

Faktisk er det en dansk arkitekt der har tegnet Parlamentet. Det kan vi i Danmark da godt være lidt stolte over.

Rådhuset var vi også en tur forbi, men her var de ved at renovere og afmontere en scene, så det gav ikke rigtig mening at tage et billede af bygningen. Men prøv at google Wien rådhus. Det er en imponerende bygning, der minder mere om en overdådig kirke end et rådhus. Flere tårne, hvoraf det højeste er 105 meter. Der er mange der siger, at det må være verdens smukkeste rådhus. Som yngste datteren sagde: ja så vil jeg da gerne giftes på rådhuset

På vej tilbage til lejligheden kom vi forbi en bygning hvor der stod mange mennesker i kø. Det undrede os indtil vi kom i tanke om at taxachaufføren havde fortalt om byens ældste kaffehus. Det var gået hen og blevet en turist attraktion, trods at chaufføren mente det var byens dårligste kaffe. Her kunne selv regnvejr ikke skræmme folk væk. Skulle du få lyst til kaffe her, er det en god ide at bestille plads hjemmefra. (Cafe Central)

Efter 3 dage gik turen hjem igen til Danmark. Hovedet mættet af dejlige oplevelser, og benene trætte efter knap 48 km byvandring

Vi er alle enige om at det ikke er sidste gang denne smukke by skal besøges. Vi kunne sagtens have fået en hel uge til at gå. Jeg tror det er en rigtig god ide at besøge Wien lidt uden for højsæson, som vi gjorde. Skidt med vejret, det er kun et spørgsmål om at klæde sig rigtig på.

8 thoughts on “Turen gik til Wien

 1. Hold nu op I har fået meget ud af bare 3 dage. Dejlig beretning og skønne billeder der inspirerer – Wien er på min liste 🤩

  1. Hej Lisbeth. Mange tak skal du have. Wien er virkelig også et besøg værd😘 Ja vi fik da travet lidt 🤣 Det er lige med at kunne følge med de unge mennesker. Den første dag gik vi 19 km, den næste 16 og den sidste dag 14 km. Heldigvis havde jeg taget fri den første dag vi kom hjem igen, så her kunne jeg pleje mine ømme fødder 😆😍

  1. Hej Pia. Åh tusind tak skal du have. Jeg var sådan i tvivl om jeg skulle lave et indlæg fordi jeg synes billederne ikke var blevet så pæne. Hvis du måske lokker ham med de store wienerschnitzler og de gode øl 🤣 Men du skal nok ikke nævne for ham at du skal besøge et stofbutik, hvor der skal afsættes flere timer 😍

 2. Det ser bare godt ud. Dejlig ferie I har haft. Må jeg spørge til hvor I fandt flybilletter og hvornår I bestilte og rejste fra? Dejligt med gode tips om at bestille hjemmefra på restauranter. Tak for en skøn beskrivelse og den der stofbutik skal da nok lige besøges 😀

  1. Hej Gabriella. Ja det er en dejlig ferie at se tilbage på. Flybilletterne blev købt ved Ryanair. Vi fløj fra Billund lufthavn. Jeg tror billetterne blev bestilt et par måneder før. Man skal holde godt øje med priserne på flybilletter, for der er ofte mange penge at spare.

 3. Hej Gitte
  Hvilken restaurant spiste I schnitzel på? Altså, hvilken er den “autentiske” man skal prøve?
  Tak på forhånd.

  1. Hej Simone. Der ligger et link til restauranten i mit indlæg markeret med blåt. Den vi spiste på ligger på Backerstrasse 6, og er den sidste der nævnes i linket. Den vi gerne ville have spist på, men ikke kunne få plads på, ligger på Wollzeile 5. Den ligger ind i en smøge og ser så hyggelig ud. Håber det lykkes jer at reservere et bord og rigtig god tur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *