Spencerkjole efter gratis mønster

En spencerkjole syet efter et gratis mønster. Stoffet er købt ved Selfmade.

Datteren fik stoffet i fødselsdagsgave af hendes kæreste. Nu fik vi endelig syet en kjole i det. Det er en lækker fastvævet denim. Vi har vasket det inden vi klippede i det, da det krymper en hel del.

Mønsteret til kjolen har jeg fundet på en hjemmeside hvor der er rigtig mange gratis mønstre. Jeg har prøvet flere derfra, og de er virkelig gode. Hjemmesiden hedder https://tianascloset.com/

Det kan printes i mange størrelser. Datteren bruger normalt str 36-38, og vi har printet mønsteret i str S. Sørg for at tjekke testfirkantet ( testsquare ) før du går i gang, så du ved at du har fået printet i den rigtige størrelse. Mønsteret er inklusiv sømrum. Du finder mønsteret i dette LINK

Jeg har udeladt knapperne ned foran, og blot lagt mønsteret til forstykket til fold. Da mønsteret er til knapper skal forstykket lægges til fold, så foldkanten ligger midt i de runde afmærkninger der indikerer knapper. Lommer er ligeledes udeladt. Der var simpelthen ikke stof nok. Belægninger kunne der kun blive til i halsudskæringen. Her har jeg klippet den ned, så den blev ganske smal. Jeg bryder mig ikke om de store belægninger, da de ofte kan drille

I ærmekanterne er der syet en skrå strimmel på, ret mod ret. Den bliver så bukket om til vrangsiden og syet fast. Alle kanter er blevet overlocket. Stoffet er ret kraftigt og derfor valgte jeg denne løsning for ikke at gøre kanten tykkere end nødvendigt

Et rigtig godt mønster, som kan syes i mange forskellige stof kvaliteter. Jeg har lige klippet til en sort spencer i en lækker uldkvalitet, men tynde striber. Den vil være fin til vinter med en t-shirt , strømpebukser og støvler.

Kjolen er helt uden nogen dikkedarer på ryggen.

Jeg ved at datteren allerede har brugt kjolen rigtig meget. Dejligt når man kan sy noget, som de bliver rigtig glade for.

Det er helt sikkert også en model jeg skal have syet til mig selv. Jeg forestiller mig at det må være rimeligt nemt at gøre den længere.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration

2 thoughts on “Spencerkjole efter gratis mønster

    1. Hej Jonna. Den kræver blot en helt almindelig printer som kan printe A4. Jeg tror du er kommet til at trykke på det mønster der hedder A3. Hun laver nemlig til begge størrelser papir 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *