Bluse og bukser efter gratis mønstre

Et sæt syet efter 2 gratis mønstre, som jeg har fundet på nettet. Blusen er syet i en stofrest fra Selfmade. Da der ikke var stof nok, måtte jeg lave bærestykket i noget andet. Det er faktisk noget sengelinned jeg havde liggende, som jeg synes passer ret fint til. Bukserne er syet i hør fra Selfmade.

Bukserne er med elastik i taljen og skrålommer.

Blusen er syet med dobbelt bærestykke og ærmerne har meget vidde.

Det er nu ikke helt tanken at de to ting skal bruges sammen. Men i en hurtig vending kan de godt gå sammen.

Begge mønstre kan printes gratis fra nettet. Buksemønsteret er fra Moodfabrics.com, og ligger i dette LINK

Jeg har blot undladt de klapper, der er ved lommerne, og sat bred elastik i kanten øverst. Jeg har syet det der hedder str 12/14. Jeg ved faktisk ikke helt hvad det svarer til, men jeg bruger normalt 42/44.

Bukserne har moderat vidde i benene. De er lidt høj-taljede, men det virker også bedst for mig.

Mønsteret til blusen er fra Tianascloset.com og ligger i dette LINK

Et dejligt sæt i afslappet stil.

Det er et rigtig godt blusemønster som også kan bruges til kjole, ved blot at forlænge forstykke og bagstykke. Dog synes jeg den går lidt højt op mod halsen, så jeg har indtegnet en ny halskant, ved at gå 3 cm ned midtfor og så tegne en bue op til skulderen. Det er ikke gjort ved den gule.

Jeg syede efterfølgende en kjole efter samme mønster. Stoffet er en dug fra genbrugen. Jeg har bare forlænget forstykke og bagstykke. Men her har jeg gjort den lidt dybere i halsudskæringen. Samtidigt har jeg ikke lagt bærestykket til fold, men lagt lidt til, så jeg kunne få knapper ned foran. Da stoffet er lidt mere stift, vil ærmerne ikke falde ind til kroppen.

2 hvide knapper ned foran giver en smule effekt. Lidt overflødigt, da jeg sagtens kan få den over hovedet.

Jeg har også brugt mønsteret til en kjole i viscose, købt ved Selfmade sidste år. Men den minder så meget om en natkjole, at den kun bliver brugt herhjemme. Overvejer dog at korte den af, så kunne den måske bruges sammen med et par jeans

To rigtig gode mønstre, som kan downloades helt gratis. I øvrigt har de 2 hjemmesider rigtig mange andre gode gratis mønstre. Jeg har dog langt fra prøvet dem alle. Det er nu ikke fordi jeg går efter at det skal være gratis. Jeg kan blot lide at prøve nye mønstre, og skulle jeg købe hver gang, kan det gå hen og blive en dyr fornøjelse.

Håber du kan bruge mit indlæg som inspiration

3 thoughts on “Bluse og bukser efter gratis mønstre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *