Stropkjole syet ud af et sæt sengelinned

For noget tid siden kom yngste datter hjem med et sæt sengelinned fra hendes svigermor. Det skulle kasseres, men måske kunne jeg bruge det til noget. Nu er det blevet til denne kjole.

Da jeg klippede sengelinnedet i stykker, fandt jeg ud at det faktisk er et gammelt ikea sæt.

Mønsteret jeg har brugt, er et som jeg har købt sidste år på nettet. Et rigtig godt og alsidigt mønster. Det kan stadig købes så derfor lægger jeg lige link ind til det. https://schnittgefluester.com/produkt/isabella-kleid-tunika-ebook/

Prøv at tjekke hendes side ud. Der er rigtig mange fine mønstre, som er lidt anderledes. Når du har bestilt, kommer mønsteret på mail til at printe. Tror faktisk også man kan få det i papirform, men ved ikke om de sender til Danmark. Jeg er ikke på nogen måder økonomisk involveret i mønsteret, og får ej heller provision når i går ind på linket.

Jeg har brugt mønsteret før, men blot glemt at vise jer det. Der ligger et billede i bunden af en kort kjole, som jeg syedes sidste år, også ud af sengelinned.

Man skal bare lige huske at mønsteret er inklusiv 1 cm sømrum. Skriv det på mønsteret, ellers glemmer man det let.

Overdelen på kjolen er syet dobbelt, og stropperne er lagt ind imellem lagene. En ret nem model at sy. Den sidder så fint fordi der er indsnit både på forstykke og bagstykke.

Billederne er taget i Alanya

Man kan selvfølgelig tilpasse etagerne til lige det man vil. Så der kan laves 1 flæse, 2 flæser eller sågar 3 flæser hvis man vil. Den kan laves kort eller lang. Stropperne kan bindes, krydses eller påsættes små flæser. Det øverste af kjolen kan ligeledes laves i 2 højder, så flæsen begynder lidt højere oppe. Det har jeg ikke prøvet af endnu. Jeg har syet den der hedder model 02

Jeg startede ud med at stropperne skulle bindes på skulderen, men det følte jeg blot blev meget tykt. Så det ændrede jeg til at de er drejet ind i hinanden. Det er lidt svært at tage et billede af skulderen hvor man kan se det. Men et billede fra stranden kan måske bruges

En skøn luftig kjole der passer perfekt til 28 graders varme

Kjolen jeg syedes sidste år ser sådan ud. Stoffet er crepet sengelinned.

Den er syet noget kortere i flæse nr 2

Et rigtig godt mønster, som sidder pænt. Samtidigt er det en model, der er nem at sy.

Håber i kan bruge mit indlæg som inspiration

6 thoughts on “Stropkjole syet ud af et sæt sengelinned

  1. Kære Gitte.Mønsteret til den flotte sommerkjole.Kunne ikke finde linket til den og bestille.Kan du hjælpe?

    1. hej MetteJeanne. linket ligger som en blå blok under billede 2. Når du trykker derpå kommer du ind til hvor du kan købe mønsteret. Du trykker igen på et sort felt hvor der står ind den Warenkorb. Derefter trykker du oppe øverst til højre hvor der er vist en varekurv.Nu vises der så en rosa kasse hvor der står kasse. Når du har trykket på den, skal du udfylde med navn og email adresse. Desværre kan jeg ikke hjælpe dig mere end det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *