Hue med blomst, lavet af en gammel bluse i uld.

Jeg har lavet en del huer ud af gamle striktrøjer i uld. Men sjovt nok har jeg ikke lige fået lavet en til mig selv. Men for nogle dage siden, fandt jeg en mørkeblå strikbluse i uld i genbrugen. Den var ikke så kraftig og jeg tænkte det kunne blive en god hue, nu  hvor vinteren er på retur.

Jeg har lavet huen over mønsteret som er i et tidligere indlæg ,  som du kan printe.

http://sygal.dk/2018/02/moenster-til-hue-i-jersey/

Den er så bare forlænget med ca 14 cm.

Jeg starter med at sy de 2 sidesømme  sammen ret mod ret.

Derefter måler jeg 23 cm op fra nederste kant og sæter nåle i hele vejen rundt.

Jeg bukker huen ned ved nålene og stikker ca 1 cm nede hele vejen rundt.

Derefter måler jeg 18 cm fra nederste kant og gøre det samme en gang til.

Derefter måler jeg 13 cm fra nederste kant og gør igen det samme. Nu er der 3 riller på huen.

Sidste gang er det 8 cm fra nederste kant. Det giver nu ialt 4 riller. For at alle rillerne skal lægge sig samme vej, lægger jeg dem opad og syer en stikning ned i sidesømmen i begge sider. Det ses ikke da det bliver gjort i sømmen.

Huen ser nu sådan ud.

Til den indvendige hue bruger jeg en rest jersey. Den syer jeg helt magen til som i tidligere hue ( link øverst oppe) Husk at lade være med at sy et stykke af sidesømmen på den indvendlige hue, da det er det hul som du senere skal vende huen igennem.

Nu syes de 2 huer sammen ret mod ret, i den nederste kant. Jeg fandt ud af at der ikke skulle være opslag på huen, og derfor måtte jeg lige klippe lidt af kanten af og sy en gang til. Jeg vil tro det er ca 3 cm jeg klippede af. Vend huen ind igennem hullet i inderhuen.

Nu ser huen sådan ud. Stop inderhuen op i huen og prøv den. Den er nemt på nuværende tidspunkt at ændre på størrelsen eller højden af huen.

Jeg ville gerne have noget pynt på huen og prøvede mig frem med lidt forskellige løsninger. Til sidst endte jeg ud med en form for blomst som fremstår lidt rå og med en kanp i midten. Blomsten lavede jeg ved at klippe nogle cirkler i ulden. Jeg gjorde det på fri hånd og det betyder intet at cirklerne ikke er ens i størrelsen.

De er ca 7 cm i diameter og der blev klippet 5 styk.  Det støver en del at klippe i sådan en uldtrøje 😉 Når cirklerne er klippet, trækker jeg i kanten for at få dem til at blive ujævne i kanten. De må gerne gå lidt op i maskerne. Det giver kun mere spil i blomsten.

Cirklerne begynder også at rulle lidt, og det må de meget gerne. Fold dem nu 2 gange.

Sæt en nål i for at holde den foldet. Gør det ved dem alle 5

Sæt en tråd i en synål og stik den igennem alle 5 stykker. Stram til og form den til en tilfældig blomst.

Sy den på huen hvor du nu syntes den skal sidde. Min sidder lidt i den ene side, ca 5 cm fra sidesømmen. Sy blomsten fast med et par sting og sy en knappe fast midt i blomsten. Nu skal du bare lige sy hullet til, som du vendte huen igennem og den er færdig.

Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

9 thoughts on “Hue med blomst, lavet af en gammel bluse i uld.

  1. Hej! Bliver meget inspireret af sine fine indlæg. Og tænkte at jeg også ville prøve at sy den hat! Men jeg kan ikke komme til at åbne dit link til mønstret. Måske det ikke er aktivt ?
    Tak for alt din inspiration.

      1. Hej Johanne. Mange tak. Nej for filan jeg kan da godt se at man ikke kunne trykke på link. Nu skulle det gerne være rettet

    1. hej Doris. Åh nu er det godt nok noget siden jeg har syet den. Men inderhuen skal have samme mål som yderhuen, når folderne er lavet. Men hvis du tænker på den hue som har opslag, og du vil lave uden opslag, så skal den være 4 cm kortere 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *