Sy selv dit kuffertmærke

Da vi skulle på charterferie for noget tid siden, opdagede jeg et par ting, som jeg absolut skulle have skrevet på min liste over ting der skulle syes 😆 og jeg nåede det ikke før vi tog afsted. men nu er vi hjemkommet, og så tænker jeg det kunne være en god ide at få dem lavet, ellers står jeg nok i samme situation næste gang, og får dem igen ikke lavet 😁 Det er sådan nogle små ting man tænker man altid kan få lavet…

Kuffertmærker med vores navne, bånd til omkring kufferten, bogmærker til vores bøger og en toilettaske.

Så nu starter jeg med kuffertmærker.

Jeg søgte på nettet og på Pinterest. Prøvede nogle forskellige modeller af , men syntes ikke lige den var den rigtige. Det vigtigste var at den skulle være nem at lave, samtidigt måtte den selvfølgelig stadig gerne være pæn. Den skulle være personlig, så den var nem at spotte  på lufthavnens transportbånd. Vores kufferter er sorte, og det er 80 % af alle danmarks kufferter så også åbenbart 😆

Jeg er endt ud med denne model. Enkel og temmelig nem at sy. Den kan syes af små rester og jeg tror det er ligemeget om det er fastvævet stof eller jersey. Du vil også kunne bruge voksdug. Bare der bliver strøget en ret kraftig vlieseline på…Den kan varieres i det uendelige, så der er rig mulighed for at sætte sit eget præg på den. Denne her bliver syet som en dobbelt. Men du kan også lave den som et enkelt lag. Det viser jeg noget længere ned i indlægget hvordan den så vil se ud.

Mønster til mærket ligger herunder. Tryk på teksten og print den ud. Husk at printe i faktisk størrelse.

Det er uden sømrum.

Sy vejledning:

klip mærket ud i 2 lag kraftig vlieseline uden sømrum. Stryg det på dit stof, og klip det ud med sømrum.

Læg de 2 stykker ovenpå hinanden , ret mod ret. og sy dem sammen langs med vlieselinen. Lad et hul på langsiden stå usyet. Der er ikke syet imellem mine fingre.

Vend igennem hullet og stryg det.

Klip i vaskbar pap et halv mønster. Altså ned til foldelinjen på mønsteret. Klip den ca 2 mm mindre hele vejen rundt. Klip hul i midten af papmærket. Jeg fandt ud af det nemmeste var at skære det ud med en skarp kniv.

Til midterstykket brugte jeg et stykke af en kraftig plastlomme.

Sæt den bag papmærket og sy en stikning rundt i kanten.

Sæt den på vrangsiden af stofmærket i den ene ende. Den vil være ca 2 mm mindre end stoffet. Sy en stikning rundt på hele mærket. Derved bliver papmærket ikke syet fast i den ene ende, og du kan få dit navneskilt skubbet ind. Sæt dit navneskilt i.

Vend skiltet om til retsiden og sy knaphul i den ende hvor der sidder pap. Som strop kan du bruges nærmest alt. En rest læder, en færdig snor eller som jeg noget kantebånd. Skær knaphullet op. Og træk båndet igennem og sy det til en ring

Så ser det nu sådan ud.

Sy nu båndet fast i den modsatte ende som pappet ved først at sy en stikning yderst i kanten i den tidligere syning og derefter en stikning et stykke nede.

Så er dit mærke færdigt…

Så er det bar at få den sat på kufferten.

Hvis du ønsker at lave et mere enkelt kuffertmærke, kan du bare bruge det halve af mønsteret. Altså klippe ved folde linjen. Så ville mærket komme til at se sådan ud. Dog ville jeg så sætte navneskiltet i, inden jeg stikker pappet rundt i kanten, så navneskiltet ikke falder ud.

Kuffertmærket er til dels pynt, men også for at det er nemmere at spotte sin kuffert på båndet, blandt alle de andre sorte kufferter 😊

Til min kuffert har jeg valgt en endnu mere synlig mærke

Den vil da være nem at få øje på.

Så kan kufferterne snart pakkes af vejen og ligge klar til næste rejse.

Håber du kan bruge mønsteret😊 Får du syet nogle mærker, vil jeg blive glad om du gør opmærksom på at mønsteret er herfra. Du må også meget gerne smide en kommentar om det er noget der er brugbart 😘

4 thoughts on “Sy selv dit kuffertmærke

    1. hej Asta. Mange tak. Vaskbar pap er vegansk læder. Det er lavet af cellulose fibre(papir) med en coating. Ved Stof og stil kalder de det Pap fab, andre steder kalder de det læderpapir😊

    1. Hej Heidi. Det skulle gerne stå lige ved siden af det mønster som du kan printe. Mener det er 33 cm, uden sømrum 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *