Stofkurv

Denne lille stof kurv kan bruges til mange ting.  Jeg skal bruge denne til brødkurv. Men den vil være lige så fin til alm muligt andet. Du kan lave den i lige præcis den størrelse, som du ønsker. Skal du bruge den til hårbånd, skal den måske være mindre. Skal du bruge den til vaskeklude på badeværelset, skal den måske være større. Den er også sød som værtindegave, måske med lidt sæbe eller andet godt i. Der bruges ikke så meget stof til den, så her er også en mulighed for at få brugt nogle af sine rester.

Vejledning:

du skal bruge 2 forskellige stykker stof. Vask dem evt inden, så de ikke krymper uens.

Klip en cirkel i det mål du ønsker. Jeg bruger en dessert tallerken fra køkkenet.

Der tegnes rundt med en tricks pen. Det blomstrede bliver indvendigt og cowboystof udvendigt.

Læg cirklen ovenpå det andet stof og klip en cirkel mere.

(der klippes en cirkel mere efter den første)

Fold cirklen på midten og mål nu diameteren. I mit tilfælde er det 21 cm.

(cirklen foldes på midt og diameter måles)

Du skal nu klippe et langt stykke i den højde du kunne tænke dig kurven skal være + det ombuk du gerne vil have. I midt tilfælde vælger jeg at lave strimlen 17 cm , og regner med at min kurv bliver 11 cm høj færdig. Strimlens længde beregner jeg sådan her.

21 cm x  3,14  = 66 cm

D.v.s min strimmel skal være 17 x 66 cm.  Jeg klipper den så lidt længere, da jeg tilretter den senere i forløbet. Bare den er lang nok..

Du skal klippe strimlen i både det indvendige og det udvendige stof.

( 2 strimler klippet i målet 17 x 66 cm)

Nu er du klar til at sy.

Læg cirklen med retten opad og læg strimlen ovenpå med retsiden nedad. Sådan sætter jeg det også ind i symaskinen. Altså jeg syer så jeg kan se strimlen, og cirklen ligger under. Sy nu strimlen fast til cirklen ved at sy med stikkesting . Jeg sætter ikke nåle i , men drejer ligesom arbejdet lidt undervejs, så strimlen hele tiden flugter med cirklens kant. Start med at hæfte ende ca 1,5, cm inde fra strimlens ende.

(Her kan du se, at der er startet 1,5 cm inde)

Sy hele kanten rundt og slut ved at bukke startkanten tilbage og sy helt derhen, uden at sy henover. I midt tilfælde er strimlen for lang og det klipper jeg bare af bagefter.

(Her kan du se, at starten af stimlen er bukket tilbage og jeg skal sy hen til det punkt lige før min finger.)

Hæft ende og klip så der er 1,5 cm tilbage af den anden ende af strimlen.

(Strimlen skal klippes af ved nålen)

Nu skal den korte side syes på strimlen, og du skal ramme til sidst i den syning der ligger på tværs.

(Her er kanten sat sammen med nåle og du skal sy lige ned til den stikning ved min finger)

Så har du faktisk syet den indvendige kurv. Samme fremgangsmåde skal du nu gøre ved det udvendige stof. Hvis du gerne vil have et mærke ind i sidesømmen, skal den sættes ind nu. Jeg har for sjov skyld lavet en i skind, men ved nu ikke hvor pæn den er. Men nu bliver den sat på, så du kan se hvor den kan placeres.

(Evt mærke sættes ind i sømmen, husk at vende den rigtig)

Nu har du så 2 ens kurve. Den som du vil bruge som retside, vender du nu om til retsiden.

(Den ene kurv er vendt om til retten. )

Put nu den der skal være yderst inden i den anden kurv. Sørg for at sømmene ligger overfor hinanden. Sæt nåle rundt i kanten.

(yderkurven er lagt indeni inderkurven og der er sat nåle rundt i kanten.)

Sy nu med stikkesting i kanten og lad et hul stå åben på ca 10 cm.

(Der syes rundt, men lad en åbning på ca 10 cm stå åben)

Vend kurven rundt igennem hullet.

(Kurven er vendt rundt i hullet og ser nu sådan ud.)

Put nu inderkurven ned i yderkurven og sæt nåle i kanten. Sømrummet i hullet bukker du bare ind og sætter fast med nåle.

(her er der sat nåle i kanten, også hen over hullet)

Sy nu en stikning yderst i kanten, hele vejen rundt.

(her syes en stikning i kanten.)

Nu er din kurv færdig, og du kan bukke kanten ned. Stryg den evt henover et ærmebrædt hvis den er blevet lidt krøllet.

8 thoughts on “Stofkurv

  1. Dejlig nem forklaring. Jeg har faktisk lavet nye poser til min Bagger stålbrødkurv, da dem der fulgte med var blevet rigtig grimme. Men det tog mig laaaang tid at regne ud hvor lange de lodrette strimler skulle være – så TAK for PI – det havde jeg glemt alt om😊

    1. Ja det er jo ikke så tit man bruger de matematiske formler mere, så de går lidt i glemsel 😉 og mange tak 🙂

    1. Hej Gitte. Jeg har syet dem i forskellige kvaliteter. Det skal blot være stof som har en vis stivhed eller være lidt kraftig. Møbelstof kan også sagtens bruges, blot skal du være opmærksom på om det kan vaskes. Jeg har også lavet dem i blødere stof, så er de fantastiske at bruge til blødkogte æg, hvor kurven så kan slåes ned omkring æggene og holde dem varme😊

  2. Jeg bruger voksdug til indersiden. Hvis det skal bruges tilbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *