Mine vigtigste sy-hjælpemidler.

Enhver hobby kræver at man får købt sig noget udstyr. Ingen undtagelse med syning. Efterhånden får man  købt sig et og andet, som man bestemt ikke mente man kunne undvære, hvis man skulle kunne sy. Tror også alle kender det med at få købt noget, og så får man det ikke brugt… Men her er mine bedste sy ting. Dem vil jeg meget nødig undvære, og jeg bruger dem mange gange i løbet af en uge.

Min pressepude (tailors ham), den er u-undværlig når der skal stryges rundinger. I stedet for at presse sytøjet fladt, får det ved hjælp af den , en fin facon. Under sytilbehør ligger der en diy på hovrdan du selv laver sådan en.

(Tailors ham)

Min udligner. Til når der lægges cowboy bukser op. Den udligner overgangen fra flere lag stof til enkelt lag ved sømmen i sammensyningen på bukser. Der ligger mere forklaring under sytilbehør om denne. Kan købes i de fleste sy butikker.

(En udligner til stof)

Min mærkelige nål. Genial til at trække elastik eller bånd igennem en løbegang. Jeg har også fundet ud af at den kan bruges når der skal vendes stropper. Kan også købes i de fleste sy butikker.

(En genial nål)

Min applikationssaks. Den er først kommet til , indenfor de sidste par år. Kan slet ikke forstå at jeg har kunnet undvære den…Super god til at klippe tæt ind til en søm , når man klipper rent efter f.eks dobbeltnål. Der er skrevet lidt mere om den under sy tilbehør.

(Applikationssaks.)

Mit kridt. En lille snild tingest til at tegn op med på stof. i spidsen sidder en metalhjul, der afgiver kridt i en fin streg. Der fås refill til den. Meget præcist og tynd. Købt på nette ved noget der hedderhttps://armastore.eu/ Meget billigt sted at handle. Ingen told eller fragt. Der er mine sakse i øvrigt også købt.

(Min kridt pen)

Mit skulderbånd og klar elastik (englehud).  Disse 2 bånd går jeg aldrig tom for. Jeg opdager stadig flere steder hvor de er geniale at bruge. Skulderbånd er ikke elastisk, men giver hold til en søm som kan belastes under brug. Den klare elastik forstærker en søm i elastisk stof, eller ved blonder. Disse bånd bruger jeg ofte når jeg syer og flere af mine sy vejledninger viser brug af dem.

Sidst. men vigtigst af alt. Min skønne saks.. Har i mange år klippet med fiskars, og de var da ganske udmærket. Men da jeg opdagede firmaet armastore havde Kaisakse, skulle det da prøves og jeg er solgt..Aldrig har jeg dog haft bedre saks. At den så tillige var billig gør jo ikke noget.. Købt ved https://armastore.eu/

Hov .. var lige ved at glemme min gode opsprætter. Ja, sådan en kan desværre ikke undværes. og så kan den jo ligeså godt være god.. En del forskellige skrædder tuscher er det også blevet til. Forskellige farver til forskellige farver stof.

Ja, det var lidt om mine sy ting. Jeg kunne godt nævne flere, og har sikkert også glemt nogle stykker. Min gine har jeg ikke nævnt, Den bliver ikke brugt hver dag, men når den bruges, er den genial. Der kommer sikkert også flere ting til , for man skal da aldrig gå ned på udstyr..:-)

2 thoughts on “Mine vigtigste sy-hjælpemidler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *