Kjole i jersey. Mønster Onion 2007

Dette mønster fra Onion,  har jeg købt for lang tid siden. Jeg har så bare ikke lige fundet det stof det skulle syes i , og derfor har det fået lov at ligge. Du kan læse lidt mere om mønsteret her http://www.onion.dk/ Men på en tur til Esbjerg fandt jeg dette lækre stof hos Sting og Stoffer: https://stingogstoffer.dk/shop/efteraar-graa-2917p.html

Det er bomulds jersey, og farverne er så fine. Normalt er jeg ikke så vovet at jeg tør sy tøj i meget mønstret stof. Jeg kan rigtig godt lide det til andre, men jeg falder som regel tilbage til rolige mønstre til mig selv. Men farverne i det her er lige mig, så det var jeg nødt til at prøve.

Kjolen er som sådan lige til at gå til. Den har raglanærmer med skulderindsnit og brystindsnit. Jeg gjorde mig mange overvejelser om der skulle sættes farvede eller mønstrede kanter på kjolen for at pifte den lidt op. Jeg endte ud med at sætte en grå folde elastik på. Ret neutral, men jeg er nok bare til det mere enkle..

For at prøve noget nyt, valgte jeg at lave lommer i sidesømmen , eller stiklommer som det også kaldes. Da kjolen ellers er ret enkel at gå til , vil der som sådan ikke være sy vejledning til den, men blot henvisninger til hvordan lommen og halskanten laves.  Der ud over lidt omkring mønsteret som helhed.

Et lille tip til kjolen.. Når du syer skulder indsnittet, er det vigtigt at du syer det i en blød bue, og ikke i en lige linje.

(Her ses tydeligt at det er en blød bue)

Det fungerer rigtig fint med lommer i sidesømmen. Dog er jeg mest tilhænger af kjoler uden lommer. Jeg har nemlig en dårlig vane med at stå med hænderne i lommen, hvis der er en sådan. Og det ser nu engang ikke så pænt ud, at stå på den måde 😉 Så helst ingen lommer til mig.

Stiklommerne er lavet efter denne metode http://sygal.dk/2017/12/stiklommer-lommer-i-sidesoem-i-jersey/

Til sidst er der sat folde elastik på halskant og nederst på ærmerne efter denne metode http://sygal.dk/2017/12/kantning-med-folde-elastik/

Jeg har syet kjolen i str 38, da jeg har syet efter Onion flere gange , og fundet ud af at deres mønstre er lidt store i det. Men jeg vil dog sige at jeg måske skulle have taget str 40, da jeg ikke er helt så vild med at det sidder tæt. Men det er kun min personlige mening. Andre vil sige at den sidder fint, og det gør den såmænd også. Der er ingen syninger i ryggen. Den folder derfor lidt på ryggen ved min lænd. Jeg kunne lave nogle indsnit, der ville fjerne en del af de folder, men jeg har valgt at beholde den som den er i første omgang. Dog vil jeg sige, at næste gang jeg syer den, vil jeg lægge den til fold midt bag, og derefter ændre midt bag til svajryg.

(Det ser ud som om der ingen folder er ved lænd, men det må være pga mønsteret i stoffet, at man ikke kan se det. Eller også er det måden jeg står på, for der er lidt folder.)

Jeg syntes kjolen er fin, men den har lige en snert af natkjole. Længden kan diskuteres.. måske er den lige 2 cm for lang, men nu har jeg prøvet at lave flere 2 cm for korte og det ærgrer mig, så i første omgang bliver den som den er. Den kan altid afkortes hvis jeg bliver ked af længden. Jeg syntes det er rigtig fint at der er 3/4 ærmer, da det får mine arme til at se tyndere ud end de er. Hvis man vil have lange ærmer, er det meget nemt at gøre mønsteret længere. Skulderindsnit og brystindsnit får kjolen stil at sidde pænt. Jeg tænker det  samtidigt må gøre mønsteret lettere at rette til, hvis man har nogle `skæve `mål

Jeg vil ikke kunne gå med kjolen sådan her i vintermånederne, så dør jeg da vist af kulde.. jeg skal have en trøje eller jakke uden over.

En mørk koksgrå jakke i punto, som jeg dog ikke har syet, gør sættet mere vinterlig og fjerner lidt natkjole looket.

Jeg fandt også denne trøje som jeg tidligere har syet. Den syntes jeg faktisk også er rigtig fin til. Til foråret vil kjolen være fin med lidt lysere farver til, og jeg kan da lige se den for mig med en lækker cowboy jakke og sandaler til 🙂

Alt i alt et ret godt mønster, som fint kan bruges som et basis mønster.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *