Bukser i mønster fra pppp.dk

Datteren har i længere tid ønsket sig et par bukser med læg og lidt vidde. Hun har prøvet rigtig mange bukser for at finde nogle der sidder pænt på hende. I hendes fritid arbejder hun i Gina tricot, så alle de bukser har hun også prøvet. Men det er ikke lykkedes hende at finde nogle som sidder pænt i taljen og samtidigt sidder løse på lårene. Hun har det problem at taljen er utrolig smal, men lårene er en normal str 38.

Da jeg flere gange har syet op i mønstre fra pppp.dk, tænkte jeg at det kunne da være en mulighed for hende. Men jeg må ærlig indrømme jeg syntes det var lidt svært med at beslutte sig for hvilken det skulle være, da de ikke er vist som andet end tegninger. Så vi tog en sats og valgte model 5138. På tegningen så det ud som om buksen har læg foran, men på modeloversigten så det nu nærmest ud til at være indsyninger. http://printogsy.dk/mod-p.php?t=0&a=32

Du går ind på det store mønsterkatalog som ser sådan ud

Lidt under midtvejs på billedet står der indtast modelnummer, og der indtaster du 5138 og så kommer denne frem

Så indtastede vi datterens mål og mønsteret blev tilsendt på mail til at printe ud. Først der gik det op for mig at det nok ikke var læg men indsnit. Men det burde være nemt nok at ændre til læg.

Der er også mønster til for på forbuksen hvis man ønsker at fore dem. Det ville vi så ikke.

Da jeg fik klippet mønsteret ud, syntes jeg det så lidt mærkeligt ud at der var 2 indsnit på bagbuksen. Samtidigt syntes jeg de så meget brede  ud i lårene. Derfor lagde jeg en fold på bagbuksen på 1 cm, dvs jeg fjernede 2 cm af bagbuksens bredde, hele vejen ned. Det passer præcis med det ene indsnit, som derved forsvandt. Samtidigt gjorde jeg benene en anelse bredere forneden, da jeg vidste at datteren gerne ville have lidt vidde der.

Datteren ville ikke have skrålommer i dem, da hun har prøvet så mange andre bukser og erfaret at de som oftest stritter på hende hvis de skal bare sidde nogenlunde til i taljen. Det er nemlig problemet med at have en smal talje og lidt bredere lår. Lommerne vil som oftest gabe, især skrålommer.

Men jeg fik hende overtalt til lommer , med den begrundelse at vi kunne sy dem til, hvis de strittede. Jeg syntes bare det er pænest med lommer.

Stoffet er noget jeg har købt i Stof og stil. Kan ikke huske hvad jeg gav, men det var ikke særlig meget. Det er fastvævet stof, med lidt stræk i og et tungt fald. Jeg tænker det må være noget polyester.

Jeg syede dem uden at datteren kunne prøve dem, da hun boer i Århus. Da jeg skulle til linning og læggene, stoppede jeg og ville først fortsætte når hun kom hjem på påskeferie. Men stadig var jeg meget skeptisk om de nu var gode. Jeg vidste hvor meget hun glædede sig til at prøve dem, så  jeg advarede hende  om at de nok ikke var blevet gode,  men så kunne vi bare smide dem ud og lave et par nye. Hun hoppede i dem og jeg fik lavet 2 læg foran med nåle og målt ud til en linning.

Hold nu op hvor sidder de godt på hende… De sidder som støbt, og præcis som hun ville have dem. Jeg blev så glad da jeg så resultatet og hendes begejstring…

Lommerne sidder helt ind til kroppen og gaber overhoved ikke. Jeg er virkelig benovet over pasformen

Jeg tror hun var meget overrasket over lommerne. De skal da i hvert i fald ikke syes til 😉

Bukser der sidder så godt på hende kan overhoved ikke købes i butikkerne…

Det ser ud som om stroppen i bag sidder en anelse skæv, men det må være vinklen på billedet, da den ikke er det i virkeligheden.

Det er svært at tage billeder af sort, men tror godt i kan få en fornemmelse af hvor godt de sidder.

Eneste problem er nu, at de sidder så godt,så hun selvfølgelig ikke kan nøjes med et par 😉 Stof til det næste par er allerede indkøbt, og de skal være ternet 🙂

Men det er godt nok en fornøjelse at sy når resultatet er så vellykket. Super godt mønster…

4 thoughts on “Bukser i mønster fra pppp.dk

  1. Hej! De meget flotte og sidder godt og klæder den søde datter så fint:) Ligner bukser, som jeg har haft i 80erne:) og var glad for. Jeg har 2 spørgsmål …jeg klikkede hen på mønstre og synes mindste str. var str. 40?? Indtaster I personlige mål? Hvor sider fylder et print i A4. mvh

    1. Hej Lone. Mange tak.Jeg kan også huske at jeg i mine yngre dage havde lignende bukser 🙂 Du indtaster dine mål og så kommer mønsteret til dig på mail til at printe ud. Der er faktisk en del sider, da der også er til at fore bukserne, hvilket jeg ikke gjorde. Man køber først et klippekort og får tilsendt en kode. Derefter kan man bestille mønsteret. Ved bestilling af mønster indtaster du dine mål, så mønsteret kan laves i alle størrelser. Hvis det volder dig problemer med at bestille må du meget gerne sende mig en besked privat og så kan jeg hjælpe dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *