Diy. Pude med gammelt broderi indsat.

En god bekendt kom til mig for noget tid siden og spurgte om jeg kunne lave en pude, hvor dette broderi var sat ind.

Broderiet er lavet for ca 40 år siden af hendes mor. Det har derfor stor værdi for hende. Det var den først hund hun havde, efter at hun som ung pige var flyttet hjemmefra. Siden kom der  en lille datter til verdenen, som også voksede op med denne hund. Så der er mange dejlige minder forbundet med denne hund.

Broderiet blev aldrig rigtig brugt til noget og røg på et tidspunkt i en kasse og pakket væk. Nu har det efter oprydning i en container blevet fundet frem igen.

Det er meget oppe i tiden at bruge broderier i puder, så det var helt oplagt at bruge den til det. Men broderiet er ikke så stort. Jeg tror ikke det er meget mere end 30 x 30 cm. Lige til den lille side til en pude. Derfor fandt jeg et stykke stof som var i overskud fra en anden pude. Det kunne bruges til kant.

Passer ret flot til i farven. Det er mørkegrå møbelvelour.

Jeg vil gerne vise jer hvordan jeg sætter kanten på.  Puden skulle gerne ende ud i at blive 45 x 45 cm. Så jeg klippede 4 strimler i ca 8 cm bredde og ca 40 cm lange. Derefter blev den ene side syet på. Ret mod ret. Det skal flugte med broderiet i den ene side og i den anden side skal det bare være for langt ( det bliver nemlig syet til sidst med den sidste strimmel) MEN LAD VÆRE MED AT SY DEN 1. CM I DEN ENDE HVOR DEN RØDE PIL ER.

(Det ser sådan ud når det syet)

Sæt nu nr 2 strimmel på ved at starte helt oppe fra 1. strimmels start og slut nederst så den flugter med broderiet. Ret mod ret.

(Nr 2 strimmel  er syet på)

(Det ser sådan ud når det tippes til retsiden)

Sy nu den 3. strimmel på , på samme måde. Fra øverste kant af den tidligere strimmel og ned så det flugter med broderiet.

(den 3.trimmel er nålet fast og skal til at blive syet)

Nu skal den 4. strimmel syes på. Det kan forvirre lidt at jeg har drejet sytøjet. Derfor har jeg skrevet nr. på strimlerne på billedet.  Den 1. er den som du startede med hvor du ikke syede den 1. cm. Derfor kan du løfte strimmel 1 og lægge strimmel 4 helt ned til , ligesom du har gjort ved de andre sider. Sy strimmel 4 fast og vip den ud til retten.

(Strimmel 1 er løftet og du kan sy strimmel 4 fast.)

Vip nu strimmel 1 på plads igen ovenpå nr 4. ved mig er den for lang, men jeg klipper den bare til, til allersidst.

(Nr 1 vippet ovenpå nr 4)

Sy nu det stykke som mangles at blive syet.

(Det sidste stykke er syet)

Hvis dit også er for langt klippes det til nu.

(Det som er for langt klippes til)

Nu kan du vippe strimlen om til forsiden og puden er i princippet færdig. Klip et stykke stof i samme mål til bagstykket og sy en lynlås i.  Det har jeg desværre ingen billeder af. Men det gøres på helt almindelig vis. Derefter er det bare at putte en monteringspude indeni. Syntes den er blevet rigtig fin. Min bekendt skal bruge den som gave til hendes datter, som har en sort sofa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *