Noget så kedeligt som trusser.

Jeg har så mange fine stoffer i skabet, og så mange ideer i hovedet. Alligevel er det så trusser jeg sidder og syer nu. Det er måske nok spændende ved det første par, eller det andet par, men lige nu føles det rigtig kedeligt. Men hvis man syer mange par trusser på en gang, opdager man, at man også kommer til at mangle mange trusser på en gang, da de jo bliver slidt på næsten samme tid.. 😉

Nå pyt med det, det er jo dejligt at få dem syet. Alle  rester indenfor strikstoffer kan bruges, hvis der bare er lidt lycra i. Så holder de nemlig faconen rigtig fint. Jeg tørretumbler alle mine trusser, og det kan de sagtens holde til. Er du i tvivl om der er lycra i dit stof, kan du ofte bruge følgende lille trick. Stræk dit stof imellem dine hænder og kig meget tæt på stoffet. Hvis du syntes du kan se et blankt og lidt skinnende skær i trådene, er der højest sandsynligt lycra i det. Især i ensfarvet stof kan dette trick virke. Prøv evt først i noget stof som du ved indeholder lycra, så vil du opdage hvad jeg mener, når du trækker i det..

For at fore trussen nede i skridtet, bruger jeg en rest jersey, meget gerne ren bomuld. Det ligger ellers og kan genere. I kanterne på trusserne kan du bruge næsten alle former for elastik. Både med blondekanter, men også englehud elastik kan bruges, hvis man gerne vil lave helt tynde og usynlige kanter.

Min favorit trusse er denne model, som vi her i huset kalder mormor trusser. Den kan ændres, så du sætter blonde ind flere forskellige steder, og derved får udnyttet alle dine rester. Som udgangspunkt er den måske kedelig, men den kan sagtens ændres til mere spændende modeller.

Mønsteret og vejledning finder du i str 38/40 her til at printe ud i dette INDLÆG

og i str 44/46 her http://sygal.dk/2018/03/igen-en-variant-af-mormortrussen-moenster-i-str-44-46/

Yngstedatter på 22 år har lige været hjemme på weekend besøg, og jeg  må sige jeg grinede lidt, da jeg opdagede at hun havde et par af mormortrusserne på.. Det er ellers ikke lige den slags trusser hun normalt går med, men hun har jo også fundet ud af at de er mega gode at have på..

Til min veninde har jeg lavet disse i lycra satin.

Mangler du materialer til at sy undertøj, kan jeg varmt anbefale at kigge ind på Det lille stofhus. Link ligger her http://detlillestofhus.dk/

Hun har alt hvad du kan få brug for til undertøjs syning og mere til..

Mønsteret til mormortrusser er lavet sådan at du kan lave hele trussen ud i et, altså ingen delt søm i skridtet. Men hvis du ikke har stof nok, eller bruger rester, kan du sagtens lave en søm.

Måske lidt svært lige at se, men her er den ud i et, blot skåret foran så der kommer blonde på i siderne af trussen. Øverst er det bagtrussen og det som ligner en pil er det forreste af trussen. Det lille sorte stykke er foring til skridtet og de 2 blondestykker er til siderne i trussen.

Når man lægger dele rigtigt sammen, ser det sådan ud.

Her er den altså ikke syet, bare lagt så i kan se det ligner en trusse..

En anden trusse blev skåret i skridtdelen, for at udnytte stoffet bedst muligt.

Ellers nøjagtig samme model. I princippet kunne man også bruge forskellige stoffer sat sammen..

Hvis jeg skærer den i skridtdelen, syer jeg dem sammen ved blot at lægge dem ovenpå hinanden. Ikke noget med at sy dem ret mod ret og vende rundt. Det gør nemlig bare at du får tykke bumlede kanter og det ønsker jeg ikke i min trusse..

Her kan du se at skridt delen bare bliver lagt fladt ovenpå og syet fast med en trestings siksak. Bagefter kan man fra retten klippe overskydende stof af, hvis man ikke helt har ramt kanten. På den måde får du en kant der bliver helt flad og ikke kan ses under tøjet.

Nu er de første 3 par trusser syet og flere ligger klar til syning. I denne omgang gik jeg efter det skulle være sorte trusser..

Nu kunne jeg vælge at stoppe her, men…

uha… det er altså ik godt at tage billeder af ens krop… Man ser bare alle årer, mærker og løs hud.. men i en alder af 53 kan man nok ikke forlange at det ser ret meget anderledes ud. Og så har jeg endda siddet på en varm stol med kjole på før jeg tager billederne, så der er godt nok også streger i huden. Nå pyt med det, tror godt i kan abstrahere fra det og se at trussen faktisk sidder rigtig godt..

Det er ret grænseoverskridende at lægge disse billeder op, men jeg gør det, da jeg selv ikke rigtig kan forholde mig til tøj der ligger på et bord eller gulv. Så det er udelukkende for at i kan danne jer et billede af hvordan dette mønster sidder.

18 thoughts on “Noget så kedeligt som trusser.

 1. Tak Gitte må være næste mønster jeg skal prøve. De jeg har på som jeg også selv har syet er nu begyndt at klatre der ind hvor de ikke skal

  1. Så nu er de lavet. Hvis du vil have billederne må du skrive. Jeg kan ikke umiddelbart lægge dem op her

   1. hej Christina. Hold da op du er hurtig 🙂 Jeg vil meget gerne se dem.Du kan evt sende på messenger ? Hvordan syntes du de virker ?

  2. hej Christina 🙂 tusind tak for din søde kommentar. Du har helt ret, vi skal stå ved de kroppe vi nu engang har 😉 Det lyder sørme dejligt at jeg både kan inspirere dig til en bluse og trusser 🙂 Håber jeg måske falder over dine billeder på en sy gruppe, ellers vil jeg da meget gerne have billeder tilsendt 😉 elsker at se når folk bruger min blog..Fortsat god varm sommerdag til dig 🙂

 2. Tak for en fin instruktion af “mormortrussen”, dem må jeg igang med.
  Tænker du at modellen kan laves med blonde bagtil, så det ikke er nødvendigt med elastik i kanten, så “dobbelt baller” undgås?
  Iøvrigt synes jeg du ser godt ud, jeg er selv 53 år, men jeg kender godt følelsen af at man ikke er så “pæn som man var engang”. Men jeg gentager lige, du ser altså godt ud..

  1. hej Charlotte. Mange tak skal du have. Åh jeg bliver dig svar skyldig om hele bagstykket kan laves i blonde. Du tænker sådan at den buede blondekant kommer til at være i benskæringen ? Det burde da kunne gøres, men jeg kan være i tvivl om de så ikke kan finde på at kravle op…Og tak for dine søde ord..Stiver da lige min selvtillid lidt af 😉

  1. hej Sonja. Ih hvor er det da en dejlig kommentar at få. Tusind tak for det 🙂 Og mange tak for at du følger mig. Fortsat rigtig god sommerdag til dig 🙂

 3. Hvor meget trækker du i elastikken omkring ben og hoften?
  Rigtig god gennemgang og ideer til dennlodt kedelige, men nødvendige beklædningsgenstand

  1. hej Lisa. Jeg trækker ganske lidt i elastikken. Næsten ingen ting. Man syer ialt 2 gange ned i samme elastikken, og det kan gøre den en anelse slap. Derfor skal der være et lille træk. Men hemmeligheden ved trussen er faktisk netop, at man ikke har en elastik der rynker og skærer ind i benene eller taljen. Så i princippet kan du trække for meget, men du kan ikke trække for lidt. Hvis du nær-studerer mine billeder, kan du se at det ikke rynker i kanterne. Lav evt en lille prøve først, så du kan se hvor meget. Det er jo også lidt afhængig af stof og elastik. Men som sagt, kanterne må ikke rynke 🙂

 4. Så fin beskrivelse. Din blog har givet mig mod på at springe ud i det med at sy undertøj TAK for en god blog

 5. Hej. Nu har jeg syet et par mormor trusser, det blev ikke godt. Jeg var meget påpasselig mht ikke at trække i kantelastikken for oven, så da jeg var færdig, bulede og vulkede det lystigt derud af,, de er lige til skraldespanden. Er det så fordi der var alt for meget stræk i selve stoffet? Eller hvad skulle jeg evt have gjort anderlede?
  Vh Jette

  1. hej Jette. Tror desværre jeg er kommet til at springe et svar til dig over. Det kommer nu her.. Er du sikker på der er lycra i dit stof ? det skal der nemlig gerne være. Det behøver ikke være meget, men der skal være lidt. Ofte får folk trukket for meget i elastikken, og det er derfor jeg påpeger at man ikke skal trække andet end en lille bitte smule. I dit tilfælde tror jeg så du slet ikke har holdt igen på elastikken, og det er heller ikke godt. Hvis der er små stykker stof i overskud når du klipper til trusser, er det en god ide at bruge de stykker til at lave en prøve i. Der er så mange typer stof og elastik, og de skal gerne kunne arbejde sammen. Brug afklip til at teste dit elastik og dine sting. Håber det lykkes for dig. vh Gitte

 6. Hej Gitte

  Jeg vil hører om du har et godt råd for at jeg kan undgå at få stød når jeg syr i forstof.

  På forhånd tak

  Vh Yvonne

  1. hej Yvonne. Jeg er godt nok i tvivl om jeg har svaret dig. Umiddelbart ville jeg vaske forstoffet inden du klipper det, og give det en skvat skyllemiddel i sidste skyldevand. Det burde tage det meste elektricitet i stoffet. Du kan også spraye stoffet ganske let med hårlak, hvilket også har en god virkning, men pas på at det ikke efterlader nogle dryp og pletter.

 7. Hej Gitte, 1000 tak for dine gode råd til trusser, og hvor er du sej at ligge billede op af dig selv, hvad syer du efter? For jeg kunne godt tænke mig hipsters? Og jeg har formen på nogen men kan jeg godt bruge det?

  1. Hej Mitzie. Mange tak skal du have, dejligt at du kan bruge det. Hipsters har jeg desværre ikke rigtig gjort i, men hvis du har et par som du er glade for, er der bestemt ikke noget i vejen for at du prøver at tegne det op efter dem. Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *