Sådan reparerer du huller i jeans

Slidte jeans med huller er topmoderne, og man kan endda selv lave de fedeste huller i jeans med sandpapir eller et stykke værktøj, der hedder en dremel.

Men en gang imellem får bukserne også et hul hvor de måske ikke skulle have et hul 😂 Det kan skyldes slid eller blot at de sidder meget stramme. Men uanset hvad grunden er , er det ikke sjovt at få et hul i sine ynglings jeans.

Jeg har lappet en del jeans i løbet af årene og den  måde jeg vil vise jer , syntes jeg er den bedste måde. Den bedste måde i forhold til at det stadig passer i stilen til bukserne, og at det bliver ret stærkt. Det er sjældent der kommer et hul igen på det lappede område.

Du skal bruge en symaskine og en rest cowboystof . Meget gerne fra nogle jeans der har lidt den samme farve. Af samme grund skal du sørge for at gemme kasserede jeans, ellers gå i genbrugen hvor du ofte kan købe jeans for næsten ingen penge. Dernæst skal du bruge en tråd som er samme farve som de jeans du skal lappe. Jeg kunne nok have valgt en farve som var tættere på. men det foregik en aften og det var de blå farver jeg havde. Til gengæld bliver det så lidt nemmere for jer at se hvad jeg laver..😉

Klip lappen så den er væsentlig større end det område du skal reparere. Sæt lappen på vrangsiden af bukserne og sæt den fast med nåle. Sy nu med ret små almindelige stikkesting på din symaskine frem og tilbage hen over hullet og området lige rundt omkring hullet. Først lodret og derefter vandret. Det skal bare gøres ret tilfældigt. Sørg for at komme et stykke ud over hullet, så området omkring også bliver forstærket.

Når du har lappet hullet, vender du buksen om på vrangen og klipper det overskyende stof af. Du behøver ikke siksakke lappen. De mange syninger gør at lappen ikke kan trævle. Klip så tæt ind til syningerne som du kan, så generer de nemlig ikke huden.

I brug ses lapningen faktisk ikke, og slet ikke hvis du har brugt en matchende farve sytråd. Næste gang disse bukser går i stykker, vil det være et helt andet sted end i det lappede område. Men så må vi på den igen 😁

Lyset snyder lidt på billedet, for det lappede område er mindre at se i virkeligheden.

Dette er sikkert bare en måde ud af mange muligheder for at lappe jeans. Men denne her er enkel og effektiv. Måske kan du bruge ideen til næste lappe-løsning 😊

God fornøjelse 😉 og smid gerne en kommentar om det er brugbart 😊

 

22 thoughts on “Sådan reparerer du huller i jeans

 1. Tak for den enkle forklaring. Så er en ret ny hjemmesyerske klar til reparation af ungernes bukser 😊👍
  Gælder det metode også for elastiske bukser? Pt har jeg sønnens sportsbukser liggende med lignende hul 🤔

  1. Hej Trine. God fornøjelse. Du kan godt bruge teknikken til nogle elastiske bukser, dog skal du være opmærksom på at det lappede område ikke giver sig på samme måde som resten af buksen. Det kan også være en god ide at lappen så også er i et elastisk materiale. Men resultatet er meget afhængig af hvor hullet er på buksen 😊

  1. hej Jytte. Åh det fremgår måske ikke af indlægget ?. det skynder jeg mig at rette. Det er på symaskinen 😊

 2. Nu har jeg ikke en symaskine og der er lige gået hul i mine ynglings jeans.. kan jeg gldt gøre det i hånden? Er ikke en ørn til at sy men har da lappet et par bukser før, bare ikke med denne metode? :).

  1. Hej Anna. Der må jeg faktisk melde pas. Jeg har aldrig lappet i hånden. Jeg ville forsøge at kigge på pinterest om der ligger nogle gode ideer 😊

 3. Tak for alle dine gode ideer og erfaringer. Jeg har også lappet cowboybukser som du viser – det er rigtig holdbart og ses ikke – fuldstændig som du skriver.

 4. Hej Ilse, jeg har lige lavet hul i et par helt nye “jeans” (stoffet er fint fløjl), fordi jeg kom til at hive i bæltestropperne for at få de lidt stramme bukser på:-( Resultatet er et fint hul under en af stropperne, som gik løs. Spørgsmål: Kan det lappes??? Jeg er så vild med mine nye, temmelig dyre bukser, og jeg kan ikke rigtig returnere dem nu!

  1. Hej Eva. Ej hvor er det ærgerligt at du har fået hul. Du kan sagtens reparere hullet, og endda så man næsten ikke kan se det. Start med at pille stroppen af i den side hvor hullet er, derefter lægger du et stykke stof under på bagsiden og syer hullet nøjagtig som i indlægget. Til sidst sætter du igen stroppen fast ved at sy frem og tilbage med siksak. Du vil næsten ikke kunne se reparationen. Rigtig god fornøjelse 😊 vh Gitte

  1. Hej Casper. Vrangsiden ligger nedad, så jeg syer på retsiden, så man kan se hvor man syer. Stikkesting er ganske almindelige ligeud-sting.

 5. Det virker virkelig smart! Men mine huller på både voksen og børnejeans sidder som regel på knæene og der kan min symaskine ikke komme til. Det bliver simpelthen for snævert på et par skinny jeans. Lapper du i hånden der? Eller er der et særligt trick? Vh. Tanja

  1. Hej Tanja. Mange tak. Hvis det er knæerne ville jeg gøre det på samme måde, men her er du blot nødt til at sprætte noget af sidesømmen op for at få bedre plads til at sy.

 6. Tak
  Jeg har altid syet med sik sak. Det bliver meget pænere med din metode.
  Jeg har aldrig tænkt på at sprætte sidesømmen om, det vil jeg gøre næste gang. Jeg 😊

 7. Mine yndlingsbukser er desværre slidt bagpå. Kan jeg bruge baglommerne som lapper? Og sy dem på på vrangen (inderlår bagpå). ?

  1. hej Margit. Ja det kan du i princippet godt. Men jeg tror det bliver meget synligt at du piller lommerne af, stoffet indenunder er sikkert noget mørkere. Du kan i princippet bruge mange forskellige typer stof at forstærke med indenunder en reparation. Jeg har som regel altid et par gamle jeans liggende som jeg klipper lapper af 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *