Bluse med blonde.

Jeg manglede et nyt sæt tøj til at hygge mig i herhjemme og som samtidigt kunne fungere som nattøj. Så jeg købte på et tidspunkt et stykke jersey stof i Netto. Det var med dyre print og i ren bomuld. Jeg ville sy det som et par bukser og dertil en sort bluse. Bukserne skulle syes i Minikreas joggers og blusen skulle være efter et mønster her på bloggen. Tanken var at der skulle lidt blonde isættes blusen og måske et lille sjovt broderi. Men undervejs ændrede jeg så lige mening 😉

Blusen blev nemlig så pæn, at jeg besluttede mig for den skulle med i feriekufferten, og så kunne den senere blive brugt som nattøj.

Den er syet i en meget blød og lidt tynd viscose jersey. Sådan ser den  ud forfra.

og set bagfra.

Mønsteret er faktisk et som ligger her på bloggen, lige til at tegne op. Det ligger her i link

Det er den uden indsnit og blot afkortet til bluse. Desuden tog jeg 1 cm af i siderne, hvilket gør den 4 cm smallere rundt.

Jeg satte så en bred blonde øverst og undlod at lave halsudskæring. Så den er helt lige over i halsen. Det gør at den går lidt op i halsen, men det generer overhoved ikke da det er en blød elastisk blonde.

Blonderne har jeg købt i Videbæk for længe siden, men jeg ved Det lille stofhus har noget der ligner.

Ærmekanterne og nederst på blusen er den kanten med en sød  elastik med blonde.

Sådan ser kanten ud nederst på blusen.

Bagpå klippede jeg blot en blød bue ned langs midt bag og satte en blonde på. Det var en lidt pludselig indskydelse, men syntes det giver en spændende effekt.

Tja.. Så kan man godt nok se lukningen på  min bh, men hvis den bliver brugt om sommeren syntes jeg det gør knap så meget 😉

Bukserne blev syet uden lommer og jeg lagde 1 cm til i sidesømmene for at gøre dem mere behagelige.

Men som sagt. Jeg syntes blusen blev så pæn at den i første omgang kommer med i ferie kufferten og senere kan den så blive brugt som nattøj 🤣

Jeg syede så også et par sorte shorts i noget lækkert vævet bomuld/polyester stof efter Minikreas joggers mønster. Ved godt det er meget sort, men syntes i grunden det er lidt elegant.

Jeg syntes det er ret sjovt når man kan ændre på et mønster og så få et helt andet udtryk ud af det.

Håber du måske kan bruge indlægget til at få nogle ideer til ændringer 😊

 

4 thoughts on “Bluse med blonde.

  1. Hvor er den en deilig blogg du har 👍 Jeg syede den fine sommerkjole med bindebånd i halsen og den er sååå flott. Din sorte blondebluse er osse wow og det blir mitt neste prosjekt. Alt du laver er så kult og takk for din fine veiledning og mønstre 👍😁 mvh Lisbeth 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *