Bogmærke i stof

Når jeg læser bøger, bruger jeg lige hvad jeg har for hånden som bogmærke. Men det ser nu ikke så pænt ud, at der stikker en kvittering eller en reklame ud af bogen. Derfor blev der føjet en lille ting til  min `to do`liste sidst jeg læste en bog.

(Nederste i indlægget er der lavet en lille DIY på bogmærket)

Jeg skulle da have syet mig nogle bogmærker… Istedet for en reklame for tatovering 🤣

Men de skulle laves sådan at de ikke bliver væk, når man læser i bogen og lægger mærket fra sig. Hm.. Det tror jeg at jeg har løst med denne model.

I alt sin enkelhed består det blot af et stykke stof og et stykke elastik. Så kan den sættes på bageste bogomslag, når man læser i bogen og den bliver der..

Dejlig nemt at se hvor man er kommet til, og den falder ikke ud.

Måske kan du se, hvilket mønster jeg har brugt til mærket.. Det er mit kuffertmærke, som ligger her

Jeg har blot gjort den lidt smallere og kortere ved at bukke en fold midt på mønsteret  i højden og i bredden. men det er helt op til dig hvilket mål du syntes dit mærke skal have. Jeg har målt flere af vores bøger og så bare taget et ca mål på mærket. Jeg har strøget et lag vlieseline på det ene lag stof. Elastikken bliver sat ind imellem de 2 lag stof før der bliver syet for enderne. Du kan bruge alle mulige elastikker. Jeg lavede en med folde elastik, en med almindelig elastik og en med noget velour elastik. Når bare det er elastik..

De 2 farvestrålende er til mig selv og den grå er til min mand. Jeg har lige bestilt nogle symærker til at sætte i sidesømmen på tøj eller andre steder. Ærgerligt at de ikke er kommet endnu. Det ville ellers også være pænt at få sat på.

Du kan pynte mærkerne med lige hvad du har lyst til. Du kan også brodere på dem. Det vil være oplagt gave ide til bedsteforældre, med et lamineret billede af børnebørnene eller hvad du nu har af ideer til pynt. Her kan du få brugt små rester af både stof og bånd.

Jeg tænker lidt det også kunne være en sød gave at give som værtindegave, evt med en bog. Eller som kalenderpakke, eller…. Mulighederne er mange. Bogmærket er så nem at sy,at det også ville være et godt begynder projekt for børn 😊

Nogle har spurgt på en lille DIY på mærkerne og den kommer her. 

Jeg bruger mønsteret fra kuffertmærket som nævnt højere oppe. Den bliver blot foldet 7 mm på langs og 2 cm på midten, så den bliver noget mindre.

Klip det ud i vlieseline, husk sømrum, og stryg det på dit stof. Klip det ud og klip et stykke magen til blot i stof.

Sy evt pyntebånd på det stykke hvor vlieslinen er strøget på . Klip et stykke elastik på 27 cm. Sy det fast på retsiden for enderne af mærket med en stikning.

Sæt elastikken fast med en nål i midten, for at du ikke ved næste syning kommer til at sy i den. Jeg har bare brugt en folde elastik som passede til stoffet.

Læg det andet mærke ovenpå, ret mod ret. Sy rundt i kanten, men lad et stykke på langsiden være usyet på ca 5 cm. Det er imellem mine fingre.

Læg mærke til de 2 sorte prikker nederst… Det er min måde at lave et mærke hvor elastikken sidder syet på, så jeg ikke kommer til at lave enden smallere end elastikken er bred. Det er gjort med en skræddertusch.

Vend ud til retsiden igennem hullet. Strikkepinden kan være en lille hjælp til at få den vendt så hjørnerne bliver pænere, men være forsigtig så du ikke stikker igennem.

Stryg mærket og sy en stikning rundt i kanten, hvorved du også får lukket hullet. Så er bogmærket færdigt..

Rigtig god fornøjelse, og smid gerne en kommentar 😘

6 thoughts on “Bogmærke i stof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *