Kjole med volant fra Stof og stil.

Da min veninde havde fødselsdag i sommer gav jeg hende et hjemmelavet gavekort på en bluse /kjole som jeg  ville sy til hende. Hun skulle selv være med til at bestemme hvilken model hun ville have, og jeg ville vælge stoffet til hende. Ved Stof og stil i Esbjerg fandt hun et kjolemønster, nr 23150. Det kunne være en rigtig sød model til hende. I mit skab havde jeg et stykke stof, som egnede sig rigtig godt til kjolen. Det er købt i Prag under vores sommerferie. Stoffet er i en vævet let bomuld/polyesterkvalitet, med lidt stræk i.

Jeg valgte at sy kjolen med lange ærmer, model A.

Der ligger en sy vejledning med mønsteret, og den er faktisk så god, at jeg ikke har lavet en vejledning  denne gang. Dog syntes jeg der er for lidt skrevet om belægningen i halsudskæringen og derfor har jeg lavet lidt tekst og billeder til dette. Det ligger her i link

Halsen ser sådan ud. Der er strøget vlieseline på en belægning hvorefter den er syet på halsudskæringen.

Inden du syer siderne på kjolen sammen, sættes en lille strop ind, som er til bindebæltet. Sy det på med en stikning før du syer sidesømmen.

I ærmernes nederste kant fremkommer der en flæse, ved at trække elastik igennem en løbegang.

Det er en utrolig nem kjole at sy. Da min veninde kom for at hente kjolen, fik jeg lov at tage nogle billeder af hende med kjolen på. Beklager at billederne er en anelse grumsede, men først da hun er gået opdager jeg at jeg ikke havde fået slukket lyset i loftet.. øv øv. Har ellers nogle super gode lamper, men for at de virker optimalt, skal loftlyset altså slukkes 😆

Den er så fin til hende og passer perfekt i størrelse. Jeg har syet den i str 44. Da hun er ret smal over skulderen gjorde jeg den 1 cm mindre i skuldersømmen, samtidigt er hun en høj pige, så jeg lagde 5 cm til i højden. Det er de eneste ændringer jeg har foretaget.

Det er en sød detalje med flæsen på ærmet.

Halsudskæringen sidder perfekt på hende. Jeg har valgt at stikke belægningen fast med en stikning i den yderste kant.

Set bagfra.. Den sidder ikke til, men har en lille smule vidde så man nemt kan bevæge sig i den. Perfekt til både arbejde eller en svingom.

Et supergodt mønster, som er ret nem at gå til. Håber i kan bruge det som inspiration.

6 thoughts on “Kjole med volant fra Stof og stil.

  1. Hej 🙂
    Hvor er den blevet virkelig flot! 🙂
    Jeg skal til at sy en lignende kjole fra dette mønster (dog model B) i noget meget tynd chiffon-stof fra Stof og Stil. Stoffet er gennemsigtigt og der skal være foer indeni. Jeg har dog aldrig prøvet at sy foer i en kjole og ved ikke helt, hvornår jeg skal sy de “to kjoler” sammen? Kan du evt. hjælpe med det? Jeg så en henviste til din blog angående foer, men jeg kan ikke umiddelbart finde noget, som er relevant desværre.

    1. Hej Janni. Mange tak 😊 Du kan desværre ikke finde noget om foer i kjole på bloggen. Men jeg ville umiddelbart sy den Så foer kun er i forstykke og bagstykke, og ikke i ærmerne. Foeret skal syes som en særskilt kjole. Den skal så blot syes sammen med yderstof i ærmerne og i halsen. Begge steder kan det gøres så sømmen vender ind i foret. Muligvis skal du give foeret en syning også ved skulderen for at det ikke glider rundt. Håber det lykkes for dig 😊

  2. Hej 😊 Kan du huske hvordan du syede detaljerne nederst på ærmerne, synes tegning og beskrivelse er misvisende….

    1. Hej Lotte. Ærmerne bliver syet ved at du laver et ret bredt ombuk til vrangen, vel ca 5-6 cm. Derefter syes der 1 stikning ca 4,5 cm oppe på det ombuk. Lad et lille stykke være usyet. Sy derefter en stikning mere 1 cm længere nede. Den må du gerne sy hele vejen rundt. Så trækker du et stykke elastik igennem det usyede sted. Elastikken syes sammen og hullet syes til. Håber det giver mening 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *