Pyntekant på underkjole

Jeg er i gang med at sy en nederdel som jeg vil fore. Kanten nederst på foret kan laves på en meget enkel og sød måde.

Foret er købt i Stof og Stil. Det er ganske tyndt , glat og strækbar. Derfor er det super at bruge i tøj syet i strikstoffer eller jersey.

Den glatte overflade på foret, gør at tøjet falder pænere på plads når du bevæger dig. Oftest har jeg en underkjole under mine kjoler. Men ved denne nederdel var det nemmest at sy foret til linningen.

Foret trævler ikke da det er en form for strik. Derfor siksakker jeg ikke den rå kant. Kanten bliver blot bukket om, i dette tilfælde ca 2 cm, og syet med en stikkesting, eller evt en stræksøm. Derefter klippes kanten helt ned til syningen, evt med en patchwork saks, som næsten er det bedste redskab jeg har. Det kan købes i de fleste stof butikker.

Med den kan du komme helt tæt på syningen uden at klippe hul i stoffet.

Hvis du har den søm som vises på billedet ved min finger, sætter du den til 4  i stingbredde og 3 mm i stinglængde. Lav en lille prøve, da det er muligt din maskine skal stå på lidt bredere siksak.

Derefter syer du en søm helt ude i kanten. Så langt ude at siksakken lige præcis rammer forbi stoffet når den rammer i højre side.

Den røde pil viser nålen rammer  forbi stoffet.

Derved fremkommer der en kant, som ligner en muslingsøm. Det giver en rigtig fin effekt.

Håber du kan bruge tippet. I øvrigt kan denne måde også bruges til at afslutte kanten på lingeri, f.eks chemise, natkjole, skovtrusser etc.

Smid gerne en kommentar , så bliver jeg glad.  😊

 

 

18 thoughts on “Pyntekant på underkjole

  1. Hej Jette. Tak, åh det skulle ellers gerne fremgå af indlægget at jeg bukker kanten en gang, ca 2 cm og stikker den med almindelig stikkesting først, derefter ude i kanten. Så sømmen i kanten bliver i syet i 2 lag 😊

 1. Wow, så flott og så enkelt, takk for tipset 👍😁 Tænk, dette elastiske fòr har jeg helt glemt de har…. perfekt til nederdele m stretch og inn i linningen og vips, så er den ferdig 😍

 2. Ej, hvor er smart, Gitte 🤗
  Tror du man kan bruge samme metode på mikrofiberstof (jeg har købt den fra det lille stofhus til underkjoler)?

  Og så tænkte jeg lige…maskinen viser trykfod G(overlock), men du bruger den almindelige, som vist er J. Ville det ikke være nemmere at ramme rigtigt på sømkanten, hvis man bruger overlocktrykfoden?

  1. hej Kristine. tak 😊 Du kan sagtens bruge metoden til mikrofiberstof, det har jeg selv gjort. Åh, du har helt ret angående trykfoden. Må erkende, at jeg sjældent skifter trykfod, men det vil helt sikkert for mange være noget nemmere at ramme rigtigt, med den rigtige trykfod 👍

  1. hej Lena.Tak 😊 Nej, jeg tænker ikke alle maskiner kan, men rigtig mange. Det er en lidt enkel overlocksting. Den laver 1 siksak, derefter 2 stikkesting, igen 1 siksak, 2 stikkesting osv..

 3. Hej
  Det foer du bruger – fra Stof og Stil, er det Industrifoer? Eller noget helt andet.. Kan du huske? 😁

  1. hej Marianne. Jeg tror du har helt ret når du skriver industrifoer. Det er ret tyndt og lidt elastisk. Super godt til at sy i kjoler og nederdele etc. 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *