Opslagstavle med stof og elastik

En meget hurtig og nem ide.

Køb et lærred i det mål du ønsker.Find et stykke pænt stof og klam det fast på lærredet. Vikl derefter elastik omkring og din opslagstavle er færdig…

Og så lidt mere forklaring…

Det billigste og nemmeste er at købe et malerlærred. Men du kan også bruge en blød træplade, så kan du også stikke nåle i den. Endnu bedre, du kan bruge en gammel opslagstavle og så blot beklæde den med stof. Jeg gav 90 kr for 2 stk lærred i Bilka og de måler 50 x 50 cm.

Du kan bruge næsten alt slags stof. Det er dig der bestemmer om du er til ensfarvet eller mønstret. Spraglet eller neutral. Fortryder du, er det meget nemt at lave om..

På mit arbejde har jeg brugt ideen flere gange til at vise et stykke pænt gardinstof frem inde i butikken. Så kommer det næsten til at virke som et maleri.

Billedet ovenover er faktisk rigtig stor.. Det måler 100 x 140 cm og er blevet brugt i butiksvinduet som udstilling.

Du lægger blot dit lærred ovenpå dit stof og klipper med 5 cm sømrum hele kanten rundt. Hvis du vil gøre det ekstra godt, sætter du først et stykke tyndt skumgummi fast på lærredets forside, i samme mål som lærredet. Det polstrer lærredet og gør at de kort, sedler og andet du senere sætter under elastikkerne sidder bedre i spænd.

Siksak den rå kant og vær omhyggelig med at stryge stoffet. Det bliver nemlig ret meget at se hvis det ikke er helt glat. Jeg har til det ene lærred brugt en lidt kraftig polyester og til det andet noget bomuld fra Ikea.

Start med at klamme på med en  klampistol i midten af den ene side.

Klam også stoffet fast i den modsatte side ( altså den side der er overfor) Sørg for at stramme stoffet lidt til. Nu skal du til at lave hjørnerne.

Hjørnerne foldes ligesom når man pakker en gave ind. Sørg for at holde stoffet stramt imens.

Og så er det med at få slået en klamme i hjørnet.

Sådan laves alle 4 hjørner.

Nu skal du have fat i noget elastik. Mit er noget rundt elastik jeg havde liggende. Start med at binde en knude og slå elastikken fast på bagsiden af lærredet med klampistolen.

Og så er det ellers frit slag for hvordan du kunne tænke dig dine elastikker skal sidde. Du skal blot huske at stramme rigtig godt til og hver gang du ændrer retning med elastikken, skal den lige slås fast på bagsiden med en klamme. Du slutter af med at binde elastikken rundt om pinden i midten eller også slår du  en knude og klammer den fast..

Sådan ser min ud på bagsiden.

Og sådan ser den ud på retsiden.

Så er det ellers bare at hænge den på væggen. Har du brugt en træplade, kan du også skrue nogle kroge i den og hænge smykker eller andet på den. Du kunne montere et ur på den, en hylde til et par små lys eller hvad din fantasi nu rækker til… men altså kun hvis du har lavet den på en træplade..

Mine skal bruges til vægdekoration, hvor jeg kan sætte små sedler og billeder på.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og rigtig god fornøjelse.

 

4 thoughts on “Opslagstavle med stof og elastik

  1. Ser flot ud 🙂 Jeg lavede en, for nogle år siden…. synes desværre ikke, elastikkerne kan holde tingene fast. Og jeg strammede dem meget. Men smart ser det ud 🙂

    1. Hej Henriette. Mange tak 😊. Måske kan det skyldes elastikken, at det ikke kan holde. Man kan købe en lidt kraftig rund elastik, som bruges bl.a i skitøj. Putter du samtidigt et lag skumgummi på pladen, så vil elastikken holde bedre på tingene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *