Mønster til bumbag

Bæltetaske, mavetaske eller bumbag… Kært barn har mange navne..en rigtig god og anvendelig taske er det i hvert fald.

Dette er mit bud på en sådan taske. Mønsteret ligger i dette indlæg, sammen med en sy vejledning. Du kan printe mønsteret gratis. Det er en helt enkel taske, som du kan bruge som udgangspunkt og så tilføje de detaljer du ønsker, såsom flere lommer etc.

Den grønne taske i mønstret velour er den første jeg syede. Mønsteret skulle dog lige rettes lidt til. Tasken er syet med  foer og et mellemlag af noget filt-lignende vlieseline (uden lim). Mellemlaget giver den  fylde og fasthed, uden at gøre den stiv.

Jeg har valgt at vise syningen af tasken uden mellemlaget. Det har jeg gjort da vejledningen så bliver lidt nemmere at forstå, og det bliver lidt nemmere at se på billederne hvad der foregår.

Mønsteret ligger i nedenstående link. Du skal blot trykke på link og printe det ud. Print ud i faktisk størrelse og tjek firkant

Sy-vejledningen er til denne brune fløjls-taske. Jeg havde dog ikke nok af det sorte bånd til rem, så derfor blev det lige en kombination med kæde. Mine piger er endda blevet så vild med den detalje at de har bestilt en taske hver, med netop den løsning 😁 Det er virkelig ikke nemt at tage billeder af sy processen og derfor må i bære over med at nogle af dem kan være svære at se tydeligt. Men når i først sidder med stoffet, håber jeg det giver mere mening. Det nemmeste er om du bruger en lynlås der passer i mål og ikke som den grønne hvor den var for lang. Så i min vejledning er det med en lynlås på 25 cm.

Der er sikkert mange måder at sy sådan en taske på. Om det kan gøres på en anden måde, lader jeg helt være op til jer. Den måde jeg gør det på er meget enkel og nem at gå til. Men du finder måske undervejs en anden måde der virker for dig. 

Fidussen ved min metode, er at du syer foeret fast samtidigt med yderstoffet..

Sy-vejledning:

Opdatering. Der er siden blevet tilføjet en lynlås mere, som er indtegnet på mønsteret. Se evt under syteknik hvordan du syer denne i.

Samtidigt er der også kommet et tillæg til hvordan man syer endestykkerne fast, hvis man ikke lige synes man kan gennemskue det. Det ligger i dette indlæg

Forbrug til tasken har jeg ikke udregnet, men den tager ikke ret meget stof. Du skal bruge en 25 cm lynlås og ca 1 meter gjortbånd i 2,5 cm bredde, evt en regulerings-spænde hvis du vil kunne regulere længden på remmen.

Det nemmeste er at du selv lige tegner mønsteret helt op så du ikke skal ligge noget af det til fold.

Klip i yderstof mønsterdel 1-4  1 gang, del 5 skal klippes 2 gange.

Klip i foerstof mønsterdel 1-4  1 gang.

Her er et billede af mønsteret på mit yderstof. Dog klipper jeg del 5 en gang til, da stoffet kun ligger i et lag..

Husk at klippe med sømrum. Jeg bruger 0,75 cm.

Klip også 4 små firkanter på ca 6 x 6 cm. De skal klippes lidt større, hvis du bruger andet sømrum end det jeg bruger, som er på 0,75 cm.De skal bruges for enderne af lynlåsen.

Læg den ene lille firkant på bordet med retsiden opad, læg lynlåsen ovenpå med retsiden opad og sy en stikning  tæt på lynlåsens tænder på tværs.

Læg en lille firkant ovenpå med retsiden nedad.

Sy nu fra den anden side, ned i samme syning som tidligere. Derved undgår du at ramme tænderne på lynlåsen. Klip evt sømrum i det ene lag ned, så det ikke bliver for tykt.

Fold begge de små stykker om til retsiden og hold det fast med et par nåle. Gør det samme i den anden ende af lynlåsen.

Når du har gjort det i begge ender på lynlåsen ser det sådan ud.

Klip stykkerne til så de ikke er bredere end lynlåsen og du er nu klar til at gå i gang med selve tasken.

Sæt lynlåsen på yderstoffets mønsterdel 1, ret mod ret. Det er her vigtigt at du gør op med dig selv hvilken skulder du skal bære tasken på og hvordan lynlåsen skal sidde i forhold til skulderen. Tjek at når du bærer tasken skal  lynlåsen kunne åbnes oppefra og ned, ellers vil dine ting have nemt ved at falde ud.

Lynlåsen ligger med bagsiden opad. Klip enderne til, så der er ligemeget stof i begge ender af lynlåsen. Sy lynlåsen fast med en stikning. Jeg stikker ca i midten af lynlåsen.

Læg foerstoffet ovenpå lynlåsen med retsiden nedad.

Vend dit sytøj om, så du kan se tidligere syning og sy præcist ned i den søm en gang til. Derved kommer lynlåsen til at ligge imellem de 2 lag stof.

Vend begge stykker stof om til retsiden og stik det fast med en syning ca 2 mm fra  stofkanten.

Nu skal du have del 2 frem i både yderstof og foer.

Find midten af lynlås stykket og midten af del 2 i yderstoffet. Sæt dem sammen ret mod ret. (Så du sætter nåle i 2 lag yderstof og 1 lag foer)

Her er yderstof del 2 sat fast med nåle.

Nu sætter du del 2 i foeret fast på den anden side med vrangsiden udad med nåle. (Du har nu 4 lag du sætter nåle i). Det har jeg desværre ingen gode billeder af. Sy nu en stikning igennem alle 4 lag. ( 2 lag foer og 2 lag yderstof som ligger ovenpå hinanden)

Fold stoffet om til retsiden og der ser sådan ud. Jeg har sat nåle i kanten for at holde foeret på plads.

Nu skal du have fat i mønsterdel 3. Sæt en nål i midten, og også i lynlåsen-delen.

Sæt stykket på lynlåsens anden side, ret mod ret, med nåle. Beklager at billedet er lidt uskarp.

Vend sytøjet om så du kan se lynlåsen, og sy en stikning ca midt i lynlåsen.

Her er lynlåsen syet fast til del 3.

Læg nu del 3 i foeret ovenpå lynlåsen med retsiden nedad. Sæt det fast med nåle.

Vend sytøjet om så du kan se tidligere syning og stik præcis ned i samme syning en gang til.

Lynlåsen ligger så imellem de 2 lag stof.

Her ser du min syning.

Fold stoffet om til retsiden og det ser nu sådan ud.

Nu skal du have gang i mønster del nr 4 i yderstoffet.

Igen, sæt nål i midten, så du hele tiden har det som pasmærke..

Sæt de 2 dele sammen, ret mod ret, med nåle.

Tag del 4 i foerstoffet og sæt på den anden side, med vrangsiden udad. Så du har nu 4 lag. (2 lag yderstof og så 2 lag foer ovenpå hinanden)

Sy en stikning igennem alle 4 lag og vend stoffet om til retsiden. så ser det nu sådan ud. (nålene på billedet er blot for at holde det lidt pænt på plads indtil jeg får det strøget)

Nu skal du have fat i del 5 og din rem. Med en lighter kan du smelte enderne af båndet, så det ikke trævler så nemt.

Fold del 5 omkring båndet, med retsiden indad og sæt det fast med nåle.

Sy hen over båndet , sy tilbage for at forstærke og videre ned langs kanten. Klip det ene sømrum ned til det halve så kanterne ikke bliver så tykke når du vender.

Træk forsigtig i båndet og vend stoffet om til retsiden. (nålene er blot for at styre stoffet før strygning)

Det skal du gøre i begge ender af dit bånd. Nu skal båndet sættes fast på din taske. Det gøres ved at sætte den fast på del 4. Den skal sidde så båndet vender ind i tasken. Her skal du ikke tage foeret med…Det er altså kun i yderstoffet den skal sidde fast i..

Sy en stikning. (Det er blot for at have nemmere ved at sætte remmen fast senere med en syning mere)

Gør det i også i den anden side af tasken. Jeg valgte dog at sætte en d-ring ind i del 5 i den anden side. Men det behøver du jo ikke gøre. Samtidigt satte jeg et symærke ind.

Sådan ser min ud i den anden side.

Nu skal du huske at lyn din lynlås op, så den er åben. Det vil senere gøre det lidt lettere for dig.

Fold nu tasken så yderstof del 4 ligger på yderstof del 3, ret mod ret. Sæt de 2 lag sammen med nåle.

Sy buen som jeg på billedet har sat nåle i, og kun buen, altså ikke for enderne..

Læg derefter foerstoffets del 3 sammen med foerstoffets del 4, ret mod ret. Sæt nåle i og sy igen buen, dog skal du denne gang lade et stykke være usyet…Du skal senere vende tasken igennem det hul.

Her er der sat nåle i.

og her kan du se det stykke som ikke bliver syet ved min finger.

Læg nu tasken fladt ned, så det næsten ligner som om det blot var 2 tasker ovenpå hinanden. (nogle lag yderstof, deriblandt remdelen, derefter nogle lag foerstof)

Håber det giver mening når du sidder med det. Det var nemlig håbløst at skrive hvordan..

Men det ser sådan ud.

Sy igennem alle lagene for enderne af tasken. Hæft godt ende ved at køre frem og tilbage.. Her kan du se min syning ved min finger.

Nu skal tasken vendes igennem det hul der er i foeret.

Så er det bare at få vendt tasken om til retsiden, sy hullet til i foeret med en syning på maskine eller i hånden  og tasken er færdig.

Nu er det op til dig om du har valgt at sætte en kæde i, eller om du har sat  en lang rem i. Kæden er købt ved Laederiet.dk og ligger her i link. Det er den som er 10 mm jeg har brugt. Hvis du har valgt en lang rem, vil jeg foreslå at du sætter en regulerings spænde på. Det har jeg desværre ikke billeder af i denne omgang. Jeg følger op på dette indlæg senere, med variationer af tasken. Men se dette indlæg som et grundmønster til tasken og hvordan den kan syes.

Håber du kan få fornøjelse af mønsteret.

Smid meget gerne en kommentar med hvad du synes om den og evt. ideer til andre detaljer.

79 thoughts on “Mønster til bumbag

 1. Super fedt med en diy til en bumbag. Får helt lyst til at hive symaskinen frem og gå i gang. Ja selv her kl. 22.30 🙈😂 skal ha lavet møg et par stykker.

  1. Hej Pernille. Ja hvis du først går i gang så sent, så kan det sørme blive sent inden du går i seng 🤣🤣 Men rigtig god fornøjelse😃

 2. For 30 år siden syede jeg bæltetasker til mine børn og jeg har for nyligt ledt efter mønstret – og så dukkede det op her – skønt. Jeg kan rigtig godt lide din detalje med kæden – hvor har du købt kæde og “hage”

  1. Hej Helene. Ej hvor er det en sjovt som tingene kommer igen 😃 Mange tak, kæde og karabinkrog er købt ved laederiet.dk som har virkelig meget tilbehør til tasker etc.

 3. Så fedt!
  Jeg har her til aften syet min første taske. Og jeg er vild med den. Tak for det fine mønster og super gode vejledning😀
  Mvh
  Mette Mathilde

 4. Hej Gitte
  Hvor et det en fed taske, sådan en må jeg da ha gang i. Er det muligt at se hvor du har syet lynlås nr 2 i. Mvh Connie

  1. hej Connie. Mange tak 😊 Der skulle ligge et indlæg på hvordan du syer nr 2 lynlås på og der skulle gerne være indtegnet på grundmønsteret hvor lynlåsen placeres. Indlægget med lynlåsen ligger her i link http://sygal.dk/2019/01/23/lomme-med-lynlaas/
   Hvis det giver problemer, så skriv lige igen. I morgen kommer et indlæg mere omkring tips til foer etc.😊

 5. Er (helt) nybegynner i at sy, og har fundet det skønneste møbelstof, som jeg gerne vil sy en taske af. Mon jeg så skal have for i?
  Er vild med den taske, så jeg håber, det lykkes for mig 🙂
  De mange billeder har givet mig mod på at prøve – tak for dem.
  De bedste hilsner
  Gitte

  1. Hej Gitte. Jeg synes stadig du skulle overveje for i, da det giver et mere færdigt udseende. Men vælg noget ret tyndt bomuldsstof. Du behøver ikke mellemfor, men det er selvfølgelig helt op til dig selv. Den kan du sagtens sy. Jeg vil mene det er en model alle kan sy, hvis de giver sig lidt tid. Får du problemer undervejs, så må du meget gerne kontakte mig, og jeg skal se om jeg kan hjælpe. Rigtig god fornøjelse 😊

 6. Ser let og flot ud, glæder mig tilat sy den. Mon du også fremstiller en model med en ekstra lomme. Jeg bruger den til min hunds godbidder og vil derfor gerne have en lomme til mobil, lommetørklæder os.v. til mig selv

  1. hej Bente. Mange tak, der er lavet en vejledning på hvordan du sætter en ekstra lynlås på modellen. Derved får du en lomme mere. Men ønsker du en ekstra lomme indvendigt skal du selv i gang, det har jeg ikke lige mønster til. Jeg lægger ling ind til den ekstra lomme med lynlås, måske kan du bruge det. http://sygal.dk/2019/01/23/lomme-med-lynlaas/

 7. Hej Gitte
  Tusinde tak for en vældig flot og forklarende billed serie👍
  Har netop syet 2 stk bumbag til tvillinge børnebørn
  Mvh Ingelise Rasmussen

 8. Hej
  Er super glad for de 2 bumbag jeg lige har lavet efter din fantastiske vejledning . Nu er jeg lun på at lave en med en lynlås på 30 cm
  Men har svært ved at “ kringle” hvor jeg skal lægge mere til så “puslespillet” kommer og passe …..så den bliver lidt større også i højden. Tusinde tak hvis du kan hjælpe mig
  Mvh Ingelise

  1. Ih det lyder dejligt, tak for din kommentar. Hm.. umiddelbart ville jeg nok dele mønsteret i midten både lodret og vandret, på mønsterdel 4 og 3. På mønsterdel 2 og 1 deles kun i midten lodret. Derefter trækkes delene fra hinanden med det antal cm som du ønsker tasken større. Det burde være det der skal til for at gøre tasken større 😊

 9. Hej. Jeg er spændt på at sy min første taske. Har en lækker (umoderne) læderjakke i det blødeste skind med for. Så det er en winwin situation. Det er en fødselsdagsgave til mit barnebarn. Desværre har jeg ikke printer så det blev ikke i aften.. men nu har jeg gemt sygal.dk så den er nem at finde igen. Tak for din fine brugsanvisning for ‘dummies/som mig😉’. Den giver mig mod på at gå i gang😊

  1. hej Olevina. Åh den lyder til at kunne blive rigtig flot. Jeg håber så meget du får en succes oplevelse og at dit barnebarn bliver glad 😊 Skriv endelig hvis du får problemer undervejs 👍 Rigtig god fornøjelse og tak for din kommentar 😊

 10. Super vejledning.
  Når man først har fået fat i principperne er det en meget hurtig taske at sy.
  Mine bæltetasker er i lille størrelse og en kæmpesucces. Igår med en femårig, som havde biografbilletterne i sin nye taske.😅.
  Så tak for dine delinger

 11. Hej
  Mange tak for en super vejledning, den er jeg sikker på jeg skal bruge igen til mange flere tasker, så jeg har til alt slags tøj

 12. Tusind tak for en fantastisk billedserie til bumbag 😘 Uden den havde min taske vist ikke fået foer 😬

  1. Hej Mette. Jamen da for søren… prøv evt lige at skifte browser, det plejer at hjælpe. Prøv at bruge google chrome, og skriv lige tilbage hvis det stadig driller 😆

 13. Helt igennem fantastisk vejledning👌🏻 Tusind tak for hjælpen. Jeg vil så gerne sy en d ring i, men kan ikke gennemskue hvordan. Er det muligt for dig at forklare hvordan du syer den i? Mange hilsner Dorte

 14. super instruktion . har syet min i jeansstof m foer. (gamle børnebukser). Kun den sidste syning kunne min maskine ikke klare selv med jeansnål. så den syede jeg i hånden med en skindnål. Det er mange lag stof man syer igennem så pas på med stoftykkelsen hvis man kun har en alm symaskine til husbehov

  1. Hej Birgitte. Mange tak 😊 Dejligt at høre om genbrug 👍 Åh ja det kan volde problemer med de mange lag stof. Jeg ønsker mig vildt meget en industri maskine der kan klare at tygge sig igennem alt. Men må indrømme at min Bernina, der er den mindste model, også kaldt skolemodellen, klarer opgaven ret godt, trods de mange lag. Jeg bruger ofte at dreje på håndhjulet når nålen lige skal igennem de tykkeste lag.

 15. Hej!
  Jeg får alle opdateringer på den dejlig bumbag og kan ikke selv ‘afmelde’ dem. Hjælp ønskes 😊

  1. hej Gitte. åh, det var da træls.. Der plejer at være nederst i bunden hvor man kan afmelde, men må indrømme at jeg ikke aner så meget om det. Ellers kunne jeg foreslå at du skriver til bloggers delight og så kan de hjælpe dig 😆

 16. Forstår ikke helt den med enderne. Når jeg ligger tasken så beskrevet så folder lynlåsen. Hvad gør jeg galt

  1. hej Mette. Det er lidt svært for mig at regne ud hvor det præcist er det går galt. Men kunne du prøve at skrive tilbage ved hvilket billede du føler det går galt, så vil jeg nemmere kunne hjælpe dig 😊

   1. Der hvor du skriver tasken skal lægges sammen efter man har syet buen på foer og yderstof.
    Vil det være muligt at sende et foto

    1. hej Mette. Jeg har lige kigget mine billeder igennem og kunne desværre ikke finde et billede der var bedre. Det der kan være gået galt er at dit yderstof måske er lidt bredere end dit inderstof. Men så skal du sy efter inderstoffet og rette til på yderstof da lynlås skal ligge lige og ikke folde. Det ligner mest af alt som om de to tasker ( 1 indertaske og 1 ydertaske ) ligger ovenpå hinanden, og så endestykket imellem ydertasken. Jeg skal i weekenden se om jeg ikke kan nå at sy en taske til mig selv i samme mønster. Så skal jeg nok prøve om jeg kan tage nogle bedre billeder der kan vise det lidt tydeligere. håber du har tålmodighed til at vente 😊

 17. Tak for din flotte vejledning Gitte.
  Jeg har i dag købt lækkert stof til en Bumbag efter dit mønster. Glæder mig til at komme i gang.
  Hvordan syer du d-ringen i?
  Hilsen Sanne

  1. Hej Sanne. Uh det lyder spændende. Jeg er lidt i tvivl om hvor du mener. Men hvis det er de d-ringe der sidder for begge ender af tasken, bliver de blot trukket på det lille stykke, hvorefter det bliver bukket 2 gange og stukket med 2 syninger med ca ½ cm mellemrum.

 18. Rigtig god vejledning til en rigtig fin taske. Blev helt overrasket over hvor nem den egentlig var at sy. Har du en idé til hvad der er nemmest hvis jeg vil lave tasken mindre kan jeg formindske i printet?
  Skal have kigge på nogle flere af dine vejledninger 😊

  1. Hej Jannie. Ih hvor bliver jeg glad for din kommentar. Det er lige præcis det jeg prøver at vise med mine vejledninger. Ofte ser ting sværere ud end de er, vi skal blot bevæge os ud af vores komfortzone 👍 Nogle har fortalt at de blot har formindsket når de printer. Det burde vel kunne fungere, men må indrømme at jeg ikke selv har prøvet det 😁

 19. Hej Gitte,

  Jeg skal til at lave sådan en lækker sag 😊 jeg er relativt nybegynder, men kunne godt tænke mig at lave noget foer, hvor syningerne er gemt på bagsiden. Jeg tænker, at jeg skal følge din vejledning indtil lynlåsen er sat i. Derefter er jeg lidt blank 😬 mon jeg skal ligge et par cm til foeret, og så sy det først inde i tasken og derefter sy det fast til tasken? Eller har du en bedre løsning?

  1. hej Katrine. Det ønsker jeg dig rigtig god fornøjelse med at sy 👍 Jeg er dog meget i tvivl om hvad du mener med at alle syninger skal være gemt. Det er de jo netop med min metode. Indeni er der ingen rå kanter eller synlige sømme. I tasker skal foer som oftest ikke være større, da det ligger indeni,det giver helt sig selv at det virker større.

  2. Arh! Så er det bare mig, der måske ikke kan se det for mig. Det er den første taske, jeg skal sy. Det giver helt sikkert mening, når jeg gør det 😊

   1. Det håber jeg, ellers er du velkommen til at skrive til mig og jeg vil prøve at hjælpe så godt jeg kan 😊

    1. Mange tak 😊 jeg har lige siddet lidt med det i hånden, og NU faldt tiøren 😅 det er sjovt, når man sidder med det, så giver det en million gange mere mening 😊 tusind tak for den gode guide 😊

  1. Hej Kirsten. Hvis det er billederne du ikke kan se, skyldes det oftest at du bruger en anden browser. Prøv at skrifte til google chrome, så skulle det gerne være løst 😊

 20. Hej 😊
  Super god sy vejledning! Jeg vil gerne lave en indvendig lomme, men som jeg sidder med det nu, kan jeg ikke finde ud af om det er på nr 3 eller 4 jeg skal sætte lommen på?

  1. hej Katrine. Beklager at jeg først nu ser dit spørgsmål. Du har sikkert allerede løst det. Men jeg ville sætte det på del 4 som er taskens bagside. Derved får du lynlåsen ind mod kroppen. Men det er valg du tager for den kunne ligeså godt sidde på del 3 som er taskens forside.

 21. Tusind tak fordi du har lagt så udførslig en sybeskrivelse op, så selv jeg kunne finde ud af det. Skøøønt.

 22. Halløj og tak for det fine mønster, som jeg vil forsøge mig frem med 🤗
  Jeg er dog en “newie” i syning og kan altså ikke rigtig forstå det der med, at mønstre er eksl. sømrum 🤔
  For sådan en som mig, ville det være meget nemmere og overskueligt, at klippe et mønster ud, der bare er lige til at gå til – men der er måske et fif/en nem måde at lægge de der sømrum til et mønster?
  Pft Sus

  1. Hej Sus. Mange tak for din kommentar. Det kan være lidt forskelligt hvor meget sømrum man har det bedst med at bruge. Derfor er mange mønstre uden sømrum. Personligt synes jeg at hvis et mønster er inkl. sømrum, kan jeg komme til at klippe en lille smule af mønsteret for hver gang jeg bruger det. Dermed vil mønsteret, hvis det genbruges mange gange, pludselig være blevet mindre uden at jeg opdager det. Et lille tip til at tegne dit mønster op med sømrum er at sætte 2 blyanter sammen med en elastik. Hvis du så tegner rundt langs kanten af dit mønster inden du klipper det ud, vil du få tegnet en linje mere med ind, som er dit sømrum. Rigtig god fornøjelse og skriv endelig igen hvis der dukker andre spørgsmål op

 23. Jeg er ved at sy en bunbag efter dit mønster, men jeg syntes ikke jeg kan se hvordan del 1 og 2 skal sættes sammen
  Altså hvor langt del 1 skal gå rundt
  Kan du sende et billede småbegivenheder bedre kan se det

  1. Hej Anni. Jeg er godt nok i tvivl om hvad du mener. Del 1 og 2 skal sættes sammen i del 2`s buede side, fra det punkt der hedder a til den anden side hvor der så også vil stå a. Du skal sørge for at det midterste punkt hvor der står til fold passer sammen på begge dele, så du ligesom bruger det som pejlepunkt. Jeg har ikke andre billeder end de billeder der er lagt ind. Men giver det dig problemer, er du velkommen til at sende mig en besked på messenger og jeg vil prøve at hjælpe dig videre.

 24. Hej Gitte😊
  Tak fordi du deler dine mønstre og sytips med
  alle os. Har lige syet tablet holder, som blev
  så vellykket👍😊
  Til bumbag er det en ikke delbar lynlås( har
  aldrig syet en lynlås i noget😳)?
  Skal mellemfoer syes på førend foer stof?
  Mange tak fra Malene

  1. hej Malene. ih det lyder godt at du har haft succes med holderen. Nej lynlåsen til bumbag skal ikke være delbar. Hvis du bruger en delbar, er du nødt til at sy hen over lynlåsen i den ende modsat starten af den, da den ellers vil gå op, derefter skal der syes et stykke stof på for at skjule hæftningen. Jeg kan finde på at bruge den lynlås jeg lige har, men hvis du er begynder ville jeg nok holde mig til at bruge en der ikke kan deles. Mellemforet syes på det yderste stof. Jeg ved ikke om du har læst det indlæg der om mellemfoer til tasken ? Ellers ligger det i dette link : http://sygal.dk/2019/01/27/bumbag-med-mellemfoer/
   Rigtig god fornøjelse og del gerne dit resultat på instagram, så jeg får det at se 😘

 25. Det er første gang jeg ser en god forklaring på hvordan tasken sys med foer uden syning (altså at vende tasken til sidst). Du er super til dine forklaringer, også selvom du ikke altid tror det giver mening, for det gør det😊nå jeg vil i gang med min bombag. Hilsen Jannie

  1. Hej Jannie. Tusind tak for din søde kommentar. Netop i dag talte jeg med mine piger om at det ville være rart om en af dem ville prøve at sy efter en vejledning, da jeg jo som sådan ikke ved om de er til at forstå. Så mange tak til dig 😘

 26. Hej jeg kan ikke se hvordan man skal vende stykket når man har sat nåle i del 3, skal man sy før man vender ?
  Venligst Anne-Lone

  1. Hej Anne-Lone. Når jeg skriver vende det, mener jeg blot at du tage det op i hånden og den side du før kunne se, skal vendes om så det nu kommer ned og ligge mod bordet. Den side der så lå nederst kommer nu til at ligge øverst. Håber det giver mening.

 27. Hej Gitte

  Jeg scroller ned til slutningen, men jeg kan ikke finde mønsteret. Hvor befinder det sig?

  Vh Anna Marie

  1. Hej Anna. Den ligger et lille stykke under det tredje billede. Jeg har lige rettet det til fed skrift, så nu burde du kunne se det. Rigtig god fornøjelse

 28. Hej Gitte!

  Dit mønster og vejledning til bum-bag er lette at følge. Tak for det! Hvor må du bruge meget tid på det – det er prisværdigt!
  Jeg er lidt i tvivl om dine valg af indlæg/afstivning.
  Bruger du både vlieseline, ‘filt’ og foer, når yderstoffet er fløjl? (Når du ikke lige undlader det af hensyn til billederne)
  Vh Else

  1. Hej Else. Jo der går en del tid med det, men samtidigt synes jeg også det er sjovt. Jeg bruger faktisk diverse indlæg lidt i flæng, afhængig af stof materiale og model. Jeg bruger næsten aldrig vlieseline som skal stryges på til tasker. Det synes jeg ikke rigtig holder formen i længden. Men når det er sagt, så bruger jeg som regel quilt foam i både 2 og 4 mm, hvis tasken skal kunne stå af sig selv og være meget formfast. Skal tasken være blødere, så bruger lige hvad jeg har for hånden. Det kan være almindelige pladevat til quilt, en dækkeserviet, eller en tynd fast rullemadras fra genbrugen. Til en buksefløjl ville jeg nok vælge en 4 mm foam og til møbelfløjl den på 2 mm.

 29. Tusen takk for eit flott mønster og fantastisk veiledning! Sydde denne bumbagen i går og den blei perfekt!

 30. Så fik jeg lige syet en bumbag efter din fantastiske vejledning. Jeg har efterhånden syet nogle stykker af tyndt skind fra en møbelfabrik. Tak fordi du deler dine erfaringer. Det er vi mange som har glæde af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *