Kape jakke fra Onion i uld

Dette mønster fra Onion har jeg godt nok haft gang i, over lidt tid. Ikke fordi den er svær, for den er noget af det nemmeste at sy. Men jeg havde så svært ved at bestemme mig for hvilket stof jeg skulle sy den i. Samtidigt havde jeg i grunden svært ved at se mig selv i den. Hvilket tøj skulle jeg sætte sammen med den?

Synes det føles så rigtigt med guldblusen og de pæne bukser til. Sådan havde jeg slet ikke tænkt det i starten, men jeg kan mærke, at det kommer til at fungere. Især til brug på mit arbejde, hvor jeg ofte fryser, men stadig har brug for at have hænderen fri, da jeg også betjener en båndsav. Blusen og bukserne har jeg i øvrigt også syet. Buksemønsteret er fra et Burda blad, lånt på biblioteket, nr 1/2016. Et rigtig godt mønster.

Mønsteret til kape jakken er Onion 1053. Du kan læse lidt mere om det her 

Jeg valgte at sy den i en mørkegrøn kraftig uld. Meget lækker kvalitet. Det er fra stofbutikken i Videbæk. Der var dog ikke stof nok til at jeg kunne lave lommer. Mønsteret er lavet til at jakken skal stå åben. Men da jeg er en frossenpind, har jeg også brug for at den kan lukkes. Derfor lavede jeg et bånd af noget stof og fandt nogle d-ringe.

Det blev sat på som lukning. Jeg tænkte det kunne fungere fint med den grove lukning til det grove uldstof. Jeg føler næsten den får lidt jæger eller noget Robin Hood over sig. Men det kan jeg i grunden rigtig godt lide.

Til foråret kan den bruges med en sweater indenunder og udgøre det for en jakke.

Det bliver sikkert sjældent aktuelt at lukke jakken, men det kan den sagtens.

Bagpå satte jeg også et spænde og bånd på, for at give jakken lidt facon bagfra.

Nu går jeg og overvejer lidt om jeg ikke skulle sætte nogle store lommer på. Det skulle så laves i det samme stof som båndene er lavet i, da jeg ikke har mere uldstof.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration og skriv gerne hvad du synes om den.

 

5 thoughts on “Kape jakke fra Onion i uld

  1. Den er superfed. Enkel og stilren, tilført nogle rigtig gode og funktionelle detaljer 😃
    Sjovt nok tænkte jeg “store påsatte lommer, i samme stof som båndende” – inden jeg havde læst hele dit indlæg færdigt 😂 men jeg er også bare pjattet med lommer og skal helst have dem i alt tøj 😊

    1. Hej Jane. Mange tak. har lige ændret i indlægget så der også står hvilket mønster det er. Det er fra et Burda blad jeg har lånt på biblioteket. nr 1 / 2016 😃

  2. Den er da så fantastisk. Er den i A facon, så man kan bruge den hvis man ikke er ligeså slank som du

    1. Mange tak 😊 Nej den er ikke i a-facon, nærmere lidt kassefacon. Men jeg vil mene det burde være ret nem at lave den lidt i a-facon ved blot at skråne siderne lidt udefter 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *