Min første BH jeg selv har syet

arg… Det er nu ikke helt sandt. Men det er den første rigtige bh jeg har syet i knap 30 år.

I weekenden var jeg på kursus i bh syning ved Merete Hansen. Det foregik i Rødekro, sammen med 8 andre kvinder. For knap 30 år siden var jeg også på kursus, men i de mellemliggende år blev alt om bh syning glemt. Nu skulle det igen være.

Lørdag og søndag blev der tegnet, klippet og syet de fineste bh`er. Det er noget af det hyggeligste og sjoveste jeg har været med til i lang tid.

På billedet vores dygtige underviser, Merete.

Hun havde taget kassevis af stof og tilbehør med, som vi kunne købe.  Puha det kunne næsten være svært at vælge

Tænk 9 kvinder kan være så stille 🤣

Men der skal koncentration til for at sy de små stykker 🤔

Nogle nåede at sy 1 bh (som jeg selv) andre nåede flere og sågar trusser.

Hvor var det sjovt at se kvindernes valg af farver 😁

Er den ikke flot ?

Eller hvad med denne ..

Andre valgte fine blonder i auberginefarvet

Eller hvad med klassisk blå med en smuk blonde..

en mere af slagsen i lidt klarere blå

Denne smuksak er i mørk kakaobrun med en skøn blonde

og her er en som nåede hele 2.

Her er hele udbyttet af kurset lagt på et bord. Et skønt udvalg af faconer, størrelser og farver. Behøver jeg at sige, at lige så fine de ser ud, lige så godt sidder de på deres ejermand(kvinde) Det får i så godt nok ikke billeder af, det må i tænke jer til 😁

De sødeste kvinder , der deltog i kurset. ( Der mangler lige et par stykker på billedet)

Jeg kan varmt anbefale at ofre sådan et kursus på sig selv. Det er virkelig så sjovt og hyggeligt at mødes med kvinder der har den samme interesse som en selv. Du lærer at lave smukke velsiddende bh´er som absolut kan måle sig med de dyre bh mærker. Du syer dem blot selv til en brøkdel af hvad de ellers koster.

Merete er en dygtig underviser. På hendes stille og rolige facon får hun dig guidet igennem alle de vanskeligheder der kan opstå og inden weekenden er slut , har du sørme syet en bh. Det eneste negative der er at sige om sådan et kursus er, at det går aaalt for hurtigt…

I øvrigt har Merete en facebook gruppe der hedder MH Bh Kurser. Hun sælger alle de materialer der skal til for at du kan komme igang med at sy dit eget lingeri.

Jeg mangler nu bare at sy matchende trusser til min bh. Der ud over købte jeg til 2 sæt mere og i øvrigt også til en bikini. Det blive så nok ikke foreløbig jeg kommer i gang med det, da der ligger lidt andet der skal syes først.

og så skal i selvfølgelig se min bh på mig 😆 (Der sidder lidt lim rester på den, men de forsvinder i vask) Det er et helt bevist valg, at jeg har lavet det sløret. Men håber alligevel i kan se hvor godt den sidder på mig. Det er lidt grænseoverskridende at gå så tæt på med kameraet, når man ikke er 20 mere  🤣

Jeg skal helt sikkert med på sådan et kursus igen.

 

 

 

 

 

10 thoughts on “Min første BH jeg selv har syet

 1. Hvor er det flot!

  Lavede I så individuelle tilretninger ud fra hendes grundmønstre? Jeg kunne klart blive fristet til at hoppe med på sådan et kursus – især bikinidelen, det er så svært at finde en flot velsiddende bikini synes jeg.

  Tak for en super god og inspirerende blog 🙂

  1. Hejsa. Merete havde en hel kasse med bh´er med som vi kunne prøve. Det gav et indtryk af hvilken model man skulle lave. Ved nogle blev der lavet små ændringer, ved andre ingen. Ofte vil det være sådan at man laver en god bh men finder samtidigt ud af hvad der evt skal rettes til den næste. Der var en der sagde at man skulle lave 3 før man havde den helt perfekte 😊 Ja jeg synes netop også bikini overdelen kan være svære at købe så det kunne være fedt at sy dem selv. Mange tak for de søde ord, jeg er rigtig glad for at du følger den 👍

 2. Det er en super fin bh og du behøver ikke være selvkritisk du er smuk af din alder og det er en fakta ♥️ tak fordi du altid deler med os jeg elsker din blog… Jeg er selv netop startet op på at sy igen efter 15 år hvor den har hvilet i skabet mens jeg havde små børn men nu skal jeg for alvor igang igen og et BH kursus tænker jeg skal være inkluderet….

  1. Hej Mette. Åh hvor er det da en sød kommentar, tak skal du have 😊 Hvor er det dejligt at du har genfundet tiden til at gøre noget for dig selv 👍 Det giver virkelig en fornyet energi at være på kursus 😃

 3. Hvor er den smuk, fantastisk at du selv har lavet den 😍
  Btv. Du har en flot krop, som du bestemt ikke behøver at skamme dig over 😊👍

 4. Hvor er det bare flot alt det I har fået lavet. Jeg vil SÅ gerne på kursus i bh syning.
  Var det dyrt selve kursuset ?

  1. Mange tak 😊 Nej jeg synes ikke kursuset er dyrt. Mener jeg gav 800 kr. Dertil skal lægges ca 200 til materialer til 1 bh og 1 trusse. Jeg tror det måske kan være en anelse billigere igennem AOF eller lign.

 5. Hej er på kursus i Næstved med selv samme underviser. Hun er bare god. Og ja alt det dejlige stof,man kan ikke få nok.😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *