Chino berberbuks fra Onion

Dette mønster købte jeg vel for 1- 2 år siden. Dengang syede jeg det op i en vævet mørk grøn polyester/bomuld kvalitet med stræk. Jeg var rigtig glad for bukserne, men som tiden gik, glemte jeg faktisk dette mønster. En dag hvor jeg sad og kiggede billeder igennem, dukkede bukserne så op igen. Ih, det var da vist på tide at sy et sådan par igen.

Mønsteret er fra Onion og er nr 4026. Du kan læse mere om mønsteret her. Bukserne bliver kaldt en chino berberbuks. Den har lidt vidde over hoften og ender ud i smal fodvidde. Grunden til den hedder berber, er sikkert fordi man kan vælge at sætte den i taljen, hvor den kommer til at være lidt baggy foran, men hvis man rykker den lidt ned på hoften, bliver den mere som en berberbuks. Mit par skal nu sidde i taljen.

Stoffet jeg har valgt er en lækker vævet polyester/uld vare med lidt stræk i. Jeg kan simpelthen ikke huske hvor jeg har købt det. Det har nemlig lagt et godt stykke tid på mit lille lager 😁

Modellen har nogle virkelige nogle fine læg foran. Den har skrålommer, men kan også laves uden. Foran er der et taljestykke, og det gør at den sidder rigtig pæn.

Jeg er meget i tvivl om der er nogen der kan få glæde af en vejledning, da der følger en ret god med mønsteret , derfor vælger jeg i første omgang blot at give nogle små ideer videre.

Efter mønsteret skal lynlåsen sidde midt bag på bagstykket. Det kan jeg slet ikke forliges med. Det føles virkelig mærkelig, at den skal sidde der i et par bukser. Så jeg har flyttet den om i siden og isat en skjult lynlås. Da jeg altid vil bruge bælte til denne buks, har jeg også sat stropper på.

Desuden er der lavet en ændring i taljen. Jeg synes nemlig, at et hoftestykke har tendens til i brug at blive større og derved blive for løs. Man kunne så tro, at man blot kunne gøre hoftestykket lidt mindre, men så ville bukserne sidde meget stram over maven. Hvis man som jeg har lidt mave og ikke føler sig godt tilpas med noget strammer på den, kan man sætte elastik i hoftestykket. Det fungerer helt fantastisk, og gør at buksen føles så behagelig.

Så jeg vil gerne lige vise i et par billeder hvad jeg gør…

Der skal bruges et stykke elastik i dit taljemål. Mit er ca 3 cm bredt. På billedet ser du 1 belægning til forreste taljestykke og 1 belægning til bagbuks. Af noget andet stof, jeg har brugt helt almindelig foer, laver du en ekstra belægning til forstykke og bagstykke, men som kun er ca 5 cm bredt ( afhængig af bredden på dit elastik)

Jeg vælger at sy forreste og bagerste talje belægning sammen i den modsatte side som lynlåsens side. Det gør jeg også på de 2 tynde strimler i foer stof som jeg har klippet. Den lange belægning sætter jeg så fast øverst på buksene ret mod ret med nåle. Ovenpå sætter jeg den tynde strimmel som jeg klippede i foer stof. Jeg bukker lige start og slut af strimlen. Sy nu de 3 lag sammen med en stikning. Derefter syes den tynde strimmel foer fast med en stikning, men kun på det ene lag stof. Så den tynde strimmel sidder nu syet fast til belægningen.

På næste billede kan du se at der er en stikning ca 1 cm fra kanten som går igennem alle 3 lag og ved min finger kan du se en stikning som kun er igennem 2 lag.

Derved er der faktisk fremkommet en løbegang. En løbegang som bliver på buksens  bagside, når du er færdig.

Træk nu elastikken igennem løbegangen

Sy elastikken fast i start og i slut, ved at sy henover enden nogle gange med stikkesting eller siksak. Det har jeg desværre ikke fået taget billeder af, men håber det giver mening. Nu er det blot at vende belægningen om til vrangen af buksen. For at holde belægningen på plads kan du sy nogle sting ned i side sømmen eller som jeg, sætte bæltestropper på. Det smarte ved denne måde, er at løbegangen med elastik ikke ses fra retsiden, da det jo sidder på den indvendige belægning. Elastikken må ikke få buksen til at rynke i taljen, men blot lige gøre sådan at den sidder pænt til i taljen, når du har bukserne på.

Den sidder også bagfra rigtig pæn.

Det er en rigtig lækker buks. Lidt baggy uden at være for voldsom. Jeg kan godt lide at den er så smal ved foden.

 

Den kan gøres fin med en blondebluse som her eller mere rustik med en stor sweater. I øvrigt har jeg også syet blondeblusen efter et Onion mønster med nogle ændringer.

Den ligger her i link

Jeg har allerede planer om at sy et par bukser mere i dette mønster.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration, og smid gerne en kommentar om der er brug for mere forklaring til bukserne. Så vil jeg gerne overveje, at lave en mere grundig gennemgang ved den næste 😊

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Chino berberbuks fra Onion

  1. Hejsa. Tak for tippet til bukserne – jeg har også det mønster – og har selvfølgelig planer om at sy bukserne. Det er en fin ide med elastikken – den vil jeg benytte mig af.
    MVH Ilse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *