Bluse syet i chiffon fra Makerist

For noget tid siden kørte Makerist med tilbud på deres mønstre. Jeg købte flere forskellige, bl.a et blusemønster. I et tidligere indlæg her  har jeg lagt link ind til mønsteret. Jeg købte det for 2 euro. Så skal man godt nok printe det ud og samle mønsteret, men det tager mig ikke lang tid.

Mønsteret er beregnet til fast stof f.eks silke, viscose, chiffon eller andet let materiale. Jeg valgte en chiffon, som jeg tror jeg har købt i Tyskland på noget der hedder Holland stofmarkt. Det har lagt et stykke tid i skabet, så det er svært at huske..

Blusen er så fin med et par læg foran, slids i halsen og med bindebånd.

Jeg skulle lige regne ud hvordan jeg nemmest kunne lave læggene foran. Vejledningen er på tysk og det er bestemt ikke min stærke side.

Men det er nu lykkedes meget godt. Stoffet er meget levende og jeg måtte have mange nåle i brug.

Jeg kunne ikke rigtig finde ud af hvordan de lavede halskanten. Den ville de nemlig ikke tage på skrå, og det kan da aldrig komme til at fungere hvis man ikke gør det. Så jeg har simpelthen klippet en lang skråbånd af stoffet og sat på. Det fungerer så til gengæld rigtig godt.

Alle sømme på blusen er syet med franske sømme. Det gør jeg for at man ikke kan se trævlekanterne igennem det tynde stof.

Det gøres ved at stoffet først bliver lagt vrang mod vrang og syes ½ cm inde. klip sømrummet ned til ca 3 mm. Derefter vendes dit stof om så det kommer til at ligge ret mod ret og der syes igen en stikning ca ½ cm inde. På den måde bliver alle trævlekanter lukket inde i sømmen.

Det her er blusens vrangside hvor du kan se den franske søm.

Også ærmegabene er syet på denne måde.

Lidt mere bøvlet at sy, men det kan godt betale sig at bruge noget tid på det.

Nederst i ærmerne bukkede jeg blot ca 5 cm op og syede en løbegang. En elastik blev trukket igennem og vupti så har man en sød afslutning.

Det er en rigtig fin bluse og den sidder så godt.

Det snød mig lidt at der var lagt 1 cm sømrum til mønsteret. Det skulle jeg lige have klippet af i halsen, hvor jeg jo satte bånd på. Men det ved jeg så til den næste.

Jeg har lige syet nogle bukser efter et Onion mønster og blusen passer så pæn til dem. Det ligger omtalt her i link

Jeg er rigtig godt tilfreds. Det er et mønster med mange muligheder. Man kan sagtens undlade læggenen foran, eller evt lave knaplukning eller andet sjov.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

Hvad synes du om den ?

Smid gerne en kommentar.

16 thoughts on “Bluse syet i chiffon fra Makerist

 1. Hold da op den er flot. Også faconen. Jeg gad godt sy sådan en, men jeg er i opstartsmode, så jeg skal lige samle mod 🙂

 2. synes den er rigtig pæn, har dog nogle spørgsmål.. er der ingen brystindsnit i? , og hvordan er mønsteret?, er der læg i? hvordan passer det i str.?

  1. Hej Bente.Mange tak 😊 Nej min er der ikke indsnit i. Havde jeg valgt str 42 og opefter, er der tegnet indsnit ind. Der er ligesom lagt 2 læg ned midt foran ellers ingen læg. Størrelsen passer helt perfekt. Jeg har syet den i str 40, og det er den størrelse jeg normalt passer 😊

 3. Som alltid, er dine kreasjoner flotte og i lekkert stoff 👍😁 Deiligt, at se annet end kjoler og børnetøj I bomullsjrsey 🤭 Spennende, at følge din blogg og nu må keg snart igang med den fine enkle sommerkjole med bånd i halsen 🌞🌴

 4. Hvor er den flot..!! Jeg må snart få printet de mønstre jeg selv købte på Makerist, efter jeg læste dit indlæg ved juletid. Lige nu har jeg gang i strikkepindende, men kan mærke at jeg snart på have symaskinen frem, nu hvor foråret nærmer sig.

 5. Hej Gitte

  Tak for en super side, altid et godt sted at kigge når man skal have lidt tips og tricks ☺️

  Har du et tip til, hvordan man lettes klipper i de levende stoffer som bl.a. skal bruges til denne bluse

  1. Hej Diana. Mange tak skal du have. Beklager mit sene svar.. Når man klipper i levende stoffer kan det være en god ide at lægge det ovenpå en textil voksdug eller en almindelig dug. Derved bliver det lettere liggende. Jeg har hørt flere nævne strygestivelse som købes på sprayflaske, men jeg har endnu ikke prøvet det af. Det lyder ellers som en god ide. Jeg tænker det må være noget med at lægge stoffet på dugen og så spraye lidt hen over stoffet. Ud over det, så er hemmeligheden en stor portion tålmodighed, god tid og en skarp saks 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *