Min nye multi-taske

Denne taske har jeg gået med i hovedet i længere tid. Jeg kunne ikke rigtig få den helt på plads, da jeg havde ret mange krav til den. Men nu tror jeg den næsten er der…Jeg startede på den i går lørdag og blev så grebet af det, at den blev  3.30  før jeg fandt min seng 😆I dag fik jeg så sat foer i og nu kan jeg vise den.

Et af mine ønsker var at den skulle kunne opfylde de krav om mål som Ryanair har for håndbagage. De har nemlig lige ændret igen, så det nu hedder 40 x 25 x 20 cm. Det er faktisk ret pænt stor, hvis ellers man kan finde en taske i lige præcis de mål. Samtidigt ville jeg gerne have den skulle kunne fungere som rygsæk på en ferie, og til sidst ville jeg faktisk også gerne have at den kunne fungere som sy/shopping/indkøbs taske. Mange ønsker, men jeg tror måske det er lykkedes ganske godt.

Det grønne mønstrede stof er købt i Stof og stil for en del tid siden. Det er stof der er beregnet til udendørsbrug og det kaldes dralon. Jeg har lige kigget på deres hjemmeside og tror i grunden ikke de har det mere, men der er kommet en anden med ananas på , som er virkelig flot. Det ensfarvede er bævernylon. Foeret indeni er fra Videbæk. For at stive tasken af har jeg brugt volumenvlies fra Stof og sti. Det sorte gjordbånd var noget jeg havde, men jeg synes ikke det er den rigtig farve. Derfor blev det ikke brugt. Jeg fandt en gammel rem fra en taske, som jeg bruger for at vise jer hvordan det skal fungere. Jeg skal lige en tur forbi Læderiet.dk for at købe de rigtige materialer til stroppen.

UPDATE.. 

Siden denne blev syet, har jeg lavet et indlæg hvor jeg mere udførligt fortæller om hvordan den syes. Det ligger i dette link 

I første omgang viser jeg ingen sy vejledning, da der er flere ting jeg vil have ændret før jeg kan det. Det er bl.a noget med stroppen foran, som var noget der kom til undervejs.. den skal selvfølgelig syes ind under det øverste stykke og ikke som jeg har gjort blot udenpå. De 2 bagerste d-ringe skal være lidt større så stroppen kan være breddere. Hvad mere, nå ja så skal lommen indvendig være lidt større, da det skal kunne rumme et ugeblad. Der er også noget omkring foeret, der snød mig lidt, så jeg måtte sy lidt i hånden, hvilket slet ikke er nødvendigt. Så der er masser af små skønhedsfejl på den, men brugbar er den helt sikker. Til jer der overvejer at sy den vil jeg gerne vise min skitse med de mål jeg har brugt. Så kan i bruge det som inspiration og sætte jeres eget præg på den.

Vigtigt. Grunden til at det øverste stykke så nemt lader sig ændre er at det er det eneste sted der IKKE sidder volumenvlies. Altså ingen ekstra lag  ud over yderstof og inderstof. 

Ideen er som sagt at den skal kunne blive 40 x 25 x 20 cm, og det er den når det øverste stykke knappes ned. Man trækker blot lidt ud i hankene for at få faconen og så bukkes stropperne ned og knappes på.

Den kan rumme helt vildt meget. Den kan sagtens rumme tøj til 3-4 dage og en mindre toilettaske.

Min tanke er at hankene skal være til at tage af. Så det bliver de også på den næste.

Indeni er der en stor lomme som skal kunne rumme et ugeblad.

Sådan ser den lille strop ud i hver side af tasken til at knappe ned.

Knappen er jeg helt vild med, for den passer så godt i stilen. Den er købt i Prag under en ferie og jeg tror jeg gav 2 kr for den.

Foran har jeg syet en lille lynlåslomme. Den kan sagtens rumme pas, pung eller mobil. Den er nu mest til pynt, da jeg oftest vil have en lille taske på skrå til de ting.

Den er foeret med det samme stof som tasken.

Lader man være med at knappe det øverste ned, ser tasken sådan ud.

Ved den næste sætter jeg lommen lidt længere ned og stroppen skal sidde anderledes.

Nu kan tasken så rumme noget der er meget højt, hvis der er behov for det..

Tasken er nu 50 cm høj. En pæn høj taske. Her kan du se den store indvendige lomme, men som dog er blevet en anelse for smal. Det rettes til den næste.

Bladet buer nemlig en anelse. Til gengæld passer lommen perfekt til min tablet.

Bunden er næsten helt firkantet. I siderne er der sat strop ind med D-ring. Dem skal man bruge når man vil lave den til en rygsæk.

Nu kan man sætte lange remme på og så har man pludselig en stor skuldertaske. Den vil være perfekt til en sydag hos veninden.

Bryder man sig ikke om den er så høj, jamen så trykker man bare det øverste stykke ned i tasken.. Måske gider man ikke bruge lynlåsen og så bruger man bare stroppen .

Her ville det jo netop være smart om de korte hanke kan tages af. Det kan de ved den næste.

Lige et billede tættere på.

Så kommer vi til rygsækken.. Fik jeg i øvrigt nævnt at begge stoffer der er brugt er vandafvisende, så de kan sagtens tåle en byge uden at alt indeni bliver vådt.

Sæt en lang rem fast i siden med en karabin.

Som tidligere nævnt, bruger jeg bare en rem fra en anden taske. Men det er kun midlertidigt, til jeg får købt de rette materialer til rem.

Du kan bruge rygsækken med det øverste stykke bukket ned  over tasken. Den lille rem holder på faconen.

Remmen skal selvfølgelig kunne reguleres, så også andre end jeg kan bruge den.

Lige et nærbillede

Igen vil det være pænt om hankene kunne tages af. Så den næste får aftagelige hanke.

Bryder du dig ikke om at det øverste stykke er bukket ned. Så kan det bukkes ind i tasken og så ser den sådan ud.

Tja.. der er rigtig mange muligheder for at lege med modellen.

Jeg vil gerne senere lave en sy vejledning til den hvis nogle skulle være interesseret. Men det kommer til at tage noget tid, da jeg rigtig gerne vil have den prøvet af på vores 4 dages ferie i Budapest. Først derefter synes jeg det giver mening at lave de forskellige ændringer og lave en sy vejledning. Det er også en af grundene til at i har fået et billede af min skitse. Hvis i nu skulle blive utålmodige 😉

Multitaske er vist et ret passende navn til den 😁

Håber i kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar hvad i synes om den.

 

 

 

 

39 thoughts on “Min nye multi-taske

 1. Det er en helt fantastisk multitaske.
  Jeg syntes den er gudeskøn og glæder mig til at se dit mønster, når du engang får det lavet 😊

  1. tusind tak Bente. Det er jeg glad for du synes 😃 Jo, det vil komme, men der går noget tid, så håber du har tålmodighed 😉

 2. Jeg ville være meget interesseret i vejledningen da jeg også har brug for en til når jeg rejser.
  Den ser god ud.

 3. Sauv en fantastisk taske. Du er virkelig grundig og dygtig👍😊 Nyder at følge med.
  Glæd dig til Budapest, så skønt et sted😊

 4. Skøn taske!
  Jeg har gået og puslet medtanken om at lave en lignende – håber at du snart får testet den!
  Vh Marianne

  1. Mange tak Marianne. Den tages i brug i morgen til arbejde. Så må jeg lige se hvornår den næste bliver syet 👍

 5. Super flot taske 👍 Håber da snart du skal til Budapest så vi kan få både test og syvejledning 😊
  Indtil da vil jeg samle mod til at gå igang med en multitaske.
  Rigtig god tur 🤗
  Henriette

 6. Sådan en taske har jeg købt for en del år siden i oilskind og bruger den hver dag. Din minder på alle måder om min bortset fra prisen😊 jeg er vild med din taske og vil bestemt sy den senere😁

 7. Sådan! Jeg har selv gået og puslet med ideen om kombi-taske længe uden helt at knække koden. Din model sætter vist nok de sidste detaljer på plads hos mig. Jeg tænker dog at lave en løbegang øverst på bagsiden, som rygsæk-remmen kan løbe igennem, i stedet for D-ringe. Og vil helst have remmen til at virke som både skulderrem og rygsæk-rem istedet for at have to forskellige ligge og rode (hvilket de ville gøre hos mig 😋). Jeg tror nok, at jeg vil lade de små hanke være permanente, da de vil være gode til lige at samle tasken op. Tak for super inspiration
  Nu må jeg igang. Og endnu engang tak for Ryan Air modellen. Den er syet flere gange nu. Dejlig taske.

  1. Hej Rie. Tak 😊 Jeg overvejede også løbegang, men var i tvivl om det var stærkt nok da det belaster stoffet på en lidt anden måde når tasken er fuld. Jeg er også lidt i tvivl om det bliver noget rod med flere remme. Men min tanke var at den nok kun blev brugt som rygsæk på rejser og ellers i hverdagen med skulderrem. Så må jeg se om remmene bliver væk for mig 🤣 Ej hvor er det dejligt at høre du har brugt det mønster flere gange. Mange tak for din kommentar😊

 8. Der er jo lige sådn en taske jeg har gået med i tankerne. Glæder mig til den endelige udgave og mange tak for dine gode vejledninger. Vil meget gerne have det til denne taske, når du har lavet den endelige. God tur!

 9. Mega fed taske!! Jeg vil bare høre om mønstret er kommet op eller om det stadig er i drejebogen? Håber du har haft en god tur og prøvet tasken af 😊😊

  1. Mange tak Laura. Det er først om et par uger jeg tager afsted. Men jeg har faktisk købt stof til den næste. Så den håber jeg at få lavet inden vi rejser, og så kommer den også på bloggen med vejledning

 10. Fed taske, den kunne jeg godt tænke mig sy-vejledningen på, da jeg gerne vil væv stof og så lave tasken

 11. Hvor er den bare genial,med alle de måder man kan transportere den på, jeg glæder mig til den endelige syvejledning. 🙌😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *