En kreativ weekend med pigerne

Bluse med vingeærme. Model 2

Jeg lavede for en del måneder siden et skift fra en blog udbyder til en anden. Derved gik flere indlæg i stykker. Efterhånden har jeg dog fået lavet de fleste igen. Men den der hedder bluse model 2 haltede bagefter. Af en eller anden grund fik jeg aldrig lavet den igen. Måske fordi jeg synes den er så enkel, at i ikke ville synes den er noget særligt. Men det er faktisk mit mest brugte blusemønster. Jeg har syet den rigtig mange gange. Både fordi den passer mig godt, men også fordi den kan forandres i det uendelige. Den kan syes i faste stoffer og i strikstoffer. Jeg har på det sidste  fået flere henvendelser om ikke den kom på bloggen igen, og nu fik jeg taget mig sammen 😁 Så her kommer den.

Mønsteret kan du enten selv tegne op efter tegningen nedenunder, eller du kan printe den her: bluse-monster

Det er en størrelse 40. Men det burde være nemt at forstørre den til andre størrelser. Dog vil jeg sige, at hvis du har et større brystmål end skål D, skal du nok overveje at lave et brystindsnit, ellers tror jeg ikke den vil komme til at sidde godt. Jeg bruger 80 D.

Den minder på mange måder om den kjole jeg kalder model 1. Den er blot gjort lidt mindre. Kjolen ligger her i link

Den kan syes i både fast stof og i strikstof. Jeg har prøvet at kigge min foto mappe igennem for at finde billeder af de forskellige bluser jeg har syet i denne model. Desværre er rigtig mange af dem i meget dårlig billedkvalitet. Men jeg fandt et par stykker.

Hemmeligheden i blusen er, at du syer ærmekanterne før du syer blusen sammen. Det betyder at du starter med skuldersømmen og derefter laver du kanterne på blusen. Som vist på det billede nedenunder. Derved får du ikke problemer med at ærmekanten vil rynke når du bukker og sidesømmen trækker sig heller ikke. Ønsker du at se mere viser jeg det i  slutningen af det indlæg som ligger her

Denne er syet i en crepet viscose.  Der ligger vejledning til blusens belægning i hals og  ærmernes blondekant her

 

Denne i jersey er skåret over i det øverste stykke og derefter er der sat en bred elastisk blonde på. Nederst afsluttes med en blonde elastik.

Denne i jersey har fået kanter i ensfarvet jersey og fået påsyet nogle perler.

Denne er også syet i chiffon. Nederst i blusen er der sat en 2,5 cm bred elastik i en løbegang. Halsen er lavet med en belægning.

Den sidste bluse jeg har lavet efter dette mønster er denne, også i en chiffon. Den er syet lidt kortere, da den altid skal bruges med en top indenunder , da den er åben i ryggen. Det laves ved, at du lægger 3 cm til midt bag, buer midt bag sømmen lidt. Når sømmen i bag er syet, lægges de ca 2 cm over hinanden og syet med en stikning fast foroven og forneden.

 

Der er masser af muligheder for at lege med dette mønster. Det er næsten kun din fantasi der sætter grænser.

Som nævnt i starten af indlægget, regner jeg med at mønsteret inden længe kommer så i kan printe det ud, uden at skulle tegne det op.

Håber du får lige så meget glæde af mønsteret som jeg har, eller kan bruge billeder som inspiration.

Rigtig god fornøjelse og smid gerne en kommentar 😊

 

 

25 kommentarer

 • Anne-Mette Boel

  Tak for et rigtigt fint mønster. Det er også super fint med lidt mere længde (tunika/kjole). Det kunne godt blive en ny favorit! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Anne-Mette. Ih tusind tak skal du have, hvor er det dejligt at du kan bruge mønsteret 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit

  Hej Gitte
  Jeg er vild med din hjemmeside og mønstre, jeg har et problem jeg har tegnet bluse model 2 og har syet modellen men jeg føler at den falder bagud så jeg ligesom trækker bagstykket fremad hele tiden ved du hvad det kan skyldes tror du jeg evt skal lægges 1 cm til på højden at skulderen på bagstykket håbe4 du kan hjælpe mig mvh Birgit

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Birgit. Tusind tak for din kommentar. Hvis den falder bagud, kan det tyde på at du skal lægge 1 cm til på bagstykket, som du selv nævner. Hvis det ikke er nok, kan det være du skulle prøve den model hvor der er brystindsnit. Det kan nemlig også være det du mangler. Den kan du finde i det indlæg der hedder nem oversize kjole str 40 model 1. Den ligger i dette link, https://sygal.dk/2017/04/23/moenster-og-vejledning-til-nem-kjole/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kate Hoeck

  Vil så gerne prøve at sy en vingebluse. Mener at jeg har set at du har givet et forslag, hvordan (med mål) hvor jeg lægger et brystindsnit ind ! MEN NU KAN JEG IKKE 👀 Finde forslaget ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Kate. Det kan jeg i grunden godt forstå du ikke kan. Den ligger nemlig ret langt nede i dette indlæg som jeg lige lægger link ind til. rigtig god fornøjelse. https://sygal.dk/2017/04/23/moenster-og-vejledning-til-nem-kjole/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kate

   Hej Gitte
   Tak for din hjælp. Forlænger du så de 4 cm i sidesømmen,(som indsnittet er) så den syner skrå for neden mod MF ?
   God dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Kate. Det bliver kun 2 cm når det er syet (det bliver til det halve af 4 cm når det er syet), så du skal kun forlænge 2 cm i sidesømmen og den skal være lige over, og ikke skråne mod MF. Håber det giver mening 😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingelise

  Jeg har prøvet at sy en bluse efter dit mønster. Den er blevet udmærket bortset fra at den stritter noget i slutningen af ærmet. Jeg kan se at din bluse gør lidt det samme også. Har du et fif til hvordan man undgår det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Ingelise. Det afhænger lidt af stoffet hvor meget det stritter ved ærmet. Du kan vælge at bue sømmen lidt til sidst på skuldersømmen. Det kan tage det værste. Men jeg synes efter et par vask og nogle ganges brug stritter det mindre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Herligt du fik tid til at lægge
  dit mønster op Gitte, det har jeg glædet mig til. Ser også frem til printversionen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Uh hvor dejligt at du kan bruge det 👍 Jeg ser også frem til om vi kan få printversionen til at virke 😁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Schultz

  Hovsa, der skete en fejl. Jeg synes du har en fantastisk fantasi. Har du et tip til hvor og hvordan man placerede eventuelt brystindsnit? Vh Lisbeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Schultz

  Sikken fantasi du har, det er fantastisk at se. Har du tip til, hvor og hvor stort brystindsnit der skal laves hvis det ønskes? Vh Lisbeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Lisbeth. Mange tak 😊 Hvis du ønsker et brystindsnit kunne du måske kigge på kjolen model 1, hvor jeg faktisk har lavet et brystindsnit. Har du brug for blusen i et nr større end 40, tror jeg bare du kan afkorte kjolen til bluse. Jeg lægger lige link ved til kjolen her https://sygal.dk/2017/04/23/moenster-og-vejledning-til-nem-kjole/
   Hvis du skal bruge det noget større, vil jeg foreslå at du prøver at kigge på det der hedder pppp.dk, de har nemlig nogle der godt kunne minde meget om den. Rigtig god fornøjelse 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh vad många fina blusar. Måste testa att rita upp en sån här. Må så gott!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fru Moll

  Tusind tak – du er rigtig god til at lave enkle mønstre. Jeg tror, jeg vil sy et par sommerbluser efter dette mønster!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Mange tak for din søde kommentar og rigtig god fornøjelse 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingelise

  Mange tak for mønsteret. :)Lægger du til sidesømmen når det er i fast stof?
  Mvh Ingelise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Ingelise 😊 ja jeg lægger sømrum til uanset om det er til fast stof eller strikstof 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ingelise

   Jegformulerede mig forkert, det jeg tænkte var om du lægger mere sømrum til når du syr i fast stof 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   åh, på den måde. Nej jeg lægger ikke mere sømrum til hvis det er fast stof ved dette mønster, blot 1 cm i sidesømmene, 2 cm i ærmekanter og 3 cm nederst på blusen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ingelise

   Tak for info 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   👍 I weekenden kommer et nyt indlæg op hvor man kan printe mønsteret direkte, men jeg vil lige have den syet op i noget silke jeg har liggende 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En kreativ weekend med pigerne