Bukser efter mønster fra Burda

Dette buksemønster har jeg før brugt til yngstedatteren.  Ren faktisk er det gået hen og blevet hendes yndlingsbukser. Hun har svært ved at finde bukser der sidder til i taljen, da hun har en smal talje. Samtidigt har hun en del hofte, så når hun endelig finder nogen der sidder fint i taljen, ja så sidder de alt for tæt om hoften. Så jeg har lovet hende at sy et par stykker i dette mønster. Mønsteret er fra Burda nr 9/99

Dette par er syet i en lækker vævet polyester/uld kvalitet. Der er ikke noget stræk i stoffet. Jeg mener, det er en rest som jeg har købt i Videbæk.

Mønsteret er helt uden nogen læg eller andre dikkedarer, ud over skrålommer.

Det var ikke helt nemt at få ternene til at passe, da det netop var en rest jeg havde med at gøre. Men det lykkedes heldigvis til sidst.

Lommerne sidder så fint , og stritter ikke. Netop smal talje og bred hofte, gør ofte at skrålommer kan finde på at stritte lidt. Men hvis du syer  dem efter den vejledning jeg har lagt ind på skrålommer, burde de sidde pænt. Den ligger her i LINK

Bagpå sidder de også rigtig fint.

Det eneste jeg har ændret på mønsteret er at jeg måtte sy bukserne lidt ind i taljen. Ellers har jeg intet ændret. Grunden til, at de sidder så fint i taljen er helt sikkert den måde linningen er klippet i facon på. Ofte er en linning næsten helt lige, måske med en lille bue på. Men den her buer virkelig meget. Bukserne sidder så fint, at der ingen grund er til at sy linnings stropper på, med mindre man vil bruge bælte til dem.

Bukserne er behagelige at have på, trods  der ingen stræk er i dem. Normalt ville jeg nok anbefale at stoffet havde blot en lille smule stræk, bare for komfortens skyld. Men der er ingen problemer for datteren at sidde på hug uden at de trækker ned i bag 🤣Faktisk forsøger hun at lave en populær “pose”, som det hedder i de unges sprog, men det faldt nu ikke for heldigt ud 😂😂 Men vi havde det sjovt 😍

Billederne er taget under en ferie til Budapest. Der var ikke meget tid til at tage billederne, så de kunne godt være bedre.  Jeg bliver aldrig den store fotograf 😆 Resten af familien nyder imens en kop kaffe og en rundstykke i solen, i en park lige i nærheden.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

 

8 thoughts on “Bukser efter mønster fra Burda

  1. Superflot arbejde og tak for den gode beskrivelse. Jeg nyder at følge din blog og glæder mig til at prøve flere af dine teknikker af så snart jeg får gipsen af højre hånd om en 3-ugers tid. 🤗

    1. Hej Rikke. Tusind tak for din søde kommentar. Kan sørme godt forstå hvis de 3 uger kan føles som lang tid.

    1. Hej Anne. Det er fra et Burda blad nr 9/99. Du kan helt sikkert få dit bibliotek til at få bladet hjem til dig, hvis de ikke skulle have den. Ellers kan du søge på Burdas hjemmeside efter bladet og mønsteret 😊

    1. hej Brita. Jeg er lidt i tvivl om hvad du mener. Bladet er nr 9 /99 og mønsteret i bladet har nr 115. Håber det er det du efterlyser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *