Kjole syet efter Onion 2078

Jeg har tidligere syet en kjole i dette mønster fra Onion. Indlægget om kjolen ligger her i link

Det er et rigtig godt mønster, som jeg er meget glad for. Derfor tænkte jeg  på, om ikke man kunne lave nogle ændringer på det og derved opnå et helt andet udtryk.

Jeg havde noget meget lys rosa viscose liggende, som måske kunne være fint til en mere piget og romantisk model.  Jeg kan simpelthen ikke huske hvor jeg har stoffet fra.

Min tanke var at der skulle en flæse på nederst, og den skulle have lange ærmer. Nederst på ærmerne og i halsen skulle der en sort kant på. Min ældste datter prøvede kjolen, og jeg fik hende lige overtalt til, at jeg tog nogle billeder.

Det er meget svært at se, men stoffet er nærmest pudderfarvet. Det er utrolig blødt, men jeg tror desværre det krøller meget let.

Mønsteret 2078 kan du læse lidt mere om her i link

Jeg har brugt mønsteret til toppen model A. Ærmerne forlængede jeg bare og gjorde 2 cm smallere i hver side. Flæsen er ca 40 cm høj og den er lavet i længden 2 x 120 cm.

Et lille tip: efter sy vejledningen på mønsteret skal du starte med at sy ærmerne fast på henholdsvis for-og bagstykke. Men jeg synes det er noget nemmere at sy sidesømmene først, og derefter sy ærmesømmene.

Nu syes ærmerne på toppen. Det gør, at du ikke så nemt får byttet om på hvordan ærmerne skal sidde 😉

Halskanten lavede jeg i sort viscose.

Jeg valgte at sy halskanten sammen til en ring. Dog undlod jeg at sy de sidste 2-3 cm. Jeg har valgt at sy med en farvet tråd, så du nemmere kan se det i det sorte stof.

Derefter foldes halskanten og det lille usyede stykke bliver så til et hul, hvor du kan trække elastik igennem. Min finger viser hullet.

Sammensyningen/hullet bliver så placeret midt bag. Sæt hele strimlen fast med nåle på toppen og sy den fast. Min hånd er ved hullet.

Nu ser kjolen sådan ud.

Jeg kan ikke rigtig få det til at fungere med et bredt stykke elastik som mønsteret ellers foreskriver, derfor vælger jeg at bruge almindeligt smalt elastik. Jeg syer 2 stikninger og trækker 2 stykker elastik igennem hullet. Den første syning ligger ca 1 cm inde på det sorte stof, derved får den lidt en flæse virkning.

Nøjagtig samme princip bruger jeg i ærmekanterne.

Flæserne bliver blot klippet som 2 lange stykker. I øverste kant syer jeg 2 stikninger med 1 cm mellemrum , som skal bruges til at rynke flæsen ind med.

Du kan nu rynke stykket ind ved at trække i de 2 forreste tråde. Fordel rynkerne jævnt og sæt flæsen på toppens nederste kant.

Sy flæsen fast ved at sy ned i midten af de 2 rynketråde. Derefter kan du trække de 2 rynketråde ud. Jeg valgte at sy en ekstra stikning for at sikre mig tråden ikke springer.

Da jeg var ved at være færdig med kjolen og den var blevet lagt op, opdagede jeg at den faktisk var 2 cm for kort, i forhold til hvilken længde jeg kan lide…Min søde veninde gav mig den ide at sætte en sort kant på nederst. Det måtte komme an på et forsøg og eller ville jeg bare pille den af igen. Det er blot en lang strimmel, der bliver foldet til halv bredde, og syet på med en stikning under kjolen. Jeg havde lagt kjolen op med en stikning, så jeg valgte bare at sy en stikning mere  ca 3 mm fra den. Her kan du se den første stikning, Den næste stikning der holder det sorte stof, bliver så 3 mm fra den.

Det giver faktisk en super god virkning og jeg er meget tilfreds med længden nu.

Af resterne kunne det lige give til et bælte. Det er blot et langt stykke stof, som er foldet.

Jeg var meget i tvivl om det sorte stof var for hård mod det lyse stof. Men det giver kjolen lidt karakter og en fin afslutning.

Ud over at stoffet er så lyst og man måske mangler lidt farve til den, og at den krøller frygteligt, så synes jeg den er blevet rigtig god. Det er helt sikkert ikke den sidste jeg har syet i dette mønster.

Smid gerne en kommentar om hvad du synes om de ændringer jeg har foretaget mig 😊

6 thoughts on “Kjole syet efter Onion 2078

    1. hej Jannie. Tak skal du have. Håber du bliver ligeså glad for det mønster som jeg er. Det er absolut blandt mine favoritter 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *