Stribet kjole i mønster fra Stof og stil.

Denne kjole er syet i et mønster fra Stof og stil, dog med en lille ændring. Stoffet er noget fastvævet polyester, tror jeg..

Mønsteret har jeg brugt før. Dog havde jeg gjort den lidt længere i for og bagstykket og flæsen lidt smallere. Det er fra Stof og stil nr 23145.

Den ligger her i link 

Baggrunden for denne kjole er knap så sjov… Mine tøser kom i påsken hjem og den ældste datter havde en kæmpe pose med vasketøj med sig.. Som den flinke mor jeg er, ville jeg lige sætte en maskinefuld tøj over for hende inden vi smuttede i haven og nød solen 😁1 time efter kom jeg i tanke om vaskemaskinen og ville da lige hænge tøjet op. For filan hvor blev jeg ked af det… Den stod på 60 grader, og jeg troede jeg havde sat den på 30.. Maskinen var fyldt med hendes pænere tøj, der kun må få 30 grader 😢 Må altså indrømme jeg trillede en tåre, selvom det kun er tøj, som min datter så sødt sagde til mig. Heldigvis tog det meste af tøjet ikke umiddelbart skade af det. Noget blev lidt krøllet.. men måske ændrer det sig i næste vask. Det værste var at hendes yndlings kjole var iblandt.. En stribet bomuldskjole. I kan selv tænke jer til hvordan den så ud 😢 Den var krympet og fnullert i overfladen. øv øv. Jeg har selvfølgelig lovet hende en ny kjole, men den er åbenbart udsolgt alle steder. Jeg har også tilbudt hende at sy en der ligner, men som hun siger.. det bliver bare ikke det samme 😢

Kjolen her ligner en del hendes, nu for lille, yndlings kjole. Den er blot en testkjole for at se om det kunne være noget for hende. Tanken er så at den skal have en anden hals, som hendes egen kjole havde og flæsen skal højere op. Den skal også være mere oversize i det, og endelig skal den jo gerne være i ren bomuld. Jeg har faktisk fundet noget stof der måske kan bruges ved Stofdepotet.dk men lige nu er det udsolgt, og jeg er skrevet op til det, når det igen er på lager.

Men denne kjole bliver en jeg selv kan bruge på mit arbejde. Den er mega praktisk da stoffet ikke krøller og jeg kan bevæge mig i den. Jeg kan være i tvivl om hvor rar stoffet er når først det bliver rigtig varmt, men det må komme an på en prøve  😉

Jeg har blot del mønsteret i midt for og lagt ca 6 cm til midt for linjen. Så er der til knaplukningen foran.

Jeg har klippet overdelen en anelse kortere end mønsteret skriver og så lavet flæsen tilsvarende længere. Flæsen bliver selvfølgelig også delt i det ene stykke og tillagt de 6 cm.

Jeg valgt at sætte nogle brune knapper i der minder lidt om træ. Det giver kjolen et rustikt look. Normalt ville jeg nok have valgt blå, men på originalen var der lige præcis sådan en type knap. Og nu hvor jeg ser det færdige resultat, er jeg vild med kontrasten. Den passer perfekt til min bumbag der er syet af en gammel læderjakke.

Skulle du være interesseret i tasken, ligger der flere indlæg på  bloggen om den, og et gratis mønster  ligger her i link

Og for en gangs skyld huskede jeg at tage nogle billeder bagfra, så i kan se hvordan kjolen sidder.

Det er et rigtig godt mønster med mange muligheder for at sætte sit eget præg på det. Det er skønt at kunne genbruge et mønster. Ofte er det blot et spørgsmål om at kunne se muligheder i det. Hvis det ellers sidder godt på en, så er det bare om at ændre få ting og derved opnå et helt andet udtryk.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

Smid gerne en kommentar, så bliver jeg glad 😃

24 thoughts on “Stribet kjole i mønster fra Stof og stil.

  1. Tusind tak Lone, det var sørme pænt sagt. Den kommentar er jeg rigtig glad for, da jeg netop synes min billeder er total dårlige 😆 Jeg bruger min mobil og det er slet ikke den kvalitet et kamera ville give 😁

 1. Nøj hvor er den flot. Har selv syet det originale mønstre flere gange, men er da blevet inspireret til at prøve denne version. Har du lagt 6 cm til begge forstykker?

  1. Mange tak, ja på begge stykker. Når du så syer den, bukker du forkanterne 4 cm og knapperne skal sættes på ca 2 cm inde. Det gør at kjolen får et overlap på 4 cm ned foran 😊

  1. Mange tak, Randi 😊 Mine piger er absolut ikke vild med symærker, og jeg regner med en af dem snupper kjolen næste gang de er hjemme, så jeg nænnede ikke at sætte det på, for blot at pille det af igen 🤣

   1. Herligt ( at pigerne nupper kjolerne) og øv for dit flotte mærke- jeg har lige bestilt mærker efter din anvisning, jeg tog dit råd om at få dem små, så håber jeg at alle vil elske at få et mærke i alt tøj 😊og så skal jeg vist prøve at sy den fine mælkedrengekjole……

    1. Hej Randi. Dem er jeg sikker på du bliver glade for. Jeg overvejer stærkt at få lavet nogle nye som er mindre. Mine er lige til den store side, og skal jeg vente på de bliver brugt, skal jeg vist vente 100 år 🤣 og rigtig god fornøjelse med kjolen 👍

 2. Ej en sød kjole. Den klær dig rigtig godt, og stoffet er jeg også helt vild med. Hvis nu jeg bliver nødt til at efterabe dig, hvor langt nede fra ærmegabet begynder rynke stykket.

  1. ih, mange tak 😊 Fra ærmegab ned til flæsen er der 36 cm, og du aber bare efter så meget du vil 🤣👍

 3. Hej Gitte
  Super smart kjole. Vil lige hører Om du har lavet flæsen mindre i omkreds. Synes ikke den ser så flæset ud som originalen?
  Dbh Anja

  1. Hej Anja. Mange tak. Nej, flæsen er lavet præcist i samme mål som mønsteret, blot gjort en lille smule højere. Det må være stoffet, der gør forskellen 😉

 4. Hvor er den fin. Jeg får helt lyst til at sy igen, må se og komme igang. Du har lavet så mange lækre ting, det er så inspirerende. Tak for din blog.

 5. Hej Gitte
  Det er altid en fornøjelse, at se og blive inspireret af alle dine gode ideer. Tak for Sygal. 👍

 6. Hold op, hvor er den flot 😊 Det vil jeg også prøve. Hvilket stof har du brugt – det faldet så flot 👍🏼😊

  1. Mange tak 😊 Stoffet er noget fastvævet polyester. Det var i princippet blot en test-kjole, men den er blevet langt bedre end forventet. Stoffet er lidt kraftigt, minder om det man førhen kaldte gabardine ( dog lidt tyndere). Godt nok svært at beskrive. Den næste skal laves i en stribet blå/hvid bomuld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *