Sommerkjole syet efter datterens ide.

Ældstedatteren havde set en kjole  hun godt kunne tænke sig. Så da hun var hjemme sidst på besøg, viste hun mig et billede af den og spurgte om jeg kunne sy noget lignende. Tja.. Det ville da nok ikke være umuligt. Jeg kunne se det nederste af kjolen mindede om  et mønster fra Onion og det øverste var nærmest som en almindelig bluse. Så var det ellers om at kigge i gemmerne, om vi også havde noget stof som vi kunne bruge. Vi fandt en rest i stribet fastvævet bomuld. Det skulle netop være lidt fast i det for hun ville ligesom have at kjolen skulle have lidt hold i det. Perfekt, men der var ikke stof nok. I alt fald ikke til at sy den så striberne kunne passe…Men datteren var ligeglad.. Stoffet kan heller ikke vendes da striberne er forskellige, men det var jeg nødt til, ved den bageste flæse nederst på kjolen. Puha.. det har mit øje svært ved at abstrahere fra. Men kjolen er min datters øjne helt perfekt, og er hun glad, er jeg glad 😍

De 2 mønstre jeg har brugt er Onion 3036, og Stof og stil nr 23145.

Jeg har tidligere skrevet indlæg om disse 2 mønstre.

Onion ligger her i link

Stof og stil ligger her i link

Onion mønsteret er blevet afkortet 8 cm i længden, da datteren ville have kjolen lidt kort. Hvordan jeg lavede den kortere er beskrevet i dette link

Men som sagt er kjolen syet ved at sætte de 2 mønstre sammen. Overdelen er blot Stof og stils mønster, afkortet så det er 46 cm langt. Ærmerne er gjort lige i stedet for buet som det ellers er på mønsteret. Der er lagt en del til så det kunne give til opslag.

For at få mønsterdelene til at passe i overdel og underdel, skal der lægges noget til i siderne på underdelen. Mål det øverste forstykke og det samme mål skal underdelens forstykke have hen til det pasmærke der indikere midtfor. Det drejer sig vel om ca 4 cm og de bliver som sagt bare lagt til i siden. Linjen tegnes op så den får et pænt forløb. Derefter måles det øverste bagstykke og det samme mål skal underdelen bagstykke have. Igen er det vel ca 4 cm, som lægges til i siden. Der tegnes en ny linje op. I den øverste taljekant på underdelen tillægges også 2 cm, da underdelen nu ikke får en linning, men bliver syet sammen med en overdel. Ret linjerne op så det ser pænt ud. Så er det ellers bare at få klippet og syet.

Der kunne lige blive  til et løst bælte også. Det er klippet 10 cm bredt og 165 cm langt. Det bliver bukket dobbelt og vendt. I siden af kjolen er der sat stropper ind, så bæltet bliver holdt på plads.

I nakken er der en slids. Det afsluttes med en trense og en knap. Det er nødvendigt for at få kjolen over hovedet.  Stoffet er 100 % bomuld og vasket. Derfor har det lidt krøl og det er faktisk en del af charmen ved denne kjole.

Som sagt har vi slet ikke taget hensyn til striberne i denne kjole 😆 Jeg ser det med det samme, men jeg måtte fortælle datteren det, før hun kunne se det.. Det er galt med volanten nederst 🤣

Til gengæld er kjolen lavet ud af en rest jeg har købt på knap 2 meter.

Jeg synes kjolen er blevet så fin til hende 😍

Jeg er da vist nødt til at finde tid til at sy en til mig selv 😘

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar 😊

 

 

 

8 thoughts on “Sommerkjole syet efter datterens ide.

  1. Det er en rigtig flot kjole – jeg synes at længden er super fin og ville gerne jeg kunne sy sådan en
    Din datter er også en smuk model 🙂

    1. Hej Anna. Mange tak. kjolen er ikke spor svær at sy. Jeg vil mene du kan finde alle de forskellige sy teknikker på bloggen, der gør at du kan sy kjolen. Jeg har lige købt et sæt stribet sengesæt i genbrugen som skal omsyes til kjolen. Det kostede 7,50 kr.. og så har man 4 meter stof i 140 cm bredde. Så kast dig ud i det og lad ikke dine spekulationer holde dig tilbage. Stof behøver ikke at være dyrt..Undervejs må du meget gerne skrive til mig, hvis du støder ind i problemer. Håber du får lysten til det 😘

  2. 🌸Igen så flot en kjole fra din kyndige hænder. Du tryller gang på gang👏🏼👏🏼 Heldige piger du har og de er heldige med en mor som dig… virkelig flot👍

  3. Super smuk kjole. Den må jeg helt sikkert se om jeg kan finde ud af at sy til mit barnebarn. Tak …

  4. Hej Gitte. Hvordan syer du underdel og overdel sammen. De 2 slå omforstykker ligges sammen og syes sammen med overdel forstykke?

    1. Hej Lotte. Lige præcis som du skriver 👍Nederdelen syes næsten færdig, undtaget i taljen, og overdelen syes også helt færdig, igen undtaget i taljen. Derefter lægges underdel over hinanden og så syes overdelen på, ret mod ret. Bindebåndet skjuler sømmen der bliver i taljen. Faktisk passer striberne ikke i taljen, da jeg ikke havde stof nok til at tage hensyn, men det ses næsten ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *