Genbrug er lige mig.

Genbrug er meget oppe i tiden. Det synes jeg er dejligt på flere måder. Vi får et lidt andet forhold til ting som vi har anskaffet os på den måde, og vi sparer på alle ressourcer til gavn for vores miljø.

For mig bliver ting mere personlige når de har en historie bag, og jeg elsker at falde over noget som måske kan genanvendes til noget helt andet. Yngstedatteren har lige fået lavet sig et fedt sofabord ud af den grimmeste sofabord og et metal understel. Den mangler lige at få lidt olie.

Understellet er fra en lille bord hvor der lå en glasplade på i lilla. Den blev købt for 50 kr. Pladen er fra en tudegrim sofabord, og må indrømme at jeg havde lidt svært ved at se muligheder i den. Men datteren købte den for 50 kr og vi fik den kørt hjem.

Bordpladen blev taget af og dens understel blev smidt ud. Bordpladen viste sig ikke at være så tyk som forventet, da der var sat kant på. Men det gjorde ikke spor, tværtimod. Min mand kom lige på lidt arbejde med at skære den rund. Derefter blev den slebet og sat fast på det andet understel i crome.

Den er gået hen og blevet mega flot, og datteren er meget tilfreds med hendes nye sofabord til 100 kr.

Med dette indlæg vil jeg også gerne prøve at fortælle lidt om hvilke ting jeg kigger efter i genbrugen. Som regel finder jeg mest, når jeg ikke har nogen forventning om at finde noget. Der er også dage hvor jeg intet får købt, fordi de rette ting ikke lige er der.

Herreskjorter. Kvaliteterne er som regel helt vildt skønne og mange har nogle søde mønstre eller striber. Jeg går efter de store størrelser, da jeg så får mest muligt stof. Som regel er der også nogle lækre knapper i dem og du får mindst 10 stk.. De kan bruges til mange forskellige projekter. Nederdele, toppe, shorts, puder, tasker eller børnetøj. Faktisk er mulighederne uendelige. Jeg er igang med en top i det mørke stof og shorts i en stribet skjorte. Det er knap færdigt, så jeg kan ikke vise det endnu. Der ligger flere indlæg på bloggen hvor jeg har syet af skjorter.

Bælter. Jeg går efter dem i ægte læder og i en pæn kvalitet. De er super gode til håndtag i tasker. Spænder og andre ting på bæltet skal selvfølgelig også gemmes.

Sengelinned. Det er straks lidt sværere at finde noget som stadig er pænt i farverne , men den anden dag lykkedes det mig at finde et skønt stribet sæt. 4 meter stof får man i et sæt sengelinned. Jeg gav 7,50 kr da de kørte med 50 %. Tænk hvor mange ting man kan lave ud af det. Jeg har planer om en kjole, som jeg lige har syet til ældstedatteren og som vil være så fin i det stof. Det vil også være fantastisk til børnetøj eller foer i diverse tasker. Eller klippe det i lange tynde stykker og så hækle et tæppe af det. Ih det gad jeg godt.

Tasker. Køb dem som har mange spænder og karabinkroge på sig. Klip tingene af og gem dem til nye tasker. Ofte meget billigere end at købe nyt. Har desværre ikke lige et billede at lægge ind.

Læderjakker. Sørg for at tjekke om de er ægte.  Køb dem når genbrug kører med ½ pris, ellers kan de godt være lidt dyre. De kan blive til de fedeste tasker eller en skøn puf.

Vil lige vise jer en taske som er syet ud af en jakke. Mønsteret til tasken ligger i dette link

Slips. Jeg kan slet ikke lade være. Slips er i så skønne farver og man kan lave de flotteste kræmmerhuse til juletræet. Mønster og vejledning ligger her på bloggen i dette link

Tja.. jeg kan faktisk bruge rigtig mange ting fra genbrugen. Mit bedste køb til dato er vist mine nye `gamle`sofaer. De var meget falmet og grimme i farven. Det blev skiftet ud til brun/sort uldbetræk og nu ser de næsten nye ud.

Før:

Efter:

Jeg køber også ofte brugskunst i genbrugen. Damen her og vasen er jeg ret glade for.

Det er spændende at gå på jagt og finde noget som andre har kasseret. Igen nogle vaser

Af andre ting kan jeg nævne en skøn lampe. I øvrigt er billedet på væggen også fundet samme sted.

Heldigvis er jeg ikke alene om min passion for genbrug. Det ser ud som om yngstedatteren har arvet det. Jeg elsker når vi tager på tur rundt i de forskellige genbrugsbutikker. Desværre er der også flere af dem der har skruet priserne lidt op, hvilket jo er ærgerligt når man går efter de `gode`køb 🤣🤣

På fredag står der igen en shoppe tur på planen og jeg glæder mig.

Håber du kan bruge mit indlæg som lidt inspiration, og jeg ønsker dig god `jagt`

Smid gerne en kommentar om din holdning til gammelt ragelse og har  du har nogle tip til hvad jeg ellers skal holde øje med,  så bliver jeg glad 😊

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Genbrug er lige mig.

 1. Tak for en rigtig fin artikel, den giver god inspiration.
  Jeg holder også meget af at gå o genbrugsforretninger, da det skærper min fantasi og jeg har gjord mange kup.
  Jeg er begyndt at købe silketørklæder, specielt dem som er håndlavet, engang var det, som ældre damer lavet på plejehjemmene og ligende steder. Ikke alle er lige kønne. Men jeg klipper dem op til kosmetikpunge, ofte quilter jeg dem, sætter for, lynlåse, læderstropper osv i og de bliver super flotte. (håber det giver mening)stoffet får et nyt udtryk, og bliver annvendt på en ny og flot måde. De vækker ofte glæde, som gave.
  Ellers vil jeg give dig ret i, at nogle genbrugsforretninger er for dyre, og det bliver jeg skuffe over.
  Vh. Lene

  1. Hej Lene. Selv tak, og herligt med lidt input 👍 Det kan da godt være jeg lige skal snuse lidt til nogle tørklæder næste gang. Det har jeg faktisk ikke rigtig tænkt på, men lyder som en rigtig god ide 👍

 2. Jeg er SÅ meget på linje med dig ift. genbrug – og har været det altid på varierende styrke😉
  Man skal se sig godt for, men når heldet så tilsmiler én, ja, så er dagen/ugen/året reddet. Der er ikke noget som følelsen af at ha’ fundet guld, hvad enten det umiddelbart kan bruges eller skal en tur igennem en kreativ hjerne.
  Tak for dit inspirerende indlæg, som lige fik vakt et par “gamle” interesseområder til live.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *