Bucket hat ( bøllehat) str 48-50 cm. Str 1-2 År.

For noget tid siden lavede jeg et mønster til en bøllehat i str 57/58 cm. Det mønster har jeg godt nok haft glæde af. Jeg har syet den flere gange, og mine 2 voksne piger er vilde med den. Nu ville jeg prøve at lave mønsteret i børne størrelse. Min veninde har det dejligste lille barnebarn, Signe, som lige er fyldt 1 år. Hun er en rigtig charmetrold og ville være en rigtig god `prøveklud`for mit mønster. Så jeg har lige fået syet denne søde lille hat i str 48/50. Det burde kunne passe de fleste børn i alderen 1-2 år. Men det afhænger af hovedets mål og hvilket materiale du syer hatten i. Syer du den i tyndt stof bliver den lidt større, syer du den i kraftigere stof, bliver den lidt mindre. Så det er noget med at prøve sig frem.

Jeg har syet den i en fin 100 % bomuld. Indvendigt er den foret med samme slags bomuld og der er strøget en lidt tynd vlieseline på alle delene. Signes hoved måler 47,5 cm og hatten er en lille bitte smule for stor. Men moderen til barnet er tilfreds med at der kan komme lidt lidt luft op omkring hovedet.

Jeg har sat bånd i hatten så den kan bindes under hagen. Nu skal det ikke udvikle sig til en diskussion om det er forsvarligt eller ej. Det er op til hver enkelt mor og daginstitution hvad holdning de har til det. De kan meget nemt klippes af, hvis det ikke passer en. Men i dette tilfælde her, er det helt ok. Hatten skal kun bruges, når forældrene er i nærheden. Jeg leder stadig på nettet efter en form for børnesikrings dippedut til snoren og har ikke opgivet håbet endnu at finde det.

Den første prøve hat blev syet i lidt kraftigt stof og den viste sig faktisk at være lige til den lille side til den lille knægt som var min første `prøveklud`. Den passede faktisk fint uden den isatte kant. Løsningen kunne derfor være at pille kanten af og blot sætte almindeligt kantebånd på.

Det er rester den er syet i, derfor er skyggens underside syet i noget andet stof. Indvendigt er der brugt en 100 % bomuld. Der er strøget vlieseline på yderstoffet.

Når man syer hatte, er det alfa og omega at man er meget omhyggelig med sømrum og syning. Normalt betyder det ikke noget med et par millimeter, når man syer en kjole eller andet. Men lige netop ved hatte, kan det i sidste ende betyde et helt nr større elle mindre hat. Så omhyggelighed er nøgleordet…

Vejledning til hatten ligger her i link, så det vil være unødvendigt at gennemgå den igen.

Mønsteret til hatten ligger her til print.

Den består af 2 sider, og sørg for at printe den ud i den rigtige størrelse og tjek den lille firkant. Ellers er der fra start af fejl ved din størrelse..

Jeg har planer om at lave den i flere størrelser. Men det tager tid, da det ikke blot er at forstørre eller formindske mønsteret. Skyggen skal i hvert tilfælde passes til og der skal syes prøver op. Så væbn jer med tålmodighed.

Er hun ikke yndig ? En rigtig lille charmetrold 😘

Håber der er nogen der kan få glæde af denne størrelse, eller blot bruge det som inspiration. Smid gerne en kommentar 😊

4 thoughts on “Bucket hat ( bøllehat) str 48-50 cm. Str 1-2 År.

  1. Jeg glæder mig til du en dag lander på str. 53, så kan jeg nemlig passe den med mit lille hoved.😊

    I stedet for en snor til baby/barnehatten kan du måske sætte en sutteklips i en strop og fæstne den i t-shirten i nakken.

    1. Hej Anette. Det må vi lige se om jeg ikke gør en dag 👍 Det med sutteklips var i grunden også en rigtig god ide 👍

  2. Hvor er den fin ,vil sy til mit oldebarn ,moren ønsker klapper ved ørene ,har du forslag ,hvordan ?
    Tusind tak ,følger dig ,du er meget inspirerende 🤗

    1. Hej Ellen. Beklager at dit spørgsmål havde forputtet sig. Håber du har fundet en løsning. Jeg ville nok prøve at klippe nogle øreklapper ud i papir og prøve at sætte på en hat, for at se hvor de skal placeres. De skal så syes med ind i den syning fra pylden til skyggen. Mange tak for de søde ord 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *