Stropkjole efter et Onion mønster

Jeg har flere favoritmønstre. Mønstre som jeg bruger flere gange, og som jeg ofte vender tilbage til når jeg ikke lige føler mig inspireret til at prøve andre. Jeg har et sådan mønster fra Onion. Inden længe skal min mand og jeg på en tur til Tyrkiet og derfor tænker jeg stadig i sommertøj. Denne stropkjole var en ide jeg fik en sen aften, og det skulle lige prøves. Den er blevet rigtig god og jeg tænker i måske kan bruge ideen, så den kommer her.

Stoffet er en fastvævet viscose og det har lagt i skabet i nogle år. Det blev i sin tid købt i Stof og stil. Oprindeligt blev det købt til en bluse.

Mønsteret jeg har brugt er Onion 2078.

Den er med raglan ærmer. Min ide gik ud på at man måske kunne lave den uden ærmer og så blot sætte stropper på. Det måtte da komme an på en prøve.

Jeg har klippet kjolen præcis som mønsteret, med den eneste ændring at jeg har taget 1 cm ind på forstykke og bagstykke i sidesømmene. Derved bliver ærmegabet mindre. Det kan sikkert gøres på mange andre måder og mere korrekte måder, men det vigtigste er vel at det virker 😉 Jeg har lige tegnet det ind på mønsteret så du kan se hvordan

Ærmekanterne er blevet lavet med den metode der er beskrevet i dette link 

Et billede af kjolen, så i kan se den under armen.

Oprindeligt skal der syes en løbegang på, rundt i halsudskæringen og derefter skal der trækkes elastik igennem.

Jeg syede blot 2 stikninger med en trykfodsbredde imellem og med lange sting. Derefter blev forstykke rynket ind til ca 26 cm og bagstykket til ca 17 cm. Jeg bruger en str 40, og det kan sagtens tænkes at målene skal være lidt anderledes ved andre størrelser. Men prøv dig frem. Derefter blev kanterne lavet efter samme metode som ærmekanterne, blot klippede jeg strimlen 1 cm bredere og jeg gav det en syning i kanten før jeg vender båndet rundt til vrangen.

Sådan ser halskanten ud fra vrangsiden.

Og sådan fra retsiden.

Derefter blev der syet 4 cm brede stropper på. De er ca 21 cm lange og bliver syet på, lidt på skrå.

De skjuler helt perfekt mine bh stropper. Kjolen sidder så fint både under arm og rundt i halsen. Det bliver en skøn kjole at have med i feriekufferten. Dejlig let at have på. Den fungere også fint uden bælte, men bæltet giver den dog lidt facon. Skulle man spise for meget eller det bliver for varmt, så må bæltet af 😁

 

Jeg må indrømme at jeg ikke er så vild med borten nederst. Jeg ville hellere have haft at stoffet var ens mønstret overalt. Men det er helt sikkert en kjole jeg bliver glad for.

Håber i kan bruge indlægget som inspiration til at prøve at ændre på jeres favorit mønster, så det kan blive brugt på en ny måde.

Smid gerne en kommentar om hvilket mønster der er jeres favoritmønster 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *