Trusser på samlebånd

Det er måske lidt overdrevet. Men når man syer 5 par trusser på en gang,  føles det næsten som samlebånd. Jeg ved ikke hvordan i har det, men jeg opdager typisk op  til en ferie at man i grunden godt kunne bruge noget nyt undertøj. Jeg tror det er fordi man pakker  7 par og så opdager man at det vist er på tide at få suppleret med flere. Denne gang fik jeg syet 5 par af diverse rester. En i jersey, et par stykker i  polyester/bomuld kvalitet, en i mikrofiber og endda en i badetøjs lycra. Det er det par i badetøjs lycra jeg har på , på billedet. længere nede med blonden foran.

Vejledningen på syning af dem, ligger i dette link

Selvom du printer mønsteret herfra, kan det være en stor fordel om du læser vejledningen i indlægget, da det måske giver dig svar på nogle af de spørgsmål du måtte have.

Der ligger også mønster til dem i det indlæg, men det består af 3 sider som man skal trykke på enkeltvis. Nu er det lykkes mig at tegne siderne lidt pænere op og lægge dem sammen til et link. Det bliver derfor nemmere at printe det. Det ligger her:

Mønsteret består af 3 sider og ser sådan ud, når du har printet det.

Sæt det sammen  ved at klippe den ene langside af papiret af .

Den lille skridt-del skal helst klippes i bomulds jersey, da det ligger som et ekstra lag i trussens skridt og derved er mest behagelig i bomuld. Det kommer til at ligge ovenpå det indtegnede skridtdel på forstykket, som derved bliver dobbelt.

Den nederste er syet med klar tynd elastik i kanten, der kaldes engelhud. Jeg er lidt spændt på om det holder til mange ganges vask. Men det skal komme an på en prøve. Man kan  få meget tynde kanter ved at bruge den slags elastik.

Mønsteret egner sig vældig godt til at klippe den på forskellige måder og så indsætte diverse blonder.

De føles meget behagelige at have på. Det er noget badetøjs lycra jeg har købt Flensborg til Stoffmarkt Holland. Men jeg synes det er for tyndt til badetøj, til gengæld er det perfekt til undertøj.

Puha.. man er jo ingen sylfide, men tøj skal ses på, det gælder også undertøj..Så her kommer billederne. Se bort fra kroppen, det er trusserne det drejer sig om…

Og et billede bagfra.

Håber ikke billeder afskrækker dig for meget til at prøve mønsteret. Det kunne jo være de også bliver dine ynglings..

14 thoughts on “Trusser på samlebånd

 1. Som altid er jeg stor beundrer af dine modeller. De ser rigtig fine ud – jeg er efterhånden gået over til shortsmodeller, men jeg kan vel opnå det ved at forlænge mønstersiderne, eller skal jeg mon finde en anden model, tror du?

  1. hej Inger. Tusind tak for din søde kommentar. Hm.. nej jeg tror umiddelbart ikke du blot kan forlænge siderne. Jeg tror de så kunne blive for brede i benene. Det kan selvfølgelig komme an på en prøve i et stykke rest stof og så se hvordan det falder ud. Pøj Pøj 😊

 2. Du skal overhovedet ikke undskylde noget med kroppen. Du ser fantastisk ud! Og så skønt at du deler mønstre og forklarer! Tak for det!

 3. Du ser så fin ud. Ingen grund til at undskylde 😀
  Tusind tak for din fantastiske ihærdighed og villighed til at dele med os andre stofafhængige. Tusinde kram til dig. du har reddet mig mange gange 😀
  mvh Pia

 4. jeg har nu syet 3 par trusser efter dit mønster i de sjoveste og mest farverige rester, det er virkelig en fest når jeg skal vælge hvilke jeg skal ha på og tør jeg skrive min søn synes mine stormtrooper/starwars underbukser er seje, tusind tak for inspirationen…

  1. Hej Heide. Ej hvor er det altså en sød og sjove kommentar du har skrevet. Den er jeg da helt vild med 😘 Tak skal du have 😍

 5. Det bliver jeg altså nødt til at afprøve det mønster. De trusser sidder da helt perfekt. Skal netop til Stoffmarkt Holland på søndag, min debut. Jeg bliver sikkert helt rundforvirret.
  Carina, Frederikshavn.

  1. Hej Carina. Ih, min plan er også at få syet nogle, da der er lidt lavvande i trusseskuffen 🤣 Jeg vil dog forhøje dem med 5 cm så de kan komme over den delle der pludselig er kommet 😂 De sidder nemlig super godt. Håber jeg også at du vil synes. Håber du har haft en dejlig tur til Stoffmarkt. Jeg var godt klar over det var der, men valgte at blive væk for ikke at blive fristet 😉

  1. Hej Janne. Den findes også i str 44-46, som jeg har syet til min veninde. Men ellers er den ikke i andre størrelser. Jeg kan se der desværre er forsvundet en underkategori i gratis mønstre, så der slet ikke er noget der hedder undertøj. Det skal jeg lige have min datter til at hjælpe mig med at oprette. Men hvis du bruger søgefeltet som er på pc til højre, og fra mobil ligger i bunden af indlæggene(ca 10-14 billeder nede), så kan du skrive ordet trusse og så kommer alle de indlæg frem som omhandler trusser. Skriv lige til mig hvis du ikke kan finde det 😘

 6. Hej Gitte

  Tak for en dejlig blog, som jeg frekventerer jævnligt.

  Jeg kunne godt tænke mig at høre, om engleelastikken kunne holde til at blive vasket mange gange. Jeg pønser nemlig på at sy trusser med så tynde kanter som muligt til mig selv.

  På forhånd tak.

  De bedste hilsener

  Stella

  1. Hej Stella. Mange tak, hvor er det dejligt at høre. Jeg har vasket tøj med engleelastik rigtig mange gange og aldrig oplevet at det ikke holder. Det er dog tøj som bliver vasket ved maks 40 grader. Jeg er lidt i tvivl om det kan tåle højere grader og måske endda tørretumbler. Det tør jeg desværre ikke udtale mig om. Jeg ville nok bare prøve det, og skulle det vise sig ikke at holde, kan du altid sy en anden elastik ovenpå 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *