Forlæng levetiden på dine strømpebukser

Forlæng levetiden for dine strømpebukser.. I hvert fald hvis man får hul på tåen og ejer en symaskine. Strømpebukserne skal også være lidt kraftigere end en nylonstrømpe.

Måske er dette slet ikke nyt for dig..

Jeg må indrømme,at jeg aldrig har tænkt på at man kunne reparere sine strømpebukser. Af en eller anden grund så går der altid hul på mine strømpebukser ved tæerne. Om det er mine tånegle der er for skarpe eller om det er fordi de bøjer lidt op af, skal være usagt.. men der kommer altid hul.

Strømpebukser er jo ikke det dyreste, især hvis  man som jeg køber dem i H&M. Alligevel er det irriterende når man får et hul. Strømpen fejler jo som regel ellers intet.

Hvorfor har jeg aldrig overvejet at prøve at sy dem..

Det prøvede jeg så for nogle måneder siden og jeg kan konstatere at det holder..

Når jeg tænker på hvor mange strømpebukser jeg i årenes løb har kasseret, også af mine 2 pigers.. Det er slut nu. Nu kan de bruges i meget længere tid.

Jeg har i dag repareret en nu portion, og kunne se at der var nogle af de første iblandt. De er nu blevet syet igen. Jeg er godt klar over at det på et eller andet tidspunkt får en ende, da strømpebukserne hver gang bliver ca 2 cm kortere. Men indtil videre er det slet ikke et problem.

Du skal stille din symaskine til at sy en elastisk søm. Jeg bruger den som min finger peger på. Muligvis ser din anderledes ud. Men det skal være den mest elastiske søm din maskine kan sy.

Vend  din strømpe om på vrangen og sy en buet linje med små bitte sting. Næsten alle mine strømpebukser er sorte, derfor har jeg tegnet en kridtstreg, så i kan se sy-linjen.

Jeg syer 2 stikninger med 1 mm imellem dem

Derefter klipper jeg det ned, så der kun er 1-2 mm sømrum

Så er det ellers bare at vende strømpebuksen om til retsiden igen og den kan tages på

Sømmen genere mig ikke og det kan sagtens holde.

Måske har du gjort sådan i mange år, men for mig er det godt nok nyt..

Elsker at kunne spare penge et sted, for så at bruge dem et andet sted 😁

 

7 thoughts on “Forlæng levetiden på dine strømpebukser

    1. hej Emilie. Jeg føler mig nok mere fjollet 🤣 Så du skal ikke undskylde.. Jeg har syet i 40 år før tanken om at prøve strejfede mig 😂

  1. Godt at se andre gøre det. Jeg lavede en tutorial på min blog om det for nogle år siden, og responsen på den er konsekvent: “Wow, det troede jeg ikke at man kunne.”

  2. Dette har jeg nylig også gjort, så vi er tydeligvis flere som har oppfunnet kruttet! Dessuten har jeg korte ben og har meget å gå på før det blir slutt på strømpe 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *