Scrunchie med sløjfe. Diy

Jeg er begyndt at sy hårelastikker af de rester der kan være tilbage når jeg syer kjoler eller lignende. Jeg kan godt nok ikke rigtig selv bruge elastikker, da mit hår er for kort, men jeg har opdaget at når mine voksne piger er hjemme på besøg, så forsvinder mine elastikker lige så stille og roligt…

Det er et meget lille projekt og var da også i tvivl om den var noget værd at lægge på bloggen. Men man kan jo bruge det hvis man har lyst og ellers bare bruge det som inspiration.

Hvordan du laver en scrunchie/hårbånd har jeg tidligere vist og det ligger i dette indlæg 

Den har så blot fået tilføjet noget der ligner en sløjfe, men det er nu blot et stykke ekstra stof, der er bundet omkring.

Mønsteret til at printe til sløjfedelen ligger her: scrunchiemedslojfe

Du skal klippe 2 stykker af mønsterdelen. Læg dem ovenpå hinanden ret mod ret. Sæt nåle i  for at holde dem sammen. Sæt en nål i midten… Sy kanten rundt, dog ikke imellem de 2 krydser som er på mønsteret, der skal du nemlig vende igennem.

Vend rundt i det hul der bliver imellem de 2 krydser. Stryg det. Saksen viser hvor der ikke er syet.

Sy hullet sammen ved at sy en stikning helt ude i kanten.

Lav et hårbånd efter det link der ligger højere oppe. Sæt en nål i midten af sløjfen og find den stikning på hårbåndet, der har lukket hullet i den ( ved min finger)

Læg sløjfen ovenpå hårbåndet, så de 2 stikninger ligger ovenpå hinanden. Sy nu en lille stikning ned igennem alle lagene. Sy lang kanten ca 1 cm før nål og 1 cm efter nål. Altså bliver din stikning ca 2 cm. Du kan se på tråd-enderne hvor der er syet.

Så er det eller bare at vende stikningen ind mod midten af hårbåndet og slå en halv knude med sløjfen

Ønsker du at lave en rigtig knude, skal sløjfen forlænges lidt. Men jeg synes det fungerer rigtig fint med denne. Den fylder ikke for meget og skulle den gå op, hænger den stadig fast i hårelastikken.

En rigtig god måde at få brugt sine rester på.

Håber du kan bruge indlægget, eller blot som inspiration. Rigtig god fornøjelse

2 thoughts on “Scrunchie med sløjfe. Diy

  1. Takk for tipset, mønster og god forklaring med flott bilder, som alltid. Jeg har langt hår og synes stadig vekk jeg mangler hårstrikk. Jeg aner ikke hvor de gjør av seg, men jeg finner de i alle fall når jeg mest trenger de og har liten tid:-). Nå skal jeg forsøke disse,for de kan umulig være like enkel å rote bort:-).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *