Kjole efter gratis mønster

Mønster til rejsetaske, der passer til de nye mål ved Ryanair.

Inden længe skal jeg på ferie i Malaga med min søde veninde. Vi glæder os helt vildt til 5 skønne dage, hvor den står på sightseeing og shopping. Vi har ikke bestilt ekstra kuffert, og derfor skal vi have tasker med der lige passer i de tilladte mål. I øjeblikket er det hos Ryanair  40 x 25 x 20 cm. Så jeg har endnu engang syet en taske, som skal med som håndbagage. Den er nem at sy og du kan sagtens ændre på mønsteret med detaljer og derved opnå et personligt udtryk.

I dette indlæg får du mønsteret til tasken, som du kan printe gratis. Se link længere nede.

Tasken er syet i møbelstof og bævernylon  fra Stof og stil. Hvis du vil sy tasken magen til min, skal du bruge:

25 cm stof, 140 cm bredt til det øverste af tasken

45 cm, 140 cm bredt af de nederste af tasken ( med mindre du vil lave en sammensyning i bunden, så kan du nøjes med 25 cm)

45 cm stof til foer ( det skal  nemlig ikke ligge til fold, da det er her , tasken vendes igennem senere, og så lukkes til tilsidst)

Hvis du vil quilte det nederste stykke skal du også bruge noget style-vil. Jeg køber det ved Stof og stil. Det er et materiale der nærmest minder om en tynd skumgummi. Dejligt nemt produkt at arbejde med.

Evt en rest stof eller bånd som effekt.

1 stk 65 cm ikke delbar lynlås, eller som jeg, 2 stk på 35 cm. Jeg syer så hen over lynlåsenes ender hvilket godt kan lade sig gøre.

2,7 m gjortbånd og 4 d-ringe, du kan også vælge at lade gjortbånd være i et stykke og derved udelade de 4 ringe, se de nederste billeder af den grønne taske.

evt 2,7 meter pyntebånd, som syes på i midten af gjortbåndet. Det kan sagtens udelades, men giver en super god effekt.

Der er rigtig mange muligheder for at lege med dette mønster. Du kan vælge at skære stoffet på en anden måde og derved opnå helt andre udtryk.

Jeg har taget udgangspunkt i min toilettaske og så blot ændret på mål og lidt i faconen.

Min første prøve på tasken blev syet i en grøn møbelvelour og en rest bævernylon til bund.

Jeg fandet ud af at hankene skulle være længere og den skulle kunne åbnes mere så det er nemmere at pakke den.

Mønsteret blev ændret og rettet til, og nu er det klar til brug.

Jeg vælger ikke at stive tasken yderligere, da den vil blive fyldt med tøj og derved få facon. Den er pæn stiv i det, men kan ikke stå af sig selv. Så skulle man nok have brugt style-vil til hele tasken.

Mønsteret kan du printe herrejsetaske

Mønsteret er uden sømrum. Jeg lægger 1 cm til alle steder, men det er helt op til dig, hvad du bedst kan arbejde med.

Du skal ialt printe 12 sider. 6 sider x 2…

Bemærk at side 2 er uden noget… men for ikke at forvirre, og for at gøre det mest muligt lige, når du samler det, valgte jeg at tage den med..Læg dem som på billedet.

Tape dem sammen

Klip derefter ud

Gør det 2 gange, så du får 2 ens stykker, som du så sætter sammen i den linje hvor det står. Det ene stykke, vil så godt nok vende med retsiden nedad, men du skulle sagtens kunne se afmærkninger igennem papiret og tegne dem op på den anden side. Når du har gjort det, har du en halv taske…

Det er langt nemmere at klippe tasken når du har med et ½ mønster at gøre..

Jeg synes ikke rigtig det giver mening at vise en sy vejledning, da den bliver syet præcis på samme måde som toilettasken der ligger i dette     link 

Bemærk.. foret skal ikke lægges til fold i taskens bund.. Der skal du lægge sømrum til, da du senere kommer til at vende tasken igennem der.

Den eneste forskel er at ved denne laver jeg en bund, som er quiltet. Sådan ser den ud inden du syer den sammen. På mønsteret er der tegnet en linje hvor det nederste stof skal klippes til. Det er den linje hvor der er pil med A og B på.  Husk sømrum hvis du deler mønsteret der..

Når tasken er syet, ser bunden sådan ud. Jeg overvejer at sy en løs bund som blot skal lægge ned i tasken. Den vil jeg sy af en skriveunderlag, som jeg blot syer ind i et stykke stof. Den kan så tages ud når tasken skal vaskes.

Remmene på min taske er ganske almindelig 2,5 cm bredt gjortbånd, hvor jeg har syet et bånd ned i midten.

Taskens facon er næste firkantet. Den er dog lidt smallere i toppen end i bunden og det kan man faktisk slet ikke se på billederne.

Den brune stribe er blot en rest fløjl.

Jeg har sat en rest papfap under mit symærke

Den er foret med et stykke mønstret bomuldsstof. Alle sømme er vendt ind i.

Tasken syner måske ikke af så meget, men den kan rumme rigtig  mange ting.

Det er en rigtig god model, der kan bruges til meget andet end rejsetaske. Jeg kan se den som sports-taske eller som stor pusletaske. Det er helt op til dig hvilke muligheder du ser i den.

Håber du får glæde af mønsteret og smid gerne en kommentar.

 

37 kommentarer

 • Bitten

  fantastiske sygale menneske, tak for al din inspiration, mønstre, hjælp m.m.Du koster mig en formue ipapir og print, jeg har oprettet en bog med mønstre som hedder SYGAL, du er bare super, duinspirerer, deler ud af din viden og du ønsker bar et lille svar tilbage. dte har du her fra mig. du Er bare fantastisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej søde Bitten. Du har da lige gjort min dag bedre og givet mig smil på læberne. Tak for det. Uha, ja jeg kan forestille mig det fylder en del når du printer, for mine indlæg er jo ikke lige sat op til det 🤣 Nederst i hver indlæg står der et sted til print, men det fylder stadig vanvittigt meget 😜 Beklager, men mine evner rækker ikke til mere når det drejer sig om elektronik 😂 Endnu engang tak til dig. Dejligt med sådan en sød kommentar på en ellers ret grå og trist dag 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hvor deler jeg mønsteret når jeg vil lave bund i andet stof som din. Jeg kan ikke gennemskue det. ? er det ved stregen A/B mellem top og bund og 20 cm fra bunden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Tina. Ja det er den linje der er ved pilene A og B. Det nederste stykke kan du så bare lægge til fold, der hvor der står: dette er midten af taskens bund.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Hvordan syer du remmen/stropperne fast og hvornår? Jeg laver dem ikke delt, men i et langt stykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Ann. Stropperne skal syes fast inden du begynder at sy tasken sammen i facon. Det viser billeder nr 8 hvor tasken stadig er flad. De bliver syet på ved at sy en stikning i begge sider af båndet. Jeg tror du kunne få glæde af at læse et andet indlæg hvor stroppen netop er ud i et og hvor du tydeligt kan se hvordan stroppen er sat på.Håber du kan bruge det. Det ligger i dette link https://sygal.dk/2017/09/02/taske-med-bananer-model-mulepose/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej. Fed taske. Glæder mig til at sy den 👏🏻 Vil rigtig gerne have guldlynlås i fra stof og stil og de findes kun i enten 30 cm og 40 cm og 50 cm. Vil det se dumt ud hvis jeg tager en 30 og en 40 cm? Eller hvordan skal jeg gøre det? Mvh Sanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Sanne. Mange tak. Uh det lyder flot med guldlynlås. Du kan sagtens bruge en lynlås der er for lang. Det har slet ingen betydning. Du skal blot sy hen over lynlåsen på tværs, hvor du drejer på håndhjulet på symaskinen, så nålen ikke rammer selve lynlåsen men går ned imellem tænderne.Så det skal gøres med forsigtighed, men kan sagtens lade sig gøre. Så umiddelbart ville jeg foreslå at du tager 2 stk på 40 cm, så du stadig kan få placeret lynlåsene i midten af tasken. Rigtig god fornøjelse 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Super fin taske! Jeg har lige et spørgsmål til den brune kant der er på. Har du taget en cm af mønsteret og så syet en cm brun kant på eller er det brune stof lagt ind i syningen som en meget bred tittekant og så syet fast efterfølgende på det grå stof?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Jane. Mange tak skal du have. Det brune stof er lagt ind i syningen. Faktisk lige som du skriver, som en bred tittekant 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Lund

  Hvordan sender jeg billeder til dig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Karin. Du kan sende billede på messenger via min sygal facebookside, eller bare på min email der hedder gittealund@gmail.com
   Glæder mig til at se billeder 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Lund

  Tak for super inspiration til tasker. Har nu lavet både rejsetasken og mulepose.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Karin. Ih det lyder vel nok godt. Tak for din søde kommentar 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej Gitte, båndet af fløjl har du syet det på ret mod ret eller er det først lavet som et bånd så stukket fast ovenpå sammensygningen? Den er virkelig bare rigtig flot! Tak for mønsteret 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Susanne. Fløjlet var en rest stof jeg havde. Det blev blot klippet som en lang strimmel og foldet til halv bredde, med vrangsiden indad. Det blev så lagt på taskens forside ret mod ret og syet med i sammensyningen. Håber det giver mening. Faktisk ligesom man ville have gjort med et tittebånd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie

  Hej Gitte.
  Det style-vil du snakker om, ligger du det bare på vrangsiden af stoffet, og syr så det ser ud som om det er quilte. Glæder mig til at komme i gang. Mvh Connie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Connie. Ja, det er lige præcis sådan jeg gør 👍 Rigtig god fornøjelse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • hanne

  Hej Gtte

  Hjælp jeg kan ikke finde ud af at printe mønster til din super lækkere taske ud kan du forklar hvordan jeg gør ?
  mange hilsner hanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Hanne. Åh der bliver jeg dig vist svar skyldig. Du skulle gerne bare kunne trykke på link. Det ligger i indlægget et lille stykke under 4. billede. Derefter står der øverst oppe print. Når du printer skal det være i faktisk størrelse og du skal tjekke den lille firkant passer i mål, ellers vil mønsteret ikke komme til at passe. Det kan være lidt forskelligt fra pc til pc hvordan det ser ud. Virker det ikke, må du meget gerne sende mig en besked, så skal jeg prøve om jeg kan hjælpe dig videre

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Super fede tasker – og super fin vejledning.
  Tak fordi du deler. 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hvor er det bare en mega fed taske

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   ville det være meget dumt at sy tasken uden at “stivne” bunden som du har gjort?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Ditte. Umiddelbart synes jeg den kræver noget i bunden til at stive med. Men det afhænger meget af det materiale du bruger og hvad formålet med tasken er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hvor er det bare en mega fed taske

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Bodin

  Tak fordi du deler sådan en god ide. Jeg vil så gerne pinne til min Pinterest, men siden vil ikke lade mig gøre det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Lisbeth. Jeg kender desværre ikke til hvordan det virker på pinterest i forhold til en blog, så der kan jeg ikke lige hjælpe dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Else K. Sørensen

  Tak for endnu et fantastisk mønster! Tak for stor inspiration! Det er så dejligt at sy andet end tøj!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Else. Mange tak. Ja det er rigtig godt at variere mellem de forskellige syopgaver. Det gør det langt nemmere at blive inspireret og holde sy-lysten ved lige 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin

  Den er super. Lige det jeg gerne vil igang med. Lavede også din første rayanair taske til den ældste, hun bruger den til arbejde – daglig. Den fyldes med materiale som en fodterapeut har brug for, lidt tungt. Måtte skifte lynlås i den, da det var en billig lynlås der blev sat i, det gør jeg ikke næste gang. Super ide med andet ,materiale i bunden

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Karin. Mange tak for din kommentar. Hvor er det dejligt at høre du bruger mine mønstre 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone morsing

   Hej
   Skal der tillægges sømrum ?
   Mvh Lone Morsing

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   hej Lone. Ja det skal der. Jeg lægger 1 cm til alle steder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Sørensen

  Fantastisk Gitte 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjole efter gratis mønster