Mønster til rejsetaske, der passer til de nye mål ved Ryanair.

Inden længe skal jeg på ferie i Malaga med min søde veninde. Vi glæder os helt vildt til 5 skønne dage, hvor den står på sightseeing og shopping. Vi har ikke bestilt ekstra kuffert, og derfor skal vi have tasker med der lige passer i de tilladte mål. I øjeblikket er det hos Ryanair  40 x 25 x 20 cm. Så jeg har endnu engang syet en taske, som skal med som håndbagage. Den er nem at sy og du kan sagtens ændre på mønsteret med detaljer og derved opnå et personligt udtryk.

I dette indlæg får du mønsteret til tasken, som du kan printe gratis. Se link længere nede.

Tasken er syet i møbelstof og bævernylon  fra Stof og stil. Hvis du vil sy tasken magen til min, skal du bruge:

25 cm stof, 140 cm bredt til det øverste af tasken

45 cm, 140 cm bredt af de nederste af tasken ( med mindre du vil lave en sammensyning i bunden, så kan du nøjes med 25 cm)

45 cm stof til foer ( det skal  nemlig ikke ligge til fold, da det er her , tasken vendes igennem senere, og så lukkes til tilsidst)

Hvis du vil quilte det nederste stykke skal du også bruge noget style-vil. Jeg køber det ved Stof og stil. Det er et materiale der nærmest minder om en tynd skumgummi. Dejligt nemt produkt at arbejde med.

Evt en rest stof eller bånd som effekt.

1 stk 65 cm ikke delbar lynlås, eller som jeg, 2 stk på 35 cm. Jeg syer så hen over lynlåsenes ender hvilket godt kan lade sig gøre.

2,7 m gjortbånd og 4 d-ringe, du kan også vælge at lade gjortbånd være i et stykke og derved udelade de 4 ringe, se de nederste billeder af den grønne taske.

evt 2,7 meter pyntebånd, som syes på i midten af gjortbåndet. Det kan sagtens udelades, men giver en super god effekt.

Der er rigtig mange muligheder for at lege med dette mønster. Du kan vælge at skære stoffet på en anden måde og derved opnå helt andre udtryk.

Jeg har taget udgangspunkt i min toilettaske og så blot ændret på mål og lidt i faconen.

Min første prøve på tasken blev syet i en grøn møbelvelour og en rest bævernylon til bund.

Jeg fandet ud af at hankene skulle være længere og den skulle kunne åbnes mere så det er nemmere at pakke den.

Mønsteret blev ændret og rettet til, og nu er det klar til brug.

Jeg vælger ikke at stive tasken yderligere, da den vil blive fyldt med tøj og derved få facon. Den er pæn stiv i det, men kan ikke stå af sig selv. Så skulle man nok have brugt style-vil til hele tasken.

Mønsteret er uden sømrum. Jeg lægger 1 cm til alle steder, men det er helt op til dig, hvad du bedst kan arbejde med.

Du skal ialt printe 12 sider. 6 sider x 2…

Mønsteret kan du printe herrejsetaske

Bemærk at side 2 er uden noget… men for ikke at forvirre, og for at gøre det mest muligt lige, når du samler det, valgte jeg at tage den med..Læg dem som på billedet.

Tape dem sammen

Klip derefter ud

Gør det 2 gange, så du får 2 ens stykker, som du så sætter sammen i den linje hvor det står. Det ene stykke, vil så godt nok vende med retsiden nedad, men du skulle sagtens kunne se afmærkninger igennem papiret og tegne dem op på den anden side. Når du har gjort det, har du en halv taske…

Det er langt nemmere at klippe tasken når du har med et ½ mønster at gøre..

Jeg synes ikke rigtig det giver mening at vise en sy vejledning, da den bliver syet præcis på samme måde som toilettasken der ligger i dette     link 

Bemærk.. foret skal ikke lægges til fold i taskens bund.. Der skal du lægge sømrum til, da du senere kommer til at vende tasken igennem der.

Den eneste forskel er at ved denne laver jeg en bund, som er quiltet. Sådan ser den ud inden du syer den sammen. På mønsteret er der tegnet en linje hvor det nederste stof skal klippes til. Det er den linje hvor der er pil med A og B på.  Husk sømrum hvis du deler mønsteret der..

Når tasken er syet, ser bunden sådan ud. Jeg overvejer at sy en løs bund som blot skal lægge ned i tasken. Den vil jeg sy af en skriveunderlag, som jeg blot syer ind i et stykke stof. Den kan så tages ud når tasken skal vaskes.

Remmene på min taske er ganske almindelig 2,5 cm bredt gjortbånd, hvor jeg har syet et bånd ned i midten.

Taskens facon er næste firkantet. Den er dog lidt smallere i toppen end i bunden og det kan man faktisk slet ikke se på billederne.

Den brune stribe er blot en rest fløjl.

Jeg har sat en rest papfap under mit symærke

Den er foret med et stykke mønstret bomuldsstof. Alle sømme er vendt ind i.

Tasken syner måske ikke af så meget, men den kan rumme rigtig  mange ting.

Det er en rigtig god model, der kan bruges til meget andet end rejsetaske. Jeg kan se den som sports-taske eller som stor pusletaske. Det er helt op til dig hvilke muligheder du ser i den.

Håber du får glæde af mønsteret og smid gerne en kommentar.

57 thoughts on “Mønster til rejsetaske, der passer til de nye mål ved Ryanair.

 1. Den er super. Lige det jeg gerne vil igang med. Lavede også din første rayanair taske til den ældste, hun bruger den til arbejde – daglig. Den fyldes med materiale som en fodterapeut har brug for, lidt tungt. Måtte skifte lynlås i den, da det var en billig lynlås der blev sat i, det gør jeg ikke næste gang. Super ide med andet ,materiale i bunden

 2. Tak for endnu et fantastisk mønster! Tak for stor inspiration! Det er så dejligt at sy andet end tøj!

  1. Hej Else. Mange tak. Ja det er rigtig godt at variere mellem de forskellige syopgaver. Det gør det langt nemmere at blive inspireret og holde sy-lysten ved lige 👍

 3. Tak fordi du deler sådan en god ide. Jeg vil så gerne pinne til min Pinterest, men siden vil ikke lade mig gøre det.

  1. Hej Lisbeth. Jeg kender desværre ikke til hvordan det virker på pinterest i forhold til en blog, så der kan jeg ikke lige hjælpe dig.

   1. hej Ditte. Umiddelbart synes jeg den kræver noget i bunden til at stive med. Men det afhænger meget af det materiale du bruger og hvad formålet med tasken er.

 4. Hej Gtte

  Hjælp jeg kan ikke finde ud af at printe mønster til din super lækkere taske ud kan du forklar hvordan jeg gør ?
  mange hilsner hanne

  1. Hej Hanne. Åh der bliver jeg dig vist svar skyldig. Du skulle gerne bare kunne trykke på link. Det ligger i indlægget et lille stykke under 4. billede. Derefter står der øverst oppe print. Når du printer skal det være i faktisk størrelse og du skal tjekke den lille firkant passer i mål, ellers vil mønsteret ikke komme til at passe. Det kan være lidt forskelligt fra pc til pc hvordan det ser ud. Virker det ikke, må du meget gerne sende mig en besked, så skal jeg prøve om jeg kan hjælpe dig videre

 5. Hej Gitte.
  Det style-vil du snakker om, ligger du det bare på vrangsiden af stoffet, og syr så det ser ud som om det er quilte. Glæder mig til at komme i gang. Mvh Connie

 6. Hej Gitte, båndet af fløjl har du syet det på ret mod ret eller er det først lavet som et bånd så stukket fast ovenpå sammensygningen? Den er virkelig bare rigtig flot! Tak for mønsteret 👍

  1. Hej Susanne. Fløjlet var en rest stof jeg havde. Det blev blot klippet som en lang strimmel og foldet til halv bredde, med vrangsiden indad. Det blev så lagt på taskens forside ret mod ret og syet med i sammensyningen. Håber det giver mening. Faktisk ligesom man ville have gjort med et tittebånd.

 7. Super fin taske! Jeg har lige et spørgsmål til den brune kant der er på. Har du taget en cm af mønsteret og så syet en cm brun kant på eller er det brune stof lagt ind i syningen som en meget bred tittekant og så syet fast efterfølgende på det grå stof?

  1. Hej Jane. Mange tak skal du have. Det brune stof er lagt ind i syningen. Faktisk lige som du skriver, som en bred tittekant 👍

 8. Hej. Fed taske. Glæder mig til at sy den 👏🏻 Vil rigtig gerne have guldlynlås i fra stof og stil og de findes kun i enten 30 cm og 40 cm og 50 cm. Vil det se dumt ud hvis jeg tager en 30 og en 40 cm? Eller hvordan skal jeg gøre det? Mvh Sanne

  1. Hej Sanne. Mange tak. Uh det lyder flot med guldlynlås. Du kan sagtens bruge en lynlås der er for lang. Det har slet ingen betydning. Du skal blot sy hen over lynlåsen på tværs, hvor du drejer på håndhjulet på symaskinen, så nålen ikke rammer selve lynlåsen men går ned imellem tænderne.Så det skal gøres med forsigtighed, men kan sagtens lade sig gøre. Så umiddelbart ville jeg foreslå at du tager 2 stk på 40 cm, så du stadig kan få placeret lynlåsene i midten af tasken. Rigtig god fornøjelse 😊

  1. Hej Ann. Stropperne skal syes fast inden du begynder at sy tasken sammen i facon. Det viser billeder nr 8 hvor tasken stadig er flad. De bliver syet på ved at sy en stikning i begge sider af båndet. Jeg tror du kunne få glæde af at læse et andet indlæg hvor stroppen netop er ud i et og hvor du tydeligt kan se hvordan stroppen er sat på.Håber du kan bruge det. Det ligger i dette link http://sygal.dk/2017/09/02/taske-med-bananer-model-mulepose/

 9. Hvor deler jeg mønsteret når jeg vil lave bund i andet stof som din. Jeg kan ikke gennemskue det. ? er det ved stregen A/B mellem top og bund og 20 cm fra bunden.

  1. Hej Tina. Ja det er den linje der er ved pilene A og B. Det nederste stykke kan du så bare lægge til fold, der hvor der står: dette er midten af taskens bund.

    1. Hej Henriette. Nej der læggers ikke 1 cm til hvis du lægger mønsteret til en foldekant. Men hvis du f.eks vælger at have en sammensyning i midten af bunden på tasken, måske pga mangel på stofmængde, så skal der lægges 1 cm sømrum til. Rigtig god fornøjelse

 10. fantastiske sygale menneske, tak for al din inspiration, mønstre, hjælp m.m.Du koster mig en formue ipapir og print, jeg har oprettet en bog med mønstre som hedder SYGAL, du er bare super, duinspirerer, deler ud af din viden og du ønsker bar et lille svar tilbage. dte har du her fra mig. du Er bare fantastisk

  1. Hej søde Bitten. Du har da lige gjort min dag bedre og givet mig smil på læberne. Tak for det. Uha, ja jeg kan forestille mig det fylder en del når du printer, for mine indlæg er jo ikke lige sat op til det 🤣 Nederst i hver indlæg står der et sted til print, men det fylder stadig vanvittigt meget 😜 Beklager, men mine evner rækker ikke til mere når det drejer sig om elektronik 😂 Endnu engang tak til dig. Dejligt med sådan en sød kommentar på en ellers ret grå og trist dag 😍

 11. Hej Gitte
  Tak for det skønne mønster, som jeg vil sy en af til min søn. MEN jeg må være tungnem. Jeg fatter ikke hvordan jeg skal samle de 2 mønstre, for jeg kan ikke få det til at se ud som dit med det sorte stykke i midten. Hvad gør jeg galt? jeg har klippet 2x mønster. og prøvet at sætte dem sammen men stadig ikke som dit (har husket at vende det ene mønster med bagside op.) Det ser ud til jeg må stoppe inden jeg får klippet stoffet. 🙂

  1. hej Pernille. Man kan sige at det mønster du printer, svarer til 1/4 af tasken. Derfor skal du printe mønsteret 2 gange. Det ene mønsterpapir vender du så om så skriften kommer nedad. Derefter taper du det sammen og lægger det til fold på dit stof. Til den sorte bund skal du bruge det nederste af mønsteret op til den linje hvor der står A og B. Håber det giver lidt mening ellers må du meget gerne skrive til mig på messenger og sende et billede, så kan jeg måske hjælpe dig videre derfra.

 12. Hej Tak for det skønne mønster. Lige nu er jeg klar til at stoppe. Jeg har klippet mønster 2x og husket at vende det ene så bagsiden opad, når skal sætte dem sammen. MEN MEN jeg kan ikke få det til at ligne det mønster jeg kan se på dit billede hvor du har det syede liggende. JEg har IKKE noget i midten (som er det sorte stof ) på det 1. foto efter billede af mønster sat sammen. Hvad gør jeg forkert? Det er ellers en flot taske og min søn skal med skolen på lejrtur. 🙂

  1. hej Pernille. Det kan være det er nemmere og mere logisk for dig at printe mønsteret 4 gange. Derefter starter du med at sætte dem sammen 2 og 2, og derefter skal de sættes sammen i bunden. Så kommer det til at ligne mit billede. Håber det kan hjælpe og ellers skriv lige til mig på messenger 😊

  1. Hej . Ja det er helt rigtigt det er i den linje der står B/A. Jeg tror det er sammensætning linjerne på mønsteret der kan forvirre. De er jo blot lavet for at man kan sætte mønsteret rigtigt sammen. Så når først de er tapet sammen, skal du ikke bruge de linjer til mere. Så den linje der står B/A er der hvor du skal klippe bunden til, og husk stadig at mønsteret jo i princippet kun viser 1/4 af tasken. Du skal printe 2, sætte sammen og derefter skal det lægges til fold

  1. Hej Ida. Mange tak skal du have. På mønsteret er remmene tegnet ind. Det er der hvor der stå bånd og tegnet et kryds 😊

 13. Hej Gitte
  Jeg har lige syet et par tasker i denne model, nu spørger min ældste om ikke jeg bare lige kan lave den smallere i bund/top, så kan hun bruge den til studie/pc mm taske, da hun ellers er vild med størrelsen? Men jeg kan ikke lige regne ud om det er en mulighed😵‍💫 tænker at prøve at sy shopperne og se hvad hun tænker om den.
  Tak for dit fantastiske kreative væsen
  Vh Maria

  1. Hej Maria. Hvor er det dejligt at høre at du har brugt mønsteret. Åh ja der skal rettes flere steder hvis den skal være smallere i bund og top. jeg tror din ide med at bruge shopperen måske er bedre. Rigtig godt fornøjelse og mange tak for din søde kommentar 😘

 14. Jeg forstår simpelthen ikke det punkt hvor jeg skal sy hen over lynlåsen… noget har jeg gjort galt, for måtte sy alt foren i hånden til sidst. Kan du forklare det skåret ude pap🙈 Ud over at foren ligner noget det er løgn er resten blevet super fint👍🏼 Tak for et dejligt mønster😊

  1. hej Mette. Åh det var træls at det har voldet problemer. Jeg tror ikke jeg kan beskrive det ret meget anderledes end jeg har gjort. Næste gang du går i syer den, så skriv til mig på messenger, når du når det punkt hvor det går galt, så vil jeg prøve om jeg kan hjælpe😊

 15. Hejsa
  Har problemer med at udskrive dit mønster i den rigtige størrelse, får kun firkanten til af måle 4,6 cm og ikke 5 – har du et fif til hvordan det lykkes

  Det er rigtig mange fine ting du har lavet

  Håber du kan hjælpe – da jeg meget gerne vil sy din rejse task

  1. Hej Lene. Da jeg ikke ved hvordan din pc og printer er sat op har jeg svært ved at hjælpe. Men jeg vil prøve. Det her er fra min pc:. Når du trykker på print, skal du find det felt hvor der står: flere indstillinger. Tryk derpå. Derefter kan det se lidt forskelligt ud. Måske står der, skaler. Hvis der gør det, så tryk og der står, standard. tryk på det og tryk derefter på det felt hvor der står, tilpasset. tryk der, og lige nedenunder skal du nu få det til at stå 100. Muligt når du trykker print at der blot står faktisk størrelse, så trykker du blot på det, og nedenunder tjekker du at der står 100 %. Virker det ikke, håber jeg du kender en nær dig, som kan hjælpe dig.

 16. Hej.
  Tak for mønster m.m
  Det style vil du bruger til bunden er det 5 mm ?? Synes ikke selfmade har andet på hjemmesiden.

  1. hej Krestine. Dejligt at du kan bruge mønsteret. Ja den er quiltet med 5 mm. Men hvis dit stof er kraftigt, vil jeg anbefale 3 mm. Det kan bl.a købes hos Bolettes stofbutik, på hendes hjemmeside

 17. Hej Gitte!
  Sikke en fantastisk flot taske som jeg rigtig godt kunne tænke mig at prøve kræfter med.
  Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at den også vil kunne sættes på ryggen som en rygsæk. Vil det være muligt ved f.eks. at forlænge taskestropperne?
  Mvh Nina

  1. Hej Nina. Mange tak skal du have for de søde ord. Jeg tror umiddelbart ikke at faconen her egner sig til rygsæk. Den er nok for bred. Så skal du lave den om i målene, så den ikke bliver så bred, og måske skal den være højere. Men det er et godt mønster at bruge som udgangspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *