Bøllehat (buckethat) til voksne i 4 størrelser.

Min bøllehat, som jeg har lavet et mønster til, kan nu printes i 4 forskellige voksen størrelser . Det kan printes i størrelsen 57-58,  59-60 ,  61-62 og nu også i 63-64. I dette indlæg har jeg samlet mønster, vejledning og billeder. Nederst i indlægget ligger der link til indlæg hvor du finder mønsteret til børn.

På billedet er hatten syet i en  fastvævet bomuld/polyester kvalitet.

Mønsteret til bøllehatten kan printes i link nedenunder. Det består af 3 sider som skal sættes sammen og derefter klippes ud. Sørg for at tjekke den lille firkant, da det er afgørende for om den passer. Den skal måle 5 x 5 cm, hverken mere eller mindre. Det betyder at du skal printe i det der enten hedder faktisk størrelse eller 100 %, alt efter hvordan din printer er opstillet.

Sy vejledning til hatten ligger i dette LINK 

Bøllehatten er nemmest at sy i fastvævet stof.  Men jeg har lige modtaget billede af en fin hat, hvor den er syet i jersey. Det kan lade sig gøre ved at man bruger en vlieseline som er helt fast og stabil. Se collagebilledet længere ned hvor den grønne er syet i jersey.

Her er den syet i jeans stof.

Jeg har haft en sød kvinde til at teste hatten i str 63-64 til hendes mand, og hun har givet en melding tilbage at den passer så godt. Jeg har fået lov at vise billeder af  hat og mand 😊 Den er syet helt i genbrug.. yderstof er et par jeans, indvendigt en skjorte og svedkanten velour håndklæde. Tak for billeder til Christina og hendes mand.

En anden kvinde har sendt mig et billede hvor hun anvender en habitjakke til bøllehatten. Ret genial hvis jeg skal sige det..

Tak til Anni for at jeg må bruge billedet.

Her har jeg syet hatten i  sort canvas hvor jeg har broderet initialer på. Den skulle bruges af min datter til sidste års festivaler.

Her i blomstret 100 % bomuld.

Jeg har lavet en lille collage med billeder af bøllehatte som  kvinder har syet efter mit mønster. Jeg har fået lov at vise jer billedet her på bloggen. Dejligt at se hvor forskellige de ser ud, alt efter hvilket materiale de bliver syet i. De er så fine og personlige.

Bøllehatten har jeg også lavet til børn. Den findes i 4 størrelser og ligger i dette LINK.

Et eksempel på bøllehat til børn, syet af Anni Boesen Moldt.

Det er en rigtig god model og du kan sætte dit eget personlige præg på den ved at tilføje diverse symærker, broderier eller sætte stropper på til solbriller. Man kunne også tilføje en bånd rundt i kanten nederst med en lukning, derved ville man kunne stramme hatten lidt til og få den til at sidde bedre fast i blæsevejr.

Jeg håber du får glæde af mønsteret og kan bruge indlægget som inspiration.

Rigtig god fornøjelse og smid gerne en kommentar.

24 thoughts on “Bøllehat (buckethat) til voksne i 4 størrelser.

 1. Dine bøllehatte er SÅ fine, men jeg studser over størrelserne. Er den største ikke ENORM? Eller svarer størrelserne ikke til hovedets omkreds i cm? Mit hoved er nemlig lille – 53 cm, så der er bare lang vej til din største størelse.😊

  1. Hej Anette. Mange tak 😊 Jo størrelsen er hovedets mål, lige over ørerne og rundt på det bredeste sted på panden og om nakken. Det er nu helt almindelige størrelse. str 57-58 passer både min voksne piger og jeg. Str 53 er et meget lille hoved, det svarer til børne størrelse 4-6 år. Min mand bruger størrelse 59-60. Jeg har faktisk en til at lave en prøve på 63-64. Jeg tror ikke jeg kender en der bruger så stor en hat. Men åbenbart er der stor forskel på hoved størrelser🤣 Jeg har endnu ikke børne størrelser ud over den der hedder 1-2 år ( str 48-50), men det kommer på et senere tidspunkt.

 2. De er så fine, alle de ting du laver.👍
  Men lige et spørgsmål, hvis nu man har et mindre hoved, STR 55-56, hvordan laves mønstret mindre?

  1. Hej Maibritt. Mange tak skal du have. Hm.. du kunne prøve at printe den str der hedder 57-58 i det der hedder 98 % i stedet for 100 %. Jeg bliver dig svar skyldig om det virker. Men det er mit bedste bud. Der kommer et mønster i str 54-56 ( 6 år + ) på et senere tidspunkt, men jeg har lige nogle projekter der først skal laves 😁

   1. Hej Gitte
    Der vil jeg prøve. Tak 👍
    Men gud, er str. 55-56 kun en str. 6 år😳
    så har jeg da godt nok et lille hoved 😳😁
    Jeg tænkte at str. 55-56 svarede til en str. Så😁

    1. Hej Maibritt. Nej, den er 6 år og opefter, til man skal bruge str 57/58. Men skidt med hvilken alder det er til, når bare du lige målder dit hoved først, det er det vigtigste 😁

 3. Tak for mønsteret! Jeg skalerede str. 57-58 en anelse ned og droppede sømrummet, så passede den min søn på knapt 2 år. Turde ikke risikere, at den til 1-2-årige blev for lille😊

 4. Hej Gitte
  Tak for fine og gode mønstre som jeg har lavet flere ting fra. Jeg har et barnebarn på 14 som gerne vil have en hat i retning af bøllehat, men hun vil gerne have en bred skygge. Laver jeg den bare bredere eller skal der lægges til i omkredsen
  V. H Mette Buchhave

 5. Hej.
  Sikke en god og umiddelbart nem løsning.
  Jeg må igang med at lave min egen hat.
  1000 tak for sparket

 6. Tak for mønster til bøllehat men jeg har brug for et mønster til Kemo hat er det noget du/I kan lave til mig mit hoved mål er cm. 54med venlig hilsen Inga Boone

  1. Hej Inga. Nej det kan jeg desværre ikke. Jeg laver ikke mønstre på bestilling. Men har du kigget under gratis mønstre på min blog, derefter under accessories. Der ligger flere mønstre til huer

  1. Hej Julie. For at forklare dig trådretning, starter jeg lige med at fortælle dig hvad ægkant er. Ægkant er den kant på stoffet der ikke trævler. I vævet stof er der som regel 2 ægkanter, og afstanden fra ægkant til ægkant udgør stoffets bredde. Meget stof er 140 cm bredt. Så fra den ene ægkant til den anden er der så 140 cm. Trådretning er 90 grader på ægkanten. Det er den retning der klippes i, når du køber stof. Hvis sælgeren er dygtig til at klippe dit stof, så er klippekanten trådlige. I visse stoffer kan du tjekke, ved at trække i en tråd på tværs af stoffet. Dette er trådretning. Håber det giver mening 😘

  2. hov.. Glemte at skrive at der er som sådan 2 trådretninger på vævet stof. Den jeg tidligere har nævnt og så er der en mere. Den anden trådretning er den der langs med ægkanten. Altså parallel med ægkanten. Den er faktisk den vigtigste når man syer, da mønstre som regel referer til den retning. Et eksempel.. hvis der er tegnet en trådretnings-pil ind på dit mønster, så skal du lægge mønsteret sådan at uanset hvor henne på pilen du måler, så skal der være samme afstand til ægkanten. Så ligger dit mønster trådlige og i den rigtige trådretning. Okay, nu håber jeg ikke at jeg gjorde dig helt forvirret..

 7. Hej Gitte
  Jeg har stor glæde af dine forskellige indlæg og mønstre. Så mange tak.
  Hvor meget stof ca. bruges til en bøllehat i de 2 mindste størrelser (57-60 cm)?
  På forhånd tak.

  1. Hej Bolette. Ih hvor er det dejligt at høre. Tak til dig. Jeg ved ikke helt hvor meget stof der går. Jeg vil foreslå at du printer mønsteret og prøver at lægge det på et lagene eller sengelinned. Det er nemlig 140 cm bredt, hvilket stof typisk er. Derved kan du finde ud af stof forbruget. Alternativt kan du tage mønsteret med når du handler stof. Jeg er ret sikker på ekspedienten vil hjælpe dig. Rigtig god fornøjelse

 8. Kan du sende mig symønstre i alle 4 str på bøllehattene? Jeg kan ikke printe og kender ingen der kan. Jeg har prøvet. Jeg vil selvfølgelig betale for det.

  Vh Karin

  1. Hej Karin. Åh jeg er er ked af at skuffe dig, men det gør jeg af princip ikke. Min blog er 100 % fritids beskæftigelse, og intet jeg tjener på. Skulle jeg til at sende til folk går der både økonomi i det, og der skal afsættes mere tid. Bloggen tage i forvejen rigtig meget af min tid. Så beklager meget at måtte sige at det kan jeg ikke. vh Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *