Grillhandske DIY

En grillhandske kan  nem syes ud af 2 dækkeservietter. Dem finder du billigt i genbrugsbutikker. Ofte koster de omkring 5 kr stykket. Der ud over skal du bruge noget stof til foer. Hvis dækkeservietterne er tynde kan du med fordel bruge et gammelt håndklæde indeni. Man kan også vælge at købe et indlægsstof der hedder termolam. Mønsteret til handsken kan printes lidt længere nede i indlægget.

Mine dækkeservietter er temmelig kraftige og derfor kunne jeg sagtens klare mig med et lag bomuldsstof som foer. Det er faktisk et sæt sengelinned, som på et tidspunkt skal syes til en morgenkåbe sammen med nogle håndklæder. Jeg faldt for de klare farver.

Mønsteret til grillhandsken ligger i dette linkgrillhandske

Mønsteret består af 2 sider som du skal sætte sammen. Husk at tjekke firkant på mønsteret. Den skal måle præcis 5 x 5 cm.

Sy vejledning:

Klip mønsteret ud i 2 lag foerstof der ligger ret mod ret. Husk 1 cm sømrum. Læg delene ovenpå de 2 dækkeservietter , der også ligger ret mod ret. Der ligger nu 4 lag.

Sæt nåle i delene og klip grov ud. Der er ingen grund til at bruge tid på at klippe pænt ud før du har syet handsken sammen.

Sy nu kanten rundt uden at sy for den korte ende, hvor du jo skal kunne få hånden ind senere i handsken. Det er den ende hvor jeg holder min hånd på næste billede.

Klip nu sømrummet ned så det er ca 5-7 mm. I den usyede ende skal der ingen sømrum være. Der klipper du lige over, men pas på ikke at klippe i stingene.

Oppe i buen ved tommeltotten, skal du klippe 3 små hak i rundingen. pas på du ikke klipper ind i stingene. Her har jeg vendt handsken om da det bedre ses fra den anden side.

Nu skal handsken vendes. Den vendes til retsiden midt i de 2 lag yderstof. Det kan være en hjælp at bruge noget for at få vendt tommeltotten. Jeg har sådan en pind til det, men enden af en strikkepind kan også bruges med forsigtighed.

Nu skal der blot sættes kantebånd på i den usyede ende. Jeg bruger en strimmel af foer stoffet. Det behøver  ikke at klippes på skrå, som skråbånd ellers altid skal være. Men i dette tilfælde er kanten jo lige, og så har det ingen betydning. Du kan sætte en strop på, hvis din grillhandske skal hænge på en krog. Min ligger bare i skuffen under ovnen, så det giver ikke rigtig mening med en strop.

Et nemt og hurtigt projekt.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration.

Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

2 thoughts on “Grillhandske DIY

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *