Sommerkjole syet ud af 3 herreskjorter

Du kan købe de fineste skjorter i genbrugsbutikkerne. Ofte koster de ikke særlig meget, og de er syet i stoffer som du sjældent kan finde i de almindelige stofbutikker. Jeg har en svaghed for skjorter og køber som regel altid 1 eller flere, når jeg er på genbrugstur. I øjeblikket tror jeg mit lager vist nærmer sig de 10 styk. De kan bruges til utrolig mange sjove og skønne sy projekter. Jeg går som regel efter de langærmede skjorter i store størrelser hvor jeg får mest stof for pengene. Denne kjole er syet ud af 3 herreskjorter.

Mønsteret jeg har brugt er fra Alt om Håndarbejde nr 6/2020, dog med nogle mindre ændringer. Jeg har tidligere syet denne model og det ligger i dette indlæg 

Hemmeligheden ved at det kan lade sig gøre med en flæsekjole ud af 3 skjorter er at hver flæse er syet sammen af flere mindre stykker stof. De øverste stykker på kjolen er også syet sammen af flere stykker. Jeg går lidt på kompromis med at sammensyninger skal være ens placeret. Jeg forsøger dog at få tern til at passe, men også det kan være nødvendigt at se stort på. Det gør mig nu ikke noget, da jeg føler det lidt er charmen ved kjolen. Samtidigt er det i grunden ikke så nemt at se på det færdige resultat.

Mine 3 skjorter.

Her kan du se hvordan det røde stof er syet sammen et par steder.

Jeg har udeladt ærmerne på modellen og sat stropper på i stedet. Det er blot lange strimler der er syet dobbelt, med en løbegang i midten,  hvor jeg trækker en elastik igennem.

Jeg har delt mønsteret i taljen, da der ellers ikke er stof nok. Men jeg udnytter skaringen til at der så bliver syet en løbegang, hvor jeg trækker elastik igennem.

Det vil også være oplagt at bruge mønsteret til en nederdel, hvis man blot udelader at sætte overdelen på, og sætter en elastik i taljen. Længden på kjolen er lidt kortere end mønsteret foreskriver. Men det er ikke meget. Hvor lang man kan få den, afhænger i høj grad af hvor store dine skjorter er.

Jeg synes i skal se kjolen fra vrangsiden, så i kan se hvor mange steder der er syninger. Jeg var lidt for hurtigt til at smide restene i skraldespanden, så kanterne under armene blev kantet med brunt kantebånd, som lige var det eneste jeg havde en sen aftenstund..Jeg har sat gule pile på sammensyningerne, da i ellers måske ikke kan se dem alle. Kjolens anden side har knap så mange sammensyninger.

Et fantastisk sjovt projekt. Nu mangler vi bare noget sol, så den kan komme i brug.

Lidt sommer bondepige stil..

Kjolen har temmelig meget vidde der gør den føles luftig og let.

Jeg har rigtig mange projekter i gang i øjeblikket, men satser på der også kan snige sig tid ind til at sy en kjole  i nogle skønne lilla skjorter.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar

 

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Sommerkjole syet ud af 3 herreskjorter

  1. Hvor er den flot – jeg må vist tømme vores genbrugsbutik for skjorter…tak for et inspirerende indlæg..

    1. hej Tina. Mange tak. Ja det er næsten ikke til at gå forbi de mange fine skjorter. Mange genbrugsbutikker kører i øjeblikket udsalg, så det er bare med at få købt et lager ind 😜

  2. En rigtig sød kjole – skønt med genbrug….
    Har du et godt fif til rynkning – udover 2 rynketråde og inddeling i fjerdedele ? Jeg er ikke helt godt venner med at rynke – synes det har tendens til at blive små læg ……

    1. hej Kirsten. Mange tak skal du have. Nej det har jeg faktisk ikke. Rynkning vil jo netop give små læg. Jeg har en hurtigere måde at gøre det på, men det giver stadig små læg. Jeg skal nok lave et indlæg om det, men det går ud på at man siksakker over en rund elastik i kanten af stoffet imens man trækker i elastikken. Man må ikke ramme selve elastikken. Derefter kan man nemt få stykket syet på det næste stykke og tilsidst trækker man den runde elastik ud. Det giver som sagt stadig små læg, men metoden er meget hurtigere at bruge. Det giver nok ikke så meget mening uden billeder, men de kommer😊

  3. Hej, har du en guide til at lave løbegang, både ved en kjole i et stykke men og en kjole med for-bagstykke og nederdel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *