Jule brødkurv, syet ud af 2 dækkeservietter

Quiltede dækkeservietter fra genbrugen kan bruges til rigtig mange ting. Jeg har syet flere forskellige tasker ud af dem, du kan finde dem her på bloggen sygal.dk, og nu fik jeg lige den ide at man da også kunne sy en brødkurv. Det, som er lidt genialt, er at man bliver fri for at quilte, da det er jo gjort i forvejen..

2 stk dækkerservietter bliver omforandret til en kurv. De her er købt til 10 kr stykket.

Jeg har lavet kurven ret stor, så den kan rumme morgenbrødet til når vores unge mennesker kommer hjem på juleferie. Min mand er lidt utilfreds, for den er for stor til de 3 rundstykker ham og jeg kan spise i weekenderne…Så jeg tænker jeg lige skal i gang med en mindre også.

Det her er hvad der bliver af overskud fra 2 dækkeservietter, så man må sige alt bliver brugt..

Da dækkeservietter kan have forskellige mål, giver det ikke rigtig mening at lave et decideret mønster og vejledning. Det skal tilpasses størrelsen i forhold til dækkeservietten. Så dette indlæg er mere ment som inspiration.

Her kommer en lille Diy:

Den ene dækkerserviet deles i midten på den lange led. Læg dem over hinanden så de danner en ring og sy dem sammen med en stikning. Mål hvor lang dit stykke er hele vejen rundt.

Det mål du kommer frem til dividerer du med 3,14 , så har du hvad din cirkel skal være i diameteren. Divider nu med 2, og du har din radius. Fold den anden dækkeserviet 2 gange. Først de ene vej og derefter den anden vej. I mit tilfælde endte jeg ud med 11.5 cm. Mål 11.5 cm ud fra hjørnet ( eller det mål som du endte ud med) af den foldede dækkeserviet og tegn op. klip ud og du har en cirkel.

Pil kantebåndet af den dækkerserviet som du har klippet cirklen i.

Sy delene sammen. Når jeg syer på symaskinen er det nemmest om cirklen ligger underst..Så kan du bedre styre det.

For at gøre kanterne så tynde som muligt, og dermed nemmere at sætte kantebånd på, siksakker jeg kanten.

Nu kan du sætte kantebånd på sømmen. Jeg bruger det jeg har pillet af, men du kan også vælge at sætte nyt på

Ud af de stumper der er tilbage, laver jeg en hank. De skares sammen, da det ellers ikke kan blive lang nok.

Stroppen bukkes om til retsiden og i midten sætter jeg det sidste af kantebåndet på.

Nu var der så bare en lille bitte stykke stof tilbage. Det kunne præcis blive til et lille hjerte. Stoffet ligger dobbelt.

Jeg tegner først et hjerte og så siksakker jeg kanten rundt med en lille siksak. Derefter klipper jeg hjertet ud, tæt ind til stingene. Når hjertet er klippet ud, siksakker jeg endnu engang rundt i kanten, men denne gang med en der er lidt bredere. Kan du se hjertet på billedet ?

Så er det ellers bare at sætte hjertet på lige ved samlingen. En sløjfe i velour og en knap til at fuldende det med..

Jeg synes den er blevet så julet og fin. Sjovt at der så kun er brugt 2 dækkeservietter..

Nu venter vi bare på juleferien skal komme, så vi kan hygge med morgenbrød sammen med vores 2 piger og svigersøn.

Håber i kan bruge indlægget til at blive inspireret til jeres eget bud på en brødkurv ud af dækkeservietter. Rigtig god fornøjelse.

2 thoughts on “Jule brødkurv, syet ud af 2 dækkeservietter

  1. Tusind tak for endnu en god ide og fin beskrivelse. Jeg har netop fundet to juledækkeservietter i genbrugen, så jeg vil da prøve at lave din fine julekurv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *