Kjole syet i mønster Onion 2088

Denne kjole er syet efter et mønster fra Onion, der har nr 2088. Det er en oversize model til lette fastvævede stoffer, såsom en bomulds viscose eller en silkekvalitet.

Jeg har så godt nok syet den i en polyester kvalitet, med et blødt fald.

Jeg har tidligere syet modellen i en crepet metervare, og den blev ikke helt som jeg havde forventet. Heldigvis var yngste datteren vild med den, så den snuppede hun. Du kan læse mere om den i dette indlæg 

Denne gang syede jeg den i str S. Jeg bruger normalt 40/42, så det er lidt usædvanligt at sy i den størrelse. Men modellen er meget oversize.

Jeg syede den lange model, men efter at have brugt den et par gange, valgte jeg at afkorte den til en kortere model. Den blev lige lidt for voldsom til mig i den lange udgave. Billedet er før afkortning.

En skøn model hvor intet strammer.

Modellen har ballonærmer, hvor man syer et ekstra foer-ærme med ind for at give ballon effekt. Det gjorde jeg ved den første kjole, men det passer sig ikke rigtig til mig. Så jeg valgte at lave den uden den mønsterdel. Det betyder så, at der skal laves løbegang nederst i ærmekanten, og trækkes elastik igennem.

Kjolen har det man kalder drop schulter. Det betyder at ærmet starter noget længere nede end normalt. Små rynker midt på ærmet giver en fin effekt, som godt nok er svær at se i det mønstrede stof.

Halsen er syet med en belægning. Den valgte jeg at klippe lidt smal ned og give en ekstra stikning rundt.

Jeg har for ikke så længe siden strikket en vest. Den passer så godt til. Dog glemte jeg at tage billeder med vesten på, så det bliver lige vist på ginen.

Og så lige et par grove støvler til og kulden kan bare komme an. Min vest var oprindelig med rund hals, men det klædte mig ikke. Efter noget betænkningstid valgte jeg så at klippe den op til V-udskæring, og lave en ny kant. Jeg gjorde det på fri hånd, men prøv lige engang at se hvor godt de 2 halse passer sammen. Man skulle tro at jeg havde brugt kjolen som model for vestens hals. Du kan lige skimte kjolens udskæring langs med vestens udskæring. Ret vild.

Men som sagt, efter nogle ganges brug valgte jeg at afkorte kjolen til lige under knæet. En længde der er lidt mere praktisk på mit arbejde.

Kjolen har temmelig meget vidde i underdelen.

Det er ikke en svær model at sy.

Et rigtig godt mønster, hvis man er til det løse snit og kan lide at det er oversize. Jeg er selv helt vild med den. Mønsteret kan også bruges til en peplum top, og vil helt sikkert være smart til et par stramme jeans. Jeg har en rød silke liggende. Måske man skulle springe ud i det som næste projekt.

Håber du kan bruge indlægget som inspiration og smid gerne en kommentar.

4 thoughts on “Kjole syet i mønster Onion 2088

  1. Hej skønne Gitte. Jeg er vild med din kjole.. Når du skriver polyester, hvor finder jeg det på diverse stof hjemmesider.. Tror at det lige er en model for mig..

    1. Hej søde Doris. Mange tak skal du have 😍 jeg er rigtig meget i tvivl om hvor du på nettet kan købe sådan en vare. Jeg handler yderst sjældent metervarer på nettet, da jeg helst skal have det imellem hænderne. En fastvævet viscose vil også gøre sig godt i kjolen. Noget der er let i kvaliteten, men alligevel blød. Endelig ikke noget der er for tungt. Jeg kan anbefale at du kigger ind på krestoffer.dk, stofmoellen.dk eller stofdepotet.dk. De ser ud til at have nogle fine stoffer der godt kunne egne sig til modellen. Kig evt efter det der hedder rayon. Du er velkommen til at skrive til mig så hjælper jeg dig gerne videre 😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *