Diy på en nem og enkel kvast.

En hurtig og nem måde at lave en kvast på er at vikle snor eller tråd omkring et stykke pap.

Hvilken størrelse kvasten skal have, kommer helt an på hvilket materiale du laver den i, og hvad du skal bruge den til. Lidt generelt kan man sige at jo tykkere garn, jo større vil du kunne lave kvasten og omvendt, jo tyndere tråd jo mindre kan du lave kvasten. Denne her kvast er lavet af sytråd. Men det er samme teknik du bruger, om det er tråd eller garn.

Kvasten i dette indlæg skal bruges til julekugler, og derfor skal den være lille og laves derfor i sytråd. Jeg bruger 3 tråde på en gang. For at de ikke skal komme til at tviste ind i hinanden, lægger jeg dem enkeltvis ned i et glas.

Fold et stykke pap, så det derved bliver stift. Klip et par hak i den ene side, som du kan sætte trådene fast i, før du starter. Jeg sætter en dobbelt tråd ind ved den foldede side, den skal jeg senere bruge til at binde kvasten med.

Højden på pappet bestemmer hvor lang kvasten bliver. Sæt trådene fast i hakket og vikl nu tråd omkring papstykket. I dette tilfælde hvor jeg bruger sytråd, skal jeg vikle ca 55 gange omkring. Hvis du bruger garn vil jeg mene du ikke skal vikle så mange gange, men det er noget du må prøve dig frem med. Men det er vigtigt at du tæller omgangene, hvis du vil lave flere ens kvaste. Slut af med at sætte trådene fast i det lille hak.

Sæt nål på den snor du satte ind i starten og før nålen op imellem pappet på den anden side af kvasten. Bind en stram knude.

Klip nu kvasten op i den anden ende imellem papstykkerne. Vær lidt forsigtig.

Tag en ny tråd og vikl det stramt omkring kvasten et lille stykke ned fra toppen. Vikl det omkring ca 10 gange. Bind en knude og din kvast er i princippet færdig.

De 2 tråd ender trækkes på en nål og nålen stikken ned igennem kvasten. Derefter klippes trådene af i samme længde som resten af kvasten.

For at sikre kvasten bedst muligt, trækker jeg de 2 andre tråd ender igennem kvastens top en gang til og binder stramme knuder. Nu kan du fæstne din kvast på dit projekt.

Tråd enderne der er tilbage bliver brugt til at sætte min kvast fast. Min kvast skal sidde under en kugle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *