Julekugle lavet ud af en gammel bog. Diy

En skøn julekugle lavet ud af en gammel bog. Nederst er der påsat en kvast lavet af sytråd og i toppen en perle fra en halskæde.

Fint og elegant julepynt, som er nem at lave.

Jeg fandt en ældre julebog  ( 15 år gammel) under min  sidste genbrugstur. Siderne i bogen er lidt kraftigere end almindeligt papir. Den indeholdte utrolig mange flotte billeder, og jeg tænkte at det kunne jeg måske bruge til noget.

Nu har jeg lavet disse julekugler og vil gerne give jer en lille diy på dem.

Find en bog, et reklameblad eller andet, som er en smule kraftigere end almindeligt papir. Kan du få fat i en gammel eventyrbog eller en reklamefolder fra Royal Copenhagen porcelæn, kan det give de mest fantastiske kugler.

Tegn en cirkel på papiret. Jeg tegnede omkring en glasbund på en fyrfadsstage. Den måler 6,5 cm i diameteren. Det passer nemlig præcis med, at jeg så kan bruge min hultang til det midterste hul som jeg senere skal have lavet.

Klip 5 cirkler ud og fold dem på midten. Vær omhyggelig med at klippe ud og folde,  det lønner sig i sidste ende at bruge tid på det. Fold dem også en tur den anden vej, så er de nemmere at få til at hænge pænt.

Læg dem 5 cirkler oven på hinanden,  og klip 5 huller i foldelinjen med en hultang. Jeg bruger det mindste hul der er på tangen. Jeg har en fantastisk hultang, som er med udveksling. Det betyder at jeg ikke skal bruge særlig meget kraft for at lave huller uanset tykkelse af materialet. Den kan købes ved Rito.dk

Tag noget garn i en nål og træk garnet igennem hvert hul.

Derefter vender du og stikker igennem hullerne fra den anden side.

Bind nu en knude tæt på pappet. Din kugle kan nu i princippet sagtens hænges op som den er. Du fordeler blot alle siderne, så der er mellemrum.

Men jeg kan ikke rigtig forliges med at der er nogle af siderne, der klapper lidt sammen. Derfor har jeg valgt at sætte nogle perler ind som afstandsstykker. Men om du føler det er nødvendigt, er helt op til dig.

Jeg vil lige prøve at vise dig nogle billeder før og efter der er sat perler ind. Billederne er taget fra en anden vinkel, så du kan se forskellen.

Her er et billede fra før der er perler sat ind

og her er perlerne sat ind.

Derfor sætter jeg perler ind. Brug små perler. Det gøres ved at tage en tråd og stikke igennem det midterste hul, sætter en perle på og stikker ind igen i det midterste hul til den næste side. Derefter sættes den næste perle på og der stikkes igen ind i det midterste hul til næste side etc. Undervejs skal du sørge for at stramme lidt til.

Når du kommer rundt har du så sat 5 perler ind. Bind tråd enderne sammen med en knude og klip dem af.

I bunden af kuglen sættes nu en kvast fast. Du kunne også sætte nogle flotte perler på eller noget andet. Det er op til dig og din fantasi..

Der ligger en Diy her hvordan du selv laver den fine lille kvast. Den er lavet i 3 forskellige farver sytråd.

I toppen af kuglen sætter jeg en træ perle på. Den stammer fra en halskæde jeg har købt i genbrugen.

Så er det ellers bare om at få lavet nogle stykker, og sætte dem på en gren.

Håber du kan lide dem, og får lyst til at lave dine egne personlige julekugler.

Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *